Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Οι επίσημες μετρήσεις για την ποιότητα του νερού να δημοσιεύονται και στα τοπικά ΜΜΕ

Την παρακάτω επιστολή προς στον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο για την καταγγελτικού περιεχομένου , ανάρτηση συμπολίτη μας στο διαδίκτυο σχετικά με την ποιότητα του νερού και την αντίδραση της ΔΕΥΑΠ, απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”:

“κύριε Δήμαρχε   

 μία , καταγγελτικού περιεχομένου , ανάρτηση συμπολίτη μας στο διαδίκτυο προ ημερών   σχετική με το ύψιστης σημασίας δημόσιο αγαθό , το νερό και η άμεση αντίδραση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ    με τον ίδιο τρόπο ,  θορύβησε σε μέγιστο βαθμό όλους τους δημότες σας  και σήκωσε διαδικτυακή φουσκοθαλασσιά .

Συγχρόνως ανέδειξε και μία άλλη παράμετρο , την ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπισε  η Δημοτική σας Αρχή , με τους κάθ ύλην αρμόδιους , ένα μείζον θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας. Η εμπλοκή στον διαδικτυακό « καβγά » και αντιδημάρχου, έκανε το πρόβλημα  πιο περίπλοκο.

Η καταγγελία του συμπολίτη μας , έστω και με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκε , ήταν και είναι άκρως σοβαρή και δεν επιδέχονταν επιπόλαιες αντιπαραθέσεις και μάλιστα μέσω fb  .

Αυτή έπρεπε ΑΜΕΣΑ να αξιολογηθεί από το προεδρείο της ΔΕΥΑΠ και να πάρει τον δρόμο της υπεύθυνης και νόμιμης αντιμετώπισης . Συγχρόνως μια επίσημη και ξεκάθαρη ανακοίνωση της Εταιρείας Ύδρευσης, με όλα τα επίσημα στοιχεία που θα αποδείκνυαν, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος, το ψεύδος και τη συκοφαντία της καταγγελίας, θα έδειχνε υπηρεσιακή υπευθυνότητα και  σεβασμό στον δημότη.

Πληροφορηθήκαμε ότι έστω και μετά το … παντοδύναμο και αξιόπιστο fb με τα ελκυστικά like  και τις καρδούλες (!!!), το γεγονός πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, που θα αποφανθεί , σύμφωνα με τα Ελληνικά δεδομένα σε κάμποσα χρόνια.

Μέχρι τότε, επαναφέρουμε παλαιότερη πρόταση του συλλόγου μας προς τη ΔΕΥΑΠ  ότι οι επίσημες μετρήσεις από το πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων για την ποιότητα του νερού του Δήμου μας, εκτός της ιστοσελίδας της Δημοτικής Εταιρείας , να δημοσιεύονται και στα τοπικά ΜΜΕ για ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών .

Ο σύλλογός μας από την ίδρυση του και με τα εκάστοτε Διοικητικά του Συμβούλια , έχει επισκεφτεί επανειλημμένα και με κάθε Δημοτική Αρχή τις εγκαταστάσεις της ύδρευσης και του βιολογικού για υπεύθυνη ενημέρωση της λειτουργίας τους με ικανοποιητικά αποτελέσματα πληροφόρησης και γνώσης . Το ίδιο θα ζητήσει στο άμεσο μέλλον και από τη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, γιατί πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι και υπεύθυνος πολίτης .

Κύριε Δήμαρχε μερικές θέσεις ευθύνης έχουν τη βαρύτητα κοινωνικού λειτουργήματος. Αυτή η επίγνωση πρέπει να οδηγεί πάντα και τις ενέργειες αυτών που τις κατέχουν, για να μην κλονίζεται και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτούς”. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

25/10/2021, 4:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήρια επιστολή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/2021, 3:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ από την Π.Ε. Πρέβεζας

25/10/2021, 3:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κίνημα Αλλαγής Ν. Πρέβεζας : Η χώρα και ο πολιτικός κόσμος από σήμερα γίνεται φτωχότερος! 

25/10/2021, 2:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Βάζουν ΤΕΛΟΣ στον διασυρμό με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης

25/10/2021, 12:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση με την Μενδώνη ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”

25/10/2021, 12:22 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites