Πρέβεζα : Προς ολοκλήρωση η διαδικασία – Ξεκινά το έργο των κρηπιδωμάτων του παραλιακού μετώπου

Προς ολοκλήρωση βρίσκεται σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο η διαδικασία για την έναρξη του έργου επισκευής των κρηπιδωμάτων του παραλιακού μετώπου της πόλης της Πρέβεζας.

Ερώτηση για το θέμα έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας.

Ο κ. Νίτσας χαρακτήρισε το παραλιακό κρηπίδωμα της πόλης επιεικώς απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο, ενώ στάθηκε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και την ταχύτητα έναρξης των εργασιών η οποία δεν ήταν τελικά η αναμενόμενη.

“Υποτίθεται κ. Δήμαρχε ότι προσφύγαμε στην μέθοδο της διαπραγμάτευσης για να ξεκινήσει άμεσα το έργο, πριν το καλοκαίρι. Υπάρχει κάποια εξέλιξη; Γιατί τώρα είναι φύσει αδύνατο να ξεκινήσουμε να κάνουμε εργασίες μέσα στο καλοκαίρι. Μπαίνουν εύλογα τα ερωτήματα γιατί αποκλείσαμε δεκάδες εταιρείες από το έργο μόνο και μόνο για την ταχύτητα των πραγμάτων” τόνισε ο Γιώργος Νίτσας.

Απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε ότι η διαδικασία είναι προς ολοκλήρωση. “Έχει γίνει μία φορά συνεδρίαση στο ελεγκτικό σχετικά με τα δικαιολογητικά και την κατοχύρωση της σύμβασης βάση του άρθρου 32. Μας ζητήθηκαν κάποιες έγγραφες εξηγήσεις και την προγραμματική που έχουμε υπογράψει μεταξύ του ΔΛΤ και του Δήμου, επικαιροποιημένη και εγκεκριμένη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Εκεί υπήρξε μία καθυστέρηση. Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εγγράφων από το Υπουργείο και αποστέλλονται στο ελεγκτικό. Το ελεγκτικό κατοχυρώνει από ότι φαίνεται σύμφωνα με το άρθρο 32, την διαδικασία του κατεπείγοντος” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας και επεσήμανε ότι οι εργασίες στον πόδα του κρηπιδώματος από την μεριά της θάλασσας ξεκινούν με την υπογραφή της σύμβασης καθώς υπάρχουν εργασίες εκεί που δεν εμποδίζουν στο να κλείσουν οι σπηλαιώσεις, ακόμα και κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, χωρίς να δημιουργηθεί όχλος στην παραλία της πόλης.

 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα πεπραγμένα του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας το 2020

16/04/2021, 7:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ζωντανά στο youtube η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού

16/04/2021, 6:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Εκτός της επιδότησης από την πολιτεία, για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

16/04/2021, 6:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού για καθαρισμούς οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

16/04/2021, 6:40 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Διανομή ΤΕΒΑ σε Καναλάκι και Πάργα

16/04/2021, 6:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωτοποριακή υπηρεσία από το Επιμελητήριο Πρέβεζας –

16/04/2021, 5:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites