Ανάπτυξη Τώρα : “Ούτε ένας δημότης Πρέβεζας δε επιθυμεί να βλέπει τη δημοτική αρχή να σχεδιάζει το μέλλον των “φιλέτων” της πόλης στο άρπα-κόλλα”

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας στις 5 Απριλίου 2021, σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου “Περδίκη-Πυλάδη”, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας έκανε την παρακάτω τοποθέτηση αναλύοντας την θέση της παράταξης:

“Το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί και δυστυχώς διαπιστώνουμε κε Γεωργάκο ότι δεν καταλάβατε τίποτα από ότι είπαμε την προηγούμενη φορά ή τελοσπάντων δεν δείξατε τη δέουσα προσοχή. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα ακόμη μία φορά!

Δεν υπάρχει ούτε ένας δημότης Πρέβεζας αυτή τη στιγμή που να μη θέλει να αξιοποιηθούν τα στρατόπεδα και να θέλει να βλέπει αυτή την κατάσταση που υπάρχει. Ούτε ένας!

Επίσης ούτε ένας δημότης Πρέβεζας δε επιθυμεί να βλέπει τη δημοτική αρχή να σχεδιάζει το μέλλον των “φιλέτων” της πόλης στο άρπα-κόλλα.

Οπότε ξεκινάμε από τα βασικά και θα αναλύσουμε και την πρότασή μας. 

Η “Ανάπτυξη Τώρα” δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση, αλλά έχει σαφείς προτάσεις και στόχευση για το μέλλον του Δήμου Πρέβεζας.

Πρώτον: Σε έγγραφο-απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Ελληνική Λύση για το πρώην στρατόπεδο Σολωμού, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το ΥΠΑΑΠΕΔ, συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή Πρέβεζας για την ένταξη σε συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό των πρώην στρατοπέδων της περιοχής της Πρέβεζας, τα οποία θα αντιμετωπισθούν ως ενιαία πολεοδομική ενότητα.

Άρα ο Δήμαρχος διαπραγματεύεται για όλα τα στρατόπεδα, σε κλειστά γραφεία και πίσω από τις πλάτες των Πρεβεζάνων.  Και ποιος μας λέει ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν κρύβει και άλλα από πίσω της;

Δεύτερον: Επί 40 χρόνια, υπήρξαν Δήμαρχοι που μαζί με τους παντοκρατορίτες και τους Πρεβεζάνους πάλεψαν για να αποδοθούν τα πρώην στρατόπεδα στο λαό της Πρέβεζας. Πάλεψαν με ψυχή και δυναμικό τρόπο. Με μία βασική αρχή: Ότι αποτελούν περιουσία των Πρεβεζάνων και του Δήμου! ΝΑΙ, σύμφωνοι δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν μέχρι και σήμερα. Μπορεί να χρειαζόταν μία διαφορετική προσέγγιση. Αλλά σε κάθε περίπτωση πάλεψαν! Δεν μπορούμε με μία απόφαση στο… πόδι να σβήσουμε την προσπάθειά τους. Δεν είναι πολιτικά ηθικό. Έστω κι αν εμείς έχουμε άλλη πολιτική οπτική.

Ο κ. Γεωργάκος και η παράταξή του μας φέρνουν μπροστά σε ένα τετελεσμένο, που αν γίνει αποδεκτό ανοίγει μεγάλους κινδύνου για τη διεκδίκηση των άλλων στρατοπέδων της Πρέβεζας. Και γι’ αυτό πρέπει να μετρήσουμε πολύ καλά τα δεδομένα.

Τρίτον: Η “Ανάπτυξη Τώρα” -και το αναφέρει και το όνομα της παράταξής μας- είναι υπέρ της ανάπτυξης. Και ανάπτυξη στην Πρέβεζα χωρίς την αξιοποίηση των χώρων των πρώην “στρατοπέδων” δεν υφίσταται… Η αξιοποίηση όμως δεν μπορεί να έρθει χωρίς να λάβουμε υπ’ όψη τι θέλουν οι πολίτες και τι συμφέρει τους πολίτες. Αυτό πρέπει να μελετηθεί καλά. Για να μην υπάρξουν αστοχίες. Και φάνηκε αυτό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στο Master Plan για τα πεντάστερα ξενοδοχεία που έφερε η παράταξη Μπαΐλη. Έμπαιναν πολλά θέματα, πολλοί κίνδυνοι για την τοπική οικονομία και γι’ αυτό και ο κ. Μπαΐλης δεν προχώρησε κάτι. Και ο κ. Μπαΐλης όμως πήγε στην επιτροπή διαβούλευσης.

Τέταρτον: Όταν μιλάμε για αξιοποίηση δεν είναι δυνατόν να μην δούμε στο σύνολό του το ζήτημα των στρατοπέδων. Πρέπει να έχει ο Δήμος Πρέβεζας έναν σχεδιασμό για κάθε ένα στρατόπεδο και ο σχεδιασμός αυτός να μην είναι “ξεκομμένος” από την εν γένει λειτουργία της πόλης. Αλλά ο σχεδιασμός να προκύψει συντεταγμένα. Και όχι αποσπασματικά, όπως κάνει ο Δήμαρχος αυτή τη στιγμή.

Φέρνω και στην τύχη παραδείγματα, για να σας το εξηγήσω. Εντελώς τυχαία παραδείγματα για να μην παρεξηγηθώ:

π.χ. να έχουμε συναποφασίσει ότι στο άλσος Κάλπαμπα να γίνει ένα πάρκο, στο Πεδίο Βολής ένα πολιτιστικό κέντρο, στο Σολωμού ένα θερμαλιστικό κέντρο, στον Άγιο Γεώργιο να γίνει μουσείο και ινστιτούτο έρευνας της αρχαιολογίας, στο Κονκουρή να γίνουν φοιτητικές εστίες, στο Βαθύ να γίνει Μαρίνα κ.ο.κ.

Όλα αυτά όμως να προκύψουν από ένα ολοκληρωμένο Master Plan του Δήμου Πρέβεζας και εν συνεχεία να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τον Στρατό και το Υπουργείο Οικονομικών. Ξέροντας πολύ καλά πού θέλουμε εμείς να πάμε. Όχι αποσπασματικά, να πάρουμε ένα “κομματάκι” από τη… μεγάλη πίτα και βλέπουμε. Τσαπατσούλικα πράγματα δηλαδή…

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη.

Εμείς δεν είμαστε υπέρ της αποσπασματικής αξιοποίησης των στρατοπέδων. Τασσόμαστε υπέρ της αναβολής-απόσυρσης του θέματος και εισήγησης από τη νομική υπηρεσία του Δήμου του αν μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαστικά το “Περδίκη-Πυλάδη”.

Θεωρούμε επίσης πως πρέπει άμεσα να πάμε σε:

Α. Ηλεκτρονική ή δια ζώσης (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες) διαβούλευση φορέων και πολιτών και κατάθεση προτάσεων για την αξιοποίηση του συνόλου των πρώην στρατοπέδων μέσω της επιτροπής διαβούλευσης και του site του Δήμου.

Β. Διαμόρφωση ολιστικής πρότασης αξιοποίησης με συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Ένα Master Plan ανάπτυξης του τόπου μας.

Γ. Διερεύνηση εργαλείων χρηματοδότησης για την υλοποίηση της πρότασης, που θα συνδιαμορφωθεί.

Δ. Να υπάρξει και αναλυτική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας.

Ε. Δέσμευση της δημοτικής αρχής πως θα κινηθεί σε αυτόν τον άξονα και δε θα επιχειρεί “μυστικές διαπραγματεύσεις”. 

                                                Για την δημοτική παράταξη

                                                       «Ανάπτυξη Τώρα»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Γεώργιος Νίτσας –  Αναστάσιος Αμάραντος

Γεώργιος Ντόντης – Ιωσήφ Στύλος -Νικόλαος Λουφέκης

                                                         ΠΡΕΒΕΖΑ 5/4/2021


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites