Ανάπτυξη Τώρα: “Οι αντιδράσεις στην Καστροσυκιά για τον βιολογικό καθαρισμό οφείλονται στα αλλεπάλληλα λάθη της δημοτικής αρχής”

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” βρέθηκε στην Καστροσυκιά το Σαββατοκύριακο και είχε συνομιλία με κατοίκους, οι οποίοι εκφράζουν σοβαρά παράπονα για τη δημιουργία αντλιοστασίου του βιολογικού καθαρισμού του πρώην Δήμου Ζαλόγγου, σε δημοτική έκταση, ακριβώς στο σημείο της έντονης τουριστικής δραστηριότητας.

Τα μέλη της παράταξής μας αντιλήφθηκαν ότι οι κάτοικοι αισθάνονται εξαπατημένοι από τη δέσμευση της δημοτικής αρχής και του ίδιου του Δημάρχου, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί την Καστροσυκιά και το χώρο όπου θα τοποθετούνταν το αντλιοστάσιο και βεβαίωναν πως δεν θα υπάρχουν προβλήματα για την τουριστική εικόνα της περιοχής.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” συντάσσεται με τις ανησυχίες των κατοίκων της Καστροσυκιάς και δεσμεύεται πως θα φέρει το θέμα και στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ώστε να ακουστούν οι απόψεις και να μεταφερθεί και στο σώμα η δυσαρέσκεια των κατοίκων της Καστροσυκιάς.

Θα πρέπει να υπάρξει μία αναλυτική παρουσίαση των τεχνικών στοιχείων του έργου στο δημοτικό συμβούλιο και να διερευνηθεί η δυνατότητα αλλαγής θέσης του αντλιοστασίου.

Εκτίμησή μας είναι ότι οι αντιδράσεις στην Καστροσυκιά για τον βιολογικό καθαρισμό οφείλονται στα αλλεπάλληλα λάθη της δημοτικής αρχής, στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται αυτά τα κομβικά ζητήματα για το Δήμο της Πρέβεζας. Γιατί μπορεί η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος να θεωρεί ότι με ανακοινώσεις και φωτογραφίες θα ξεγελάσει τους δημότες πως εργάζεται για τα “μεγάλα ζητήματα” του Δήμου, αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει οικτρά. Και φαίνεται πως τα ζητήματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής των κατοίκων ο κ Γεωργάκος τα λησμονεί όταν βρίσκεται στην πρωτεύουσα και στα Υπουργεία…

Ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας όταν το θέμα: “Έγκριση μετατόπισης αντλιοστασίων λυμάτων ΑΒ11 και ΑΚΝ5 για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου: «Κατασκευή αποχετευτικών αγωγών (Δίκτυα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης) και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας»”, ήρθε σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου στις 19 Μαρτίου 2021, είχε δηλώσει ότι συμφωνεί ως προς την μετατόπιση των αντλιοστασίων, με την προϋπόθεση ότι για τα νέα σημεία που προτείνονται δεν υπάρχουν αντιδράσεις από άλλους δημότες-επαγγελματίες και δεν αλλοιώνεται η τουριστική εικόνα της περιοχής.

Η δημοτική αρχή όμως δεν έχει λάβει τις αντιδράσεις υπ’ όψη της που φτάνουν μέχρι και τη συλλογή υπογραφών. Αδιαφόρησε τόσο για τη θέση τη δική μας όσο και για τις ανησυχίες των κατοίκων.

Επειδή όμως scripta manet, δηλαδή τα “γραπτά μένουν”, η “Ανάπτυξη Τώρα” θα ήθελε να υπενθυμίσει στη δημοτική αρχή Πρέβεζας, πως ο επικεφαλής της Γιώργος Νίτσας, ως σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας το 2014, όταν ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, είχε συνταχθεί με την τεχνική πρόταση του τότε δημοτικού συμβούλου Μιλτιάδη Κλάπα, ώστε να υπάρξει διασύνδεση του βιολογικού με τον βιολογικό της Πρέβεζας και να αποφευχθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής και η οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της ύπαρξης τέτοιων έργων για τα παραλιακά χωριά της Ηπείρου.

Τότε είχε καταψηφίσει και ο σημερινός Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δαρδαμάνης. Άραγε τώρα έχει αλλάξει άποψη;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites