Περιμένοντας τις … συναντήσεις για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα

Στην επικαιρότητα συνεχίζει να βρίσκεται το φλέγον ζήτημα της διεκδίκησης ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Μετά και την ανακοίνωση των τοπικών φορέων της Κω ότι το νησί θα αποκτήσει νέο Νοσοκομείο με προφορική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η συζήτηση στην Πρέβεζα όπως ήταν αναμενόμενο φούντωσε και πάλι.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης, ο οποίος ζήτησε από τον Δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών κάνοντας μάλιστα και αναφορά στο νοσοκομείο της Κω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κως ήταν η μία από τις περιοχές της χώρας, μαζί με την Πρέβεζα, στις οποίες προκρίθηκε η διαδικασία της ανέγερσης νέου Νοσοκομείου με ΣΔΙΤ. Σε αντίθεση με την Πρέβεζα η οποία αρνήθηκε και όπως αποδεικνύεται σήμερα ο τότε Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας έπραξε πολύ σωστά, η Κως παραχώρησε το οικόπεδο στην εταιρεία που θα αναλάμβανε τότε την ανέγερση των νέων νοσοκομείων στις περιοχές που συναίνεσαν. Πέρασαν σχεδόν 14 χρόνια από τότε, το Νοσοκομείο στην Κω δεν έγινε ΠΟΤΕ και ο Δήμος έτρεχε στα δικαστήρια για να πάρει πίσω το οικόπεδο από την εν λόγω εταιρεία.

Απαντώντας στον Θανάση Ανωγιάτη ο Δήμαρχος Πρέβεζας ουσιαστικά δεν είπε κάτι καινούργιο. Υπενθύμισε ότι ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τον φάκελο για την τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού, το οποίο βρίσκεται προς ολοκλήρωση με την σχετική δημοσίευση σε ΦΕΚ, ενώ ανέφερε αναμένεται να κανονιστεί συνάντηση από τον Βουλευτή Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη στην ΚτΥπ και το Υπουργείο Υγείας. “Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα” είπε ο Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος σήμερα στο Δημαρχείο παρουσία και του διοικητή του Νοσοκομείου, υποδέχθηκε την εταιρεία που σύνταξε την μελέτη αναγκαιότητας για το Νοσοκομείο της Κω.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στο Ιστορικό Κέντρο

22/04/2021, 12:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πυλάδης Περδίκης : Ο Πρεβεζάνος υπολοχαγός πεζικού το όνομα του οποίου πήρε το πρώην “στρατόπεδο” στον Παντοκράτορα

22/04/2021, 12:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Τα ΚΑΣΤΡΑ της πόλης πρέπει να αποκτήσουν ‘’ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ‘’

22/04/2021, 11:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δυνατό “ΟΧΙ” του Δήμου Πρέβεζας στο υδροηλεκτρικό έργο στον Άγιο Γεώργιο

22/04/2021, 11:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο “σφυρί” ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για επαγγελματική χρήση βγάζει το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου το ΥΠΑΑΠΕΔ

21/04/2021, 6:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτικά “μαγειρέματα” με φόντο το Δήμο Πρέβεζας

20/04/2021, 11:11 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites