Στο ΣτΕ και για τα διόδια Ακτίου η Περιφέρεια Ηπείρου – Παρέμβαση Φραγκούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρέμβαση για τα διόδια του Ακτίου, μετά την δικαίωση της Περιφέρειας Ηπείρου από το ΣτΕ για την απαλλαγή των κατοίκων της Π.Ε Ιωαννίνων από τους σταθμούς των διοδίων Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου, έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε  Πρέβεζας Παύλος Φραγκούλης.

Στην τοποθέτηση του ο Παύλος Φραγκούλης είπε μεταξύ άλλων:  “Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι μετά τους κατοίκους των Π.Ε Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων αλλά και του δήμου Μετσόβου κατα το παρελθόν η περιφερειακή αρχή θα δείξει την ίδια ευαισθησία, τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποτελεσματικότητα και για τους κατοίκους της Π.Ε Πρεβεζας όσον αφορά τα διόδια του Ακτιου!
Άλλωστε τώρα υπάρχει και δεδικασμένο,όπως τώρα στηριχθηκάτε στο ότι δεν υπάρχει παράλληλο δίκτυο έτσι κ στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει άλλος τρόπος διέλευσης καθώς τα φέρρυ μποτ έχουν αποσυρθεί από την πρώτη μέρα αναγκάζοντας τους Πρεβεζάνους να περνούν μόνο από την υποθαλάσσια σήραγγα (εννοείται πως δεν λεω εν έτη 2021 να επαναφέρουμε τα φέρρυ μποτ στη Πρέβεζα), επιπλέον μπορεί το έργο να ανήκει σε ιδιώτη αλλά όπως το κράτος παρενέβη και αποζημίωσε την ιδιωτική εταιρεία Μορεας Α.Ε που έχει τα διόδια στο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα με 10,9 εκατ.€ για μειωμένη διέλευση, έτσι κ εδώ μπορεί να επέμβει προς όφελος όχι του ιδιώτη αλλά του κοινωνικού συνόλου!”

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντώντας στον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε Πρέβεζας είπε: «Είναι μια σπουδαία απόφαση, καθώς έκανε δεκτά στο σύνολό τους τα αιτήματά μας, που αφορούσαν και την Περιφέρεια και Επιχειρήσεις.  Ήταν πέντε οι προσφυγές που ενσωματώθηκαν σε μία. Ο βασικός λόγος που επικαλεστήκαμε είναι η έλλειψη δευτερεύοντος δικτύου. Εκεί στηρίχτηκε η απόφαση και αυτό θα ισχύει και με τον ιδιώτη που θα αναλάβει τη διαχείριση του οδικού άξονα. Είναι μια μεγάλη απόφαση, αλλά χρειάζεται ακόμη μεγάλος αγώνας» πρόσθεσε. 

Ο Περιφερειάρχης επιβεβαίωσε την αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, ότι μετά την απόφαση για τα διόδια της Εγνατίας Οδού, έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για παρέμβαση και για τα διόδια στην υποθαλάσσια ζεύξη Άκτιου. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Π.Ο.Ε -Ο.Τ.Α καταγγέλλει τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο

30/11/2021, 4:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ΣΕΗ Πρέβεζας συμβουλεύει για ασφαλή Χριστουγεννιάτικο στολισμό

30/11/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΟΜΙΔΑ – ΕΙΑΝΑ και Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Πρέβεζας στο 24ο Forum Ανάπτυξης στην Πάτρα

30/11/2021, 3:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Plan B του Στράτου Ιωάννου για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

30/11/2021, 3:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανάπτυξη Τώρα: “Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

30/11/2021, 3:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πάγια και σταθερή διεκδίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου η σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια και η κατασκευή των οδικών αξόνων Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι, Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

30/11/2021, 2:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites