Κείμενο πρώην αιρετών ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας για τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε Πρότυπο

Ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών από το επιτελικό κράτος και τα διορισμένα υπηρεσιακά συμβούλια

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στις 11-05-2021, η κοινωνία της Πρέβεζας πληροφορήθηκε ότι το 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας μετατρέπεται σε Πρότυπο γυμνάσιο. Οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου ήρθαν προ μιας τετελεσμένης απόφασης, καθώς κανείς αρμόδιος δε διαβουλεύτηκε μαζί τους για την ιστορικής σημασίας αλλαγή που θα συμβεί στο σχολείο. Η μελανή αυτή σελίδα στην ιστορία της εκπαίδευσης της πόλης μας γράφτηκε έπειτα από τη μονοπρόσωπη και εν κρυπτώ εισήγηση του Διευθυντή Δ.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος αγνόησε τη βούληση του εκπαιδευτικού κόσμου, όπως έχει εκφραστεί από τα εκλεγμένα όργανά του, παρέλειψε κάθε είδους διαλογική συζήτηση και εκτέλεσε τη βούληση του υπουργείου, το οποίο έχει αποφασίσει να προχωρήσει στον αντιεκπαιδευτικό και αντικοινωνικό διαχωρισμό των μαθητών σε εκλεκτούς και μη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν οι συνάδελφοί μας τις οργανικές θέσεις που είχαν στο 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, με ότι αυτό συνεπάγεται στην υπηρεσιακή τους κατάσταση και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Επίσης, στερήθηκαν του δικαιώματος να προβούν σε αίτηση αλλαγής της οργανικής τους θέσης, όπως ορίζει ο Νόμος 4692/2020 για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολείο που μετατρέπεται σε Πρότυπο. Οι υπηρεσιακές μεταβολές στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πρέβεζας ολοκληρώθηκαν στις 14-05-2021, όταν δηλαδή ο Διευθυντής Δ.Ε. και το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. είχε στα χέρια του την απόφαση μετατροπής του σχολείου. Παρόλα αυτά, στην πρόταση τοποθέτησης που υπέβαλε στην Π.Δ.Ε. Ηπείρου επέλεξε να αγνοήσει τις διατάξεις του παραπάνω Νόμου που προβλέπουν τη διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου, παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματά τους. Πρόκειται για καταφανέστατο εμπαιγμό των εκπαιδευτικών από το υπηρεσιακό συμβούλιο, η ανηθικότητα του οποίου γίνεται σαφής από το γεγονός ότι ο Διευθυντής Δ.Ε. γνώριζε για την επικείμενη μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο, αφού ο ίδιος είχε υποβάλει τη σχετική εισήγηση από τα τέλη Μαρτίου, ωστόσο επέλεξε να μην περιμένει την έκδοση της απόφασης πριν το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. προχωρήσει στην πρότασή του για τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Η στάση της Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας είναι υποκριτική και αντισυναδελφική! Αποδεικνύει περίτρανα τη σημασία που έχει η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών από αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία έχουν πλέον μετατραπεί σε υποχείρια της διοίκησης, έπειτα από την εκδίωξη των αιρετών από αυτά με τον κατάπτυστο Νόμο 4763/2020 της Υπουργού Παιδείας. Έχει μεγάλη συμβολική σημασία το γεγονός ότι ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε., είναι αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και πριν οριστεί Διευθυντής, ήταν αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ και αιρετός ο ίδιος στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πρέβεζας.

Οι πολίτες της Πρέβεζας καλούνται να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας και να ενώσουν τη φωνή τους στον αγώνα για την ανατροπή της αντιδημοκρατικής μετατροπής του σχολείου σε εκπαιδευτικό ίδρυμα για λίγους και όχι για όλους, καθώς και στη μάχη για τη διατήρηση των εργασιακών κεκτημένων, εναντίον των οποίων η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο.

Ντάγγας Δημήτριος, πρώην τακτικό μέλος, τηλ: 6974643213, e-mail: dagasd1@yahoo.gr

Παπαλέξη Σοφία, πρώην αναπληρωματικό μέλος, τηλ: 6936966181, e-mail: spapalexi@yahoo.gr

Εκπρόσωποι του Μετώπου Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπ/κών στην Πρέβεζα/ΣΥΝΕΚ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Sounds of Solidarity” για την Ημέρα της Μεσογείου 28 Νοεμβρίου 2023 με την Χορωδία Αρμονία και την πιανίστρια Ελεωνόρα Αποστολίδη

23/11/2023, 8:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

23/11/2023, 8:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites