Πανδημία, εμβόλιο και συνωμοσιολογία

Άρθρο του Νίκου Λιβιεράτου

Όταν διαβάζεις τα κοινωνικά δίκτυα νομίζεις ότι είσαι σε ένα παράλληλο σύμπαν. Νομίζεις ότι έχει ηττηθεί η κοινή λογική. Ευτυχώς η βάση της κοινωνίας ακόμα δεν έχει επηρεαστεί από την παρανοϊκή ανορθολογική αρθρογραφία. Ποτέ η άρνηση της πραγματικότητας δεν ήταν τόσο έντονη. Κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα δημιουργείται μια εικονική πραγματικότητα. Και δεν μιλώ μόνο για τους ψεκασμένους, τους σκοταδιστές τους τσαρλατάνους, τους ακροδεξιούς και τους λαϊκιστές. Αλλά και για ορισμένους προοδευτικούς που αγνοούν την πραγματικότητα.

Αν η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που νομίζουμε, τότε αλίμονο στην πραγματικότητα! Αλλά και παραδοσιακά αριστερές ιστοσελίδες κάνουν λαθεμένη αντιπολίτευση και σιγά να μετατοπίζονται προς την συνωμοσιολογία, στην άρνηση της πανδημίας χάνοντας κάθε εμπιστοσύνη από τους ορθολογικά σκεπτόμενους προοδευτικούς πολίτες. Υιοθετούν απόψεις συντηρητικών “αυθεντιών” επιστημόνων τύπου Ιωαννίδη και άλλων που ουσιαστικά αρνούνται την πανδημία.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις λαθεμένες στατιστικές του «αντισυστηματικού» Ιωαννίδη τις υιοθέτησε πλήρως ο Τραμπ για να μειώσει τις επιπτώσεις της πανδημίας με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων στην Αμερική. Ενώ άλλοι που τους θεωρώ αξιόλογους να παρασύρονται και αυτοί και υποβαθμίζουν την πανδημία λέγοντας ότι εκτός από την πανδημία έχουμε και τον καπιταλισμό! Γενικεύουν τα υπαρκτά προβλήματα του καπιταλισμού και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πανδημία είναι από τα συνήθη προβλήματα του καπιταλισμού και μάλιστα όχι και τόσο σοβαρό. Αυτή είναι μια δογματική και δικολαβίστικη τακτική που κρύβει το άμεσο πρόβλημα. . Και ας έχουν πεθάνει εκατομμύρια άνθρωποι από την πανδημία του Κορωνοϊού. Δεν μπορεί να αναφέρεσαι στην πείνα και στην φτώχεια στον αλκοολισμό στην παχυσαρκία και να τα εξισώνεις με τη πανδημία που είναι μια έκτακτη και πολύ φονική κατάσταση που πλήττει κυρίως τους φτωχούς τους αδύναμους και τους ηλικιωμένους.. Άλλο να κάνεις κριτική για τον τρόπο που χρησιμοποιεί την πανδημία ο καπιταλισμός και η κυβέρνηση, πχ την τηλεεργασία, την ανεργία ,το χτύπημα του μικρεμπορίου, και άλλο να αρνείσαι την ίδια την πανδημία!

Επίσης η κριτική πρέπει να γίνεται στις φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια, για τον τρόπο που τα εκμεταλλεύονται αποβλέποντας μόνο στο κέρδος. Αλλά και στις κυβερνήσεις που δεν επιβάλλουν κανόνες διανομής των εμβολίων σε όλο τον κόσμο με ισότητα σε πλούσιες και σε φτωχές χώρες.

Η ανθρωπότητα χωρίς στα εμβόλια θα ήταν έρμαιο των επιδημιών, ο μέσος όρος ζωής θα ήταν ακόμα στα 40 έτη. Γέρων 40 ετών έγραφαν παλιά οι εφημερίδες. Ο σύγχρονος πολιτισμός οφείλει πάρα πολλά στους εμβολιασμούς σε ανατολή και Δύση, στον σοσιαλισμό και στον καπιταλισμό γιατί η επιστήμη είναι μια, διαφέρει μόνο ο τρόπος που την χρησιμοποιούν. Πολλές φόρες οι επιστήμονες από διαφορετικά κοινωνικά συστήματα σε έκτακτες καταστάσεις και όχι μόνο, συνεργάζονται ‘όπως τώρα .Οι Κινέζοι επιστήμονες αποκωδικοποίησαν το DNA του ιού και το έδωσαν στις δυτικές εταιρείες που με την σειρά τους έφτιαξαν το εμβόλιο με αυτή την πρωτοποριακή τεχνική του αγγελιοφόρου ΜRNA Οι προσπάθειες άρχισαν την δεκαετία του 90 από την Ουγγαρέζα Καταλίν Κάρικο η οποία κατά την γνώμη μου δικαιούται το Νόμπελ της ιατρικής. Αντι γιαυτό η Κάρικο υποβαθμίστηκε από τις λεγόμενες καθηγητικές αυθεντίες και επειδή η ανακάλυψη της δεν είχε κάποια πρακτική εφαρμογή ώστε να αποφέρει κέρδος. Σήμερα η πρωτοποριακή της δουλειά αποτελεί την βάση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna . Η τεχνική αυτή ανοίγει το δρόμο για την θεραπεία του καρκίνου και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Όπως και στο παρελθόν κάθε νέα ανακάλυψη αντιμετωπίζεται με δυσπιστία. Ακόμα και με φθόνο από ορισμένους επιστήμονες. Στον καπιταλισμό οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα επιτεύγματα της επιστήμης για το κέρδος αλλά μέχρι σήμερα κυρίως η σοσιαλδημοκρατία έβαζε όρια περιόριζε τις πατέντες και διένειμε τα φάρμακα και εμβόλια στο λαό με κάπου δικαιοσύνη και με χαμηλή οικονομική συμμέτοχη. Αυτό προσπαθεί να το ανατρέψει σήμερα ο νεοφιλελευθερισμός.

Ως συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι η πανδημία είναι υπαρκτή, σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους και με αιχμή του δόρατος το εμβόλιο και τα άλλα μέτρα, την ενδυνάμωση του ΕΣΥ, μπορούμε να την υπερνικήσουμε. Σε αυτό πρέπει να στρατευτούμε όλοι μας Η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19 είναι προς όφελος του λαού, των αδυνάτων και των κοινωνικών κινημάτων. Αφαιρεί τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, σπάει την απομόνωση μειώνει την ανεργία, ομαλοποιεί την ζωή μας και δυναμώνει τις διεκδικήσεις μας. για καλύτερες συνθηκες ζωής και δουλειάς ΝΙΚΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites