Πρέβεζα : Προετοιμάζονται για την απεργία της πρωτομαγιάς τα σωματεία του Νομού

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ  ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ

Μπροστά στην προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς με απεργία στις 6 του Μάη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των σωματείων για οργάνωση μέσα στους κλάδους, και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών στο κίνημα, που υπήρχαν  όλο το προηγούμενο διάστημα σε καθημερινή βάση τόσο στους χώρους δουλειάς κάθε κλάδου αλλά και σε κοινές πρωτοβουλίες ταξικής αλληλεγγύης σε κινητοποιήσεις άλλων κλάδων.

 Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών Δ.Σ και εργαζόμενοι από τα σωματεία ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας Νοσοκομείου Ν. Πρέβεζας- Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας -Οδηγών Ν. Πρέβεζας ο Εμπορικός Σύλλογος η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ- ΟΑΕΕ η Επιτροπή Αγώνα στον Επισιτισμό –Τουρισμό και Delivery.

Στην κεντρική εισήγηση από τον Λελοβίτη Πέτρο μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ άνοιξε η συζήτηση για την αντεργατική επίθεση μέσα από το νομοσχέδιο που έχει στο σχεδιασμό της να φέρει μέσα στον Απρίλη η κυβέρνηση για, 10ώρες δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, την παραπέρα επίθεση μέσα από τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, αναδείχτηκε το καθήκον για την εργατική τάξη να δοθεί απεργιακή απάντηση μπροστά στο νέο νομοσχέδιο που βρήκε ευκαιρία να περάσει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

Τονίστηκε ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός  δράσης μέσα στους τόπους δουλειάς να υπηρετεί και την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας μέσα από πρωτοβουλίες με κλιμάκωση αγώνων με συσπείρωση εργαζομένων σε κάθε κλάδο.                                                    

Στην συνέχεια της σύσκεψης έγιναν τοποθετήσεις από τον Ηλία Μανίκη μέλος της επιτροπής  Αγώνα στον Επισιτισμό –Τουρισμό και Delivery την Μαρία Τζίμα πρόεδρο του συλλόγου στο Νοσοκομείο Ν. Πρέβεζας τον Πρόεδρο των Ιδ. Υπαλλήλων Πούμπη Γιώργο τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καραμάνη Ανδρέα τον Πρόεδρο των συνταξιούχων ΙΚΑ Σουπιώτη Χαράλαμπο και τον Συρίοπουλο Γιάννη μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών.

 Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με κοινή απόφαση των Σωματείων για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 του Μάη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites