Σημαντικά έργα Υποδομής 5,2 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Στράτος Ιωάννου: «Μέσα στην κρίση συνεχίζουμε ακάθεκτοι το αναπτυξιακό μας έργο στο νομό με έργα 5,2 εκ. ευρώ»

 Σημαντικά έργα υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου  η οποία συνεδρίασε στις 9 Μαρτίου με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5.215.854 ευρώ

Το πρώτο αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης» προϋπολογισμού 1.383.000 € όπου αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος. Το έργο αυτό αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Πρέβεζα.

Το δεύτερο αφορά τη δημοπράτηση του εκσυγχρονισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα με προϋπολογισμό 2.875.000 ευρώ.  Το αλιευτικό καταφύγιο αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο στην περιοχή που απαντά στις ανάγκες των αλιέων και των κατοίκων και αναμένεται να συμβάλλει στην λειτουργική και  αισθητική αναβάθμιση  της περιοχής.

Το τρίτο και το τέταρτο αφορούν στην οδική αναβάθμιση,  το ένα την «Αποκατάσταση – επέκταση της περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού 570.000 ευρώ, το δε άλλο, την αποκατάσταση της οδού στην περιοχή «Σαρακήνικου» Πάργας (έργο προϋπολογισμού 348.000 ευρώ). 

Επιπλέον, ακολουθεί απόφαση για την αποκατάσταση ζημιών στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ ΚερασώναΠαναγιάς, συνολικού προϋπολογισμού 39.854 ευρώ.

Ο Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε, εν μέσω κορωνοιού, να υλοποιούμε σημαντικά αναπτυξιακά έργα για τον τόπο μας. Τα έργα αυτά αποτελούν τη συνέχεια ενός μακρού καταλόγου έργων που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιήσει αυτά τα χρόνια. Σημειώνω ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω έργα, δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μας, όμως καταφέραμε να βρούμε τα χρήματα, να κάνουμε τις απαραίτητες μελέτες και να φτάσουμε στο τελικό στάδιο της κατασκευής τους»

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο “σφυρί” ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για επαγγελματική χρήση βγάζει το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου το ΥΠΑΑΠΕΔ

21/04/2021, 6:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτικά “μαγειρέματα” με φόντο το Δήμο Πρέβεζας

20/04/2021, 11:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Να ανοίξει με κανόνες η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

20/04/2021, 1:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιστολή του Γιάννη Μπούρη στον Άδωνη Γεωργιάδη για περαιτέρω στήριξη του λιανεμπορίου

20/04/2021, 1:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Λ.Ε.Κ Ν. Πρέβεζας ανέλαβε να καθαρίσει τα τείχη του Κάστρου Ρηνιάσας

20/04/2021, 1:01 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την παραχώρηση του κτηρίου στο Βοτανικό Κήπο για 12 χρόνια ζητά ο Σύλλογος Φίλων Αμπαλί Πρέβεζας

19/04/2021, 10:18 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites