Αγανάκτηση στην Πρέβεζα από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αγανάκτηση προκάλεσε στους πολίτες, αλλά κυρίως στον εμπορικό κόσμο της Πρέβεζας η καθυστερημένη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ, των 21 κρουσμάτων κορωνοϊού που ανιχνεύθηκαν στην Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Φιλιππιάδα από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Και ενώ επί μέρες είχε γεννηθεί η απορία σε φορείς και πολίτες γιατί ο ΕΟΔΥ είχε “εξαφανίσει” τα κρούσματα της δομής, με σημερινή του ανακοίνωση, δεύτερη μόλις μέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου, χρεώνει έτσι απλά 21 κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε Πρέβεζας, χωρίς να διευκρινίζει από που προέρχονται και το βασικότερο από πότε ανιχνεύθηκαν.

Στο άκουσμα της είδησης των 21 κρουσμάτων στο Νομό η αγορά της Πρέβεζας πάγωσε και οι πολίτες εμφανώς θορυβημένοι, καθώς από την αρχή της πανδημίας δεν είχε καταγραφεί ποτέ τόσο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες για την εστία μόλυνσης και την προέλευση τους.

Η αρχική ανησυχία έδωσε τη θέση της σε οργή και θυμό όταν άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι η ανακοίνωση αφορά τη Δομή Προσφύγων και Μεταναστών στη Φιλιππιάδα, όπου όμως οι έλεγχοι ξεκίνησαν και τα κρούσματα διαγνώστηκαν ήδη από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και των καταστηματαρχών εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την ελαφρότητα διαχείρισης της κατάστασης που πέραν της άμεσης επίπτωσης έχει πολλαπλές επιδράσεις στην τοπική οικονομία.

Να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στη Φιλιππιάδα ήδη έχουν ληφθεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα, οι έλεγχοι συνεχίζονται και σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr τις επόμενες ημέρες πρόκειται ανακοινωθούν και άλλα θετικά κρούσματα προερχόμενα από εκεί, χωρίς αυτό βέβαια να προκαλεί ανησυχία, καθώς η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη. Ωστόσο η ελλιπής ενημέρωση πυροδότησε εύλογη ανησυχία και ακολούθως έντονες αντιδράσεις σε μια περίοδο επανεκκίνησης της οικονομίας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites