Πρέβεζα : Το “Πάρκο Δημοκρατίας” γίνεται ομορφότερο με την “σφραγίδα” της Stylos Plants και της Stylos Irrigation

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ολοκλήρωση έργου ανάπλασης του “Πάρκου Δημοκρατίας” στην Πρέβεζα.

Τις τελευταίες ημέρες τοποθετήθηκαν το αρδευτικό σύστημα και ο έτοιμος χλοοτάπητας, άλλο ένα έργο που τελείωσε με συνέπεια, ταχύτητα και επαγγελματισμό, από την Stilos Plants και την Stilos Irrigation.

O Ιωσήφ Στύλος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε τον Ιωάννη Καραμπιτιάνη και την εταιρεία του που εμπιστεύθηκε τις επιχειρήσεις Stylos για την υλοποίηση των συγκεκριμένων εργασιών της ανάπλασης.

Λίγα λόγια για το έργο

Το πάρκο βρίσκεται στην περιοχή των Λευκαδίτικών, στην πόλη της Πρέβεζας απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” . Η περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει αλματώδη ανοικοδόμηση και έχουν εγκατασταθεί πολλοί νέοι κάτοικοι με αποτέλεσμα η ύπαρξη ελεύθερων χώρων (πάρκα , πλατείες) να είναι επιβεβλημένη. Το πάρκο γειτνιάζει από την πλευρά της οδού Κ. Τζαβέλα με το δημοτικό στάδιο της πόλης το οποίο φιλοξενεί καθημερινά ένα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών οπότε με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος χώρος άθλησης και αναψυχής. Επίσης η οδός Επτανήσου με την οποία γειτνιάζει το πάρκο στη νότια πλευρά του είναι δρόμος εισόδους στην πόλης καθώς ενώνει την πόλη της Πρέβεζας με την Εθνική οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, έτσι το πάρκο Δημοκρατίας αποτελεί μια από τις πρώτες εικόνες που αποκομίζει ο επισκέπτης από την πόλη μας.
Πριν την ανάπλαση ο χώρος στο εσωτερικό του δεν διέθετε διαδρόμους για να μπορεί να είναι επισκέψιμος από τους δημότες (ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες), ενώ υπήρχαν ελάχιστα παγκάκια τα οποία έχριζαν αντικατάστασης.
Επίσης το πάρκο δεν διέθετε εσωτερικό φωτισμό και ύδρευση. Το πεζοδρόμιο από την πλευρά της οδού Μασσαλίας δεν είχε κατασκευαστεί ενώ από την πλευρά της οδού Επτανήσου ήταν ημιτελές.
Σκοπός της μελέτης ήταν να μεταμορφώσει το πάρκο Δημοκρατίας πέρα από ένα μικρό πνεύμονα πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή, σε ένα χώρο που θα προσελκύσει το δημότη και επισκέπτη της πόλης.
Για το λόγο αυτό οι παρεμβάσεις έγιναν με γνώμονα τη διατήρηση του πρασίνου χαρακτήρα του πάρκου αλλά και την προσέλκυση του επισκέπτη.
Κατασκευάστηκαν διάδρομοι από απόλυτα οικολογικά και βιοκλιματικά υλικά (κεραμικό σταθεροποιημένο δάπεδο) προς αποφυγή χρήσης μπετόν, τοποθετήθηκαν παγκάκια με τρόπο που να γίνει εκμετάλλευση της σκιάς που προσφέρουν κάποια από τα υπάρχοντα δέντρα (πεύκα και μουριές) ενώ κατασκευάστηκε και μια μεταλλική πέργκολα στο κέντρο του πάρκου.
Έγινε εγκατάσταση δικτύου φωτισμού περιμετρικά του πάρκου καθώς και στο εσωτερικό του με φωτιστικά οικονομίας τύπου led με υψηλό δείκτη ενεργειακής απόδοσης και αντιθαμβωτικού σχεδιασμού προς αποφυγή της φωτορύπανσης.
Παράλληλα έγινε εμπλουτισμός της φύτευσης, εγκατάσταση χλοοτάπητα δημιουργία δίκτυο άρδευσης με σύγχρονα μπέκ χαμηλής κατανάλωσης νερού.
Περιμετρικά κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια τόσο στην οδό Επτανήσου όσο και στην οδό Μασσαλίας.

Η ανάπλαση του πάρκου προσφέρει ένα χώρο πρασίνου στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής αλλά και όλης της Πρέβεζας. Βελτιώνει την εικόνα της πόλης στον επισκέπτη καθώς είναι ο πρώτος κοινόχρηστος χώρος που συναντά αυτός κατά την είσοδό του από την Εθν. Οδό Πρεβέζης – Ηγουμενίτσας. Σε συνδυασμό με το γειτνιάζων Δημοτικό στάδιο δημιουργείται ένας μεγάλος πνεύμονας αθλητισμού και αναψυχής για την πόλη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites