Κάστρο Ρηνιάσας : Παράθυρο στην ιστορία του τόπου μας “άνοιξαν” εθελοντές στα Ριζά Πρέβεζας

Ένα παράθυρο στην ιστορία τους τόπου μας , “άνοιξαν” οι εθελοντές που συμμετείχαν στον καθαρισμό του Κάστρου της Ρηνιάσας στα Ριζά ενός χώρου με ιδιαίτερο παρελθόν το οποίο συνδέεται και με την επανάσταση του 1821. Ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, οι πρόεδροι των Ριζών Γεράσιμος Κωνσταντινίδης, Βράχου Θωμάς Κασκάνης, Λούτσας Δημήτρης Κώστας , Καμαρίνας Θεόδωρος Δράκος και αρκετοί νέοι της περιοχής συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή (η οποία πραγματοποιήθηκε με αδειοδοτήσεις της Εφορίας Αρχαιοτήτων και Δασαρχείου), επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.Τους προέδρους και τους εθελοντές ευχαριστεί θερμά ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου ο οποίος και βρέθηκε στο χώρο του Κάστρου. Όπως ανέφερε μάλιστα με απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου έχει ήδη γίνει προμήθεια 10 μεγάλων ηλιακών προβολέων, οι οποίοι μετά τον καθαρισμό θα τοποθετηθούν έτσι ώστε το μνημείο να φωταγωγηθεί μέχρι το Πάσχα. Το Κάστρο της Ρηνιάσας ή Θωμόκαστρο είναι χτισμένο στα τέλη του 13ου ή στις αρχές του 14ου αιώνα επί των ημερών του Δεσπότη της Ηπείρου Θωμά του πρώτου. Διαδραμάτισε δε σημαντικό ρόλο σε όλα τα ιστορικά γεγονότα που εν συνεχεία διεξήχθησαν στην περιοχή της Ηπείρου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση το πολύ γνωστό δημοτικό τραγούδι της “Δέσπως” είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα του 1803 στον χώρο αυτό.
πηγή κειμένου : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
photo mypreveza.gr / Ανδριάνα Σολδάτου

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 6 προσλήψεις ΙΔΟΧ στη ΔΕΥΑΠ

30/09/2022, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συλλήψεις των δύο μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

30/09/2022, 2:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινούν οι εγγραφές στο Χορευτικό του Δήμου

30/09/2022, 2:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Τοποθετήθηκαν 12 υπόγειοι κάδοι σε Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα

30/09/2022, 2:38 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η συντήρηση του μονοπατιού Σκάλα της Τζαβελενας-Γεφυρα του Ντάλα

30/09/2022, 2:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η περιοχή που θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα και την Τρίτη

30/09/2022, 2:22 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites