Πρέβεζα : Ανοίγει ξανά για το κοινό η Δημοτική Βιβλιοθήκη

Από τον Δήμο Πρέβεζας  γνωστοποιείται ότι επαναλειτουργεί από την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας (αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 31950/22-5-2021, ΦΕΚ 2141/Β΄/22-5-2021) «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης». 

Καθορισμός πλαισίου επαναλειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας από την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 και για όσο διάστημα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα  για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού

 

Α. Εξυπηρέτηση κοινού

 1. Το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την εξυπηρέτηση του κοινού αναπροσαρμόζεται ως εξής:

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή:  08:30 – 14:30

 1. Είσοδος έως τέσσερις (4) χρήστες ταυτόχρονα εντός των χώρων της Βιβλιοθήκης. Απαιτείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των χρηστών. 
 2. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και την περιήγηση των χρηστών στα βιβλιοστάσια για την αναζήτηση βιβλίων
 3. Οι χρήστες υποχρεούνται να απολυμαίνουν τα χέρια τους με απολυμαντικό υγρό που θα υπάρχει στην είσοδο της Βιβλιοθήκης, κατά την είσοδο και την έξοδο τους.
 4. Η εξυπηρέτησή των χρηστών συνιστάται να γίνεται από τους υπαλλήλους κατόπιν  αιτημάτων των χρηστών. Η αναζήτηση των τεκμηρίων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής αναζήτησης του συστήματος OpenAbekt (prevezalib.openabekt.gr) της Βιβλιοθήκης μας
 5. Χρόνος παραμονής των χρηστών εντός της βιβλιοθήκης ορίζονται τα 15 λεπτά.
 6. Η επιστροφή των τεκμηρίων θα γίνεται αυτοματοποιημένα με την συνδρομή και των χρηστών και τα επιστρεφόμενα βιβλία θα τοποθετούνται εντός κλειστού κιβωτίου για διάστημα 3 ημερών και κατόπιν θα τοποθετούνται στα ράφια.
 7. Αυξάνεται το δικαίωμα δανεισμού τεκμηρίων για τα παιδιά και τους ενήλικες από 2 σε 5 βιβλία ανά κάρτα δανεισμού, όπως και η επιτρεπόμενη διάρκεια δανεισμού τους από 15 σε 20 ημέρες.
 8. Η έκδοση καινούργιας κάρτας μέλους μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου μέσω του e-mail της βιβλιοθήκης (dbprevezas@yahoo.gr)
 9. Δεν επιτρέπεται η χρήση του αναγνωστηρίου μέχρι νεωτέρας. Επίσης δεν επιτρέπεται η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του κοινού παρά μόνο από τους υπαλλήλους κατόπιν αιτημάτων των χρηστών.  
 10. Για άλλου είδους εξυπηρέτηση (επείγουσες περιπτώσεις, έρευνα κλπ) μόνο κατόπιν τηλ. ραντεβού στο (2682029889).

Β. Καθαριότητα και υγιεινή των χώρων

 1. Χρήση αντισηπτικού στην είσοδο και υγιεινή των χεριών κατά την είσοδο/έξοδο των χρηστών.
 2. Καθημερινός συνδυασμός καθαρισμού και απολύμανσης  των κοινόχρηστων χώρων βιβλιοθήκης και των επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά όπως τα πόμολα και τα χερούλια πορτών, καρεκλών και επιφανειών τραπεζιών/πάγκων/γραφείων, πληκτρολόγιων και οθονών ηλεκτρονικών συσκευών, φωτοτυπικών,  διακοπτών, βρυσών, κ.ά., με καθαριστικό διάλυμα. 
 3. Καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση της τουαλέτας και των επιφανειών του χώρου με καθαριστικά διαλύματα.
 4. Καθημερινός καθαρισμός δαπέδου με καθαριστικά διαλύματα.
 5. Συνεχής αερισμός των χώρων.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επιχείρηση Konstas αναζητά πωλητή-πωλήτρια

24/06/2021, 11:46 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η EVELIN εντόπισε τα ναρκωτικά

24/06/2021, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Άτομα για πρακτική αναζητά το Da Luz Daluz Boutique Hotel

24/06/2021, 10:31 πμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Ξενοδοχείο daLUZ Boutique Hotel αναζητά προσωπικό

24/06/2021, 9:36 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επίσημη θεατρική παράσταση «ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ» στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”

24/06/2021, 9:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Στράτος Ιωάννου για τον χαρακτηρισμό του μνημείου Ζαλόγγου ως Μνημείο Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

23/06/2021, 4:29 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites