Για πρώτη φορά πτήσεις από το Παρίσι για την Πρέβεζα

Στράτος Ιωάννου: «Πτήσεις από νέους προορισμούς δηλώνουν την ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος για την περιοχή μας.»

Η Ήπειρος, ως αποτέλεσμα συστηματικής προβολής και προσπάθειας τα τελευταία 10 χρόνια έχει καταστεί ένας προορισμός υψηλού ενδιαφέροντος για όλο και περισσότερους επισκέπτες από πολλές χώρες, ενώ το αναβαθμισμένο αεροδρόμιο Πρέβεζας- Ακτίου προσελκύει όλο και περισσότερες πτήσεις.  Παρότι βρισκόμαστε μέσα σε περίοδο κορύφωσης της επιδημίας του κορωνοιού νέες εταιρίες προγραμματίζουν να κατεβάσουν αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου και έτσι αυξάνονται οι χώρες προσέλευσης.

Ο κ. Στράτος Ιωάννου, υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, ανέφερε ότι η περιοχή μας έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις επισκεπτών από όλο τον κόσμο και αυτό είναι το αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών της τελευταίας δεκαετίας. Ο κορωνοιός αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στον τουριστικό κλάδο, όμως θα είναι προσωρινό και αμέσως μετά θα έχουμε μια θεαματική αύξηση της τουριστικής κίνησης. Τόνισε ότι ιδιαίτερη σημασία για το φετινό καλοκαίρι έχει να τηρηθούν οι υγειονομικοί όροι για τους επισκέπτες που θα προσγειωθούν στην περιοχή μας.  

Από το Ηνωμένο Βασίλειο: 

Για πρώτη φορά η αεροπορική εταιρία Ryanair έρχεται στην περιοχή μας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική της περιοχής. Οι πτήσεις της Ryanair ξεκινούν την 1η Ιουλίου και θα συνδέουν απευθείας το αεροδρόμιο Στάνστεν με το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα. Η εταιρία  Easyjet ανακοίνωσε για την φετινή τουριστική περίοδο νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου. Θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από το Μπρίστολ κάθε Τετάρτη και Κυριακή από 19 Μαΐου έως 27 Οκτωβρίου, ενώ από το Λούτον του Λονδίνου, θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από 28 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου.  

Από τη Γαλλία:

Για πρώτη φορά θα υπάρχουν πτήσεις από το Παρίσι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου.  H αεροπορική εταιρεία Transavia France ανακοίνωσε νέες πτήσεις για το φετινό καλοκαίρι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου, πιο συγκεκριμένα από τις 3 Ιουλίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο. Πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη καθώς ανοίγει έτσι μία ακόμα τουριστική αγορά, στην οποία τα προηγούμενα χρόνια είχαμε επενδύσει με τη συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις και με στοχευμένες ενέργειες προβολής.

Από την Πολωνία: Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wizz Air ανακοίνωσε νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου για το φετινό καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από τη Βαρσοβία δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσθέτει στους προορισμούς της το Άκτιο και αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς η Wizz Air τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναπτύξει στην Ευρώπη ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνδέσεων δημιουργώντας συνεχώς νέες βάσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου οφείλουν να εκμεταλλευτούν τις υπάρχουσες και τις νέες πτήσεις προκειμένου για να αναπληρώσουν την απώλεια εσόδων από τον κορωνοιό αλλά και για να ενδυναμωθούν οι συνεργασίες με τις αγορές αυτές. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites