Παρουσίαση του 1ου Σχολικού Μαραθωνίου “Πάμε ανακύκλωση” από τον Δήμαρχο

Καλαντζής: “Είναι ιδιαίτερο σημαντικό να μπουν στην καθημερινότητα των μαθητών η ανακύκλωση και η περιβαλλοντική Παιδεία”

Την παρουσίαση του 1ου Μαραθώνιου Σχολικού διαγωνισμού ανακύκλωσης με τον τίτλο “Πάμε ανακύκλωση” έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής. Ο Δήμαρχος Ζηρού επισήμανε τη σπουδαιότητα της απόκτησης περιβαλλοντικής Παιδείας και κουλτούρας ανακύκλωσης σε όλους τους πολίτες, αρχής γενομένης από τις ηλικίες του νηπιαγωγείου και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.   

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαντζής, σημείωσε: “Σήμερα έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε την έναρξη του 1ου Σχολικού Μαραθώνιου διαγωνισμού με τον τίτλο «Πάμε Ανακύκλωση». Με αφορμή την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, ενεργοποιούμε τον μαραθώνιο ανακύκλωσης ο οποίος εφαρμόζεται για 1η φορά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, στο πλαίσιο της πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό οι μαθητές να γνωρίσουν και να κάνουν μέρος της καθημερινότητας τους την αξία της ανακύκλωσης. Για τον λόγο αυτό εισάγουμε στο Σχολείο την έννοια της περιβαλλοντικής Παιδείας μέσω της «Ανακύκλωσης».

Οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, καλούνται μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου να ανακυκλώσουν σε ειδικούς χάρτινους κάδους followgreen που τοποθετήθηκαν στα Σχολεία:

  • χαρτί
  • αλουμίνιο (μόνο για τα δημοτικά)
  • πλαστικό και μπαταρίες

Σημειώνεται ότι η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου μας έχει αναλάβει τη συλλογή και ζύγιση χαρτιού, αλουμινίου και πλαστικού από τα Σχολεία. Έτσι το κάθε Σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό. 

Οι επιδόσεις των Σχολείων καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου δίνεται η δυνατότητα προσφοράς πόντων, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών. 

Τα Σχολεία με τους περισσότερους πόντους ανά μαθητή θα κερδίσουν χρηστικά δώρα για τη σχολική τους μονάδα, ενώ όλα όσα συμμετέχουν στον μαραθώνιο ανακύκλωσης θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει ο Δήμος.

Είμαστε βέβαιοι ότι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θ’ αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή και ευελπιστούμε ότι τη νέα σχολική χρονιά θα μπορεί να υλοποιηθεί ο μαραθώνιος ανακύκλωσης από την έναρξή της, με περισσότερα ρεύματα υλικών!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites