Πρέβεζα : Να προταχθεί ο εμβολιασμός υγειονομικών και εργαζομένων σε μεγάλους και μαζικούς χώρους δουλειάς

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας για τον εμβολιασμό:

O μαζικός εμβολιασμός του πλυθησμού αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χάρη στα εμβόλια έχουν καταπολεμηθεί σοβαρές ασθένειες (π.χ. η ευλογιά, η διφθερίτιδα), που προκαλούσαν επιδημίες, θανάτους, παράλυση (πολιομυελίτιδα) και άλλες σοβαρές επιπλοκές.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό για την αντιμετώπιση του κορονοιού χρειάζεται να δοθεί στο υγειονομικό προσωπικό, αφού η έκθεσή του είναι πολλαπλάσια και ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακής διασποράς αυξάνεται και λόγω της ανεπάρκειας μέτρων ατομικής προστασίας, της παραμονής στην εργασία μέρους του προσωπικού που έχει εκτεθεί (λόγω υποστελέχωσης) και της μη διενέργειας συστηματικού περιοδικού ελέγχου των υγειονομικών.

Εκτός από όλο το υγειονομικό προσωπικό εκτιμάμε ότι προτεραιότητα εμβολιασμού χρειάζεται να δοθεί σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε μαζικούς εργασιακούς χώρους όπως εργοστάσια (πχ OLYMPIC-FOPPEN) και supermarket.Nα εμβολιαστούν μαζικά όλοι αυτοί οι αφανείς ήρωες που καθημερινά βρίσκονται στην παραγωγή και στις επάλξεις για να μη λείψει κανένα αγαθό πρώτης ανάγκης από την λαϊκή οικογένεια,σε πολλές περιπτώσεις εκτίθονται στην πανδημία λόγω των ελλιπών μέτρων προστασίας,βρίσκονται σε μαζικούς εργασιακούς χώρους όπου δημιουργείται καθημερινά συνωστισμός και αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας.

 Ο εμβολιασμός βέβαια δεν υποκαθιστά την ανάγκη κάλυψης των τεράστιων χρόνιων ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές και υγειονομικού υλικού στις δημόσιες δομές Υγείας. Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής.Η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την κρατική ετοιμότητα, εν όψει της πιο δύσκολης διαχείρισης του εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό.

Η κυβέρνηση αφού όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιέργησε τον εφησυχασμό επικαλούμενη την ατομική ευθύνη και με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού,πρόσφατα ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού lockdown.Αυτά τα “μπρος – πίσω” είναι το τίμημα που πληρώνουν ο λαός και οι εργαζόμενοι για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης της Υγείας, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας. 

Άμεσα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού και ενίσχυση των δομών Υγείας. Να γίνει άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Να πολλαπλασιαστούν οι κρατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειά.

Παράλληλα, καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν πολλαπλά μέτρα με ευθύνη της εργοδοσίας όπως:

  • Συχνοί έλεγχοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων.Ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους που θα ελέγχει, ποια μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν σε κάθε χώρο δουλειάς ακόμα και μέτρα για το σχεδιασμό στην παραγωγή.
  • Σε περίπτωση κρουσμάτων να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, επιδόματα), απολύμανση, ουσιαστικά μέτρα ιχνηλάτησης.
  • Συνεργεία για μαζικά δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργασιακούς χώρους.
  • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ευθύνη της εργοδοσίας.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους, να επιβάλουν με τη δράση τους την εργοδοσία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για ασφαλή εργασία, για να εξασφαλιστεί το λαϊκό εισόδημα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 

31/05/2023, 12:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Διακοπή νερού μέχρι το βράδυ σε 7 οικισμούς της Πρέβεζας

31/05/2023, 12:37 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η μελέτη αναβάθμισης και προστασίας του Λιμανιού της Πάργας

31/05/2023, 12:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλεξ. Καχριμάνης:  Δυναμική η πορεία της Περιφέρειας Ηπείρου 

31/05/2023, 12:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα πεπραγμένα του Στράτου Ιωάννου

31/05/2023, 11:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την “Ανάπτυξη Τώρα” ο Μιχάλης Λώλης

31/05/2023, 11:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Από την 30-10-2023 η καταχώριση στοιχείων στο ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων Ποτών

31/05/2023, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στον Νομό Πρέβεζας 3 τμήματα δεν μπόρεσαν να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα – Επαναπρογραμματισμός της εξέτασης σε άλλη ημερομηνία μέχρι τις 15 Ιουνίου

31/05/2023, 10:15 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites