Κώστας Μπάρκας: Απέναντι σε μια κουρασμένη κοινωνία η κυβέρνηση δεν έχει αποτελεσματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση

«Είναι ένα αναγκαίο μέτρο για την διαχείριση της πανδημίας, βρισκόμαστε στην τρίτη φάση της, η χώρα μας βρίσκεται σε τρίτο lockdown που είναι ουσιαστικά η συνέχεια του lockdown του Δεκεμβρίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αυξάνονται οι διασωληνωμένοι, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην διαχείριση των περιστατικών και θεωρώ ότι αφού βρισκόμαστε σε «πόλεμο», όπως αναφέρει η Κυβέρνηση, δεν μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να βρίσκεται εκτός αυτής της διαδικασίας» ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Η Φωνή της Ελλάδας», ερωτώμενος για την επιστράτευση περίπου διακοσίων ιατρών, ενώ τόνισε ότι «Η κυβέρνηση άργησε αρκετά στο να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα για την βοήθεια που μπορεί να παράσχει στη διαχείριση των κρουσμάτων. Η χώρα μας, δυστυχώς, δεν πάει καλά, έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και είναι μια μάχη που πρέπει να δώσει και ο ιδιωτικός τομέας. Βλέπουμε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τον ιδιωτικό τομέα για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία, όμως η μάχη πρέπει να δοθεί από όλους».

Σε ερώτηση για την αίσθηση που έχει δημιουργηθεί, για ένα πολιτικό moratorium μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ο κ. Μπάρκας τόνισε «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, οι ΜΕΘ της Αττικής είναι γεμάτες και ήδη βλέπουμε ανθρώπους να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Η κυβέρνηση επειδή ακριβώς δεν μπορεί να διαχειριστεί τα λάθη, τα οποία έχει κάνει η ίδια, ανακοινώνει μέτρα τα οποία είναι εκτός πραγματικότητας. Ενώ έκλεισε την οικονομία της χώρας, τη στιγμή που είχαμε διακόσια κρούσματα, πλέον ανοίγει την οικονομία επειδή θεωρεί ότι αυτό πρέπει να κάνει, τη στιγμή που οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι τη διαχείριση της πανδημίας, πρέπει να την κάνει άμεσα και ορθολογικά και μάλιστα να την κάνει σε σημείο, ώστε να έχουμε μια πραγματική εικόνα ως προς το τι συμβαίνει με τα κρούσματα και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το moratorium, το οποίο επικαλείται η κυβέρνηση είναι κάτι το οποίο αφορά την ίδια την κοινωνία. Η ίδια η κοινωνία είναι μια κουρασμένη κοινωνία, βρίσκεται ήδη πάνω από πέντε μήνες κλεισμένη από αρχές Νοέμβρη σε ένα lockdown που γίνεται κάθε μέρα πιο σκληρό από την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι στη διαχείριση της πανδημίας δεν τα έχει πάει καλά και δεν τα έχει πάει καλά, λόγω του ότι δεν έχει κάνει καμία πρόσληψη στο ΕΣΥ, δεν κάνει τεστ στο γενικό πληθυσμό και ήδη έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.».

Ακούστε σχετικά στο παρακάτω ηχητικό:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites