Να ανοίξουν τα σχολεία ζητά το 15μελές του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας

Ακολουθεί απόφαση αρχικά του 1ου ΓΕΛ Βριλησσίων και του Καλλιτεχνικού Λυκείου Κερατσινίου Δραπετσώνας την οποία συνυπογράφει το 15μελές του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας

Ως εδώ με την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης. Σε καιρό πανδημίας και εκτεταμένου πλέον lockdown η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν παίρνουν το παραμικρό μέτρο που θα διευκολύνει την καθημερινότητα μας, αλλά αντίθετα προχωράνε σε μία χωρίς προηγούμενο επίθεση ενάντια σε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης. Μια επίθεση που πλήττει τόσο εμάς τους μαθητές όσο και τους καθηγητές μας και τους φοιτητές.   

Αντί να ανοίξουν τα σχολεία, πράγμα το οποίο μπορεί να γίνει αν φυσικά εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση παρατείνει την τηλεκπαίδευση και την παρουσιάζει σαν την μοναδική λύση. Η τηλεκπαίδευση, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν  μπορεί να αποτελέσει εκπαιδευτική διαδικασία και να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, ενώ παράλληλα πολλοί είναι οι μαθητές που πετιούνται εκτός αυτής. Αντί να κάνουν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και να μπορέσουν να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα που θα εξασφαλίσουν και καλύτερη προστασία από τον ιό, η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει ακόμη ένα νομοσχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, το οποίο δεν σημαίνει τίποτα άλλο από απολύσεις και μειώσεις καθηγητών.  Φυσικά για  πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας δεν γίνεται ούτε λόγος.

Ταυτόχρονα, δηλώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πρόθεση τους να αφήσουν τους πιο φτωχούς μαθητές εκτός Πανεπιστημίου. Αντί να προχωρήσει το Υπουργείο σε μείωση της ύλης, περνά νομοσχέδιο που εισάγει ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προχωράει έτσι στην εφαρμογή της Τράπεζας θεμάτων, σε αλλαγές στην βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμιαπκαι στην εφαρμογή διπλού μηχανογραφικού . 

Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον μας ; Οτί μόνο φέτος το 30 % από εμάς θα μείνει εκτός Πανεπιστημίου και του χρόνου θα είναι χειρότερα .Αντίστοιχα αν το 2014 η τραπέζα θεμάτων είχε οδηγήσει σε πάνω απο 40% αποτυχία στα βασικά μαθήματα, φέτος με την κοροιδία της τηλεκπαίδευσης τα ποσοστά θα είναι μεγαλύτερα και από την υποκρισία τους!!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φαίνεται να αντιμετωπίζουν κάθε συλλογική διεκδίκηση του λάου και της νεολαίας με αυταρχισμό και άγρια καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Δεν μπορούμε, λοιπόν,  να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Όλοι και όλες,  οι αγωνιστές και αγωνίστριες, μαθητές και μαθήτριες  θα γίνουμε  για μια ακόμη φορά εμπόδιο στην κυβερνητική επίθεση απέναντι στα δικαιώματα μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

 Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.- 

Να μην ισχύσει για φέτος και ποτέ η Ενιαία Βάση Εισαγωγής που πετάει έξω από την Α.Εκπ το 30% των μαθητών, τσακίζοντας το δικαίωμα στην μόρφωση των παιδιών των λαικών στρωμάτων! Αύξηση και όχι μείωση του αριθμού των εισακτέων.- Μείωση της ύλης για τις φετινές πανελλήνιες. 

 Να μην δοθούν προαγωγικές εξετάσεις Καμία σκέψη για εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων. Όλα τα παιδιά στην επόμενη τάξη.

Καμιά απουσία για τη μη συμμετοχή στην τηλεεκπαίδευση.-

Όχι στο αίσχος της βαθμολογίας των τετραμήνων. Να μην δοθεί πουθενά.  

Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεπκαίδευσης που επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση.

 

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι πιο αναγκαίο και επίκαιρο να παλέψουμε μαχητικά για ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες.  Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για μια ζωή στο ύψος των αναγκών μας 

                                ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites