Μήνυμα Δήμου Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στη σκιά της πανδημίας του  covid19 ο  πλανήτης μας  τιμά  στις 3 Δεκεμβρίου την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Οι ιδιαίτερες  συνθήκες που επικρατούν   φέτος καθιστούν ίσως πιο ουσιαστική  από ποτέ την απόδοση τιμής  σε συνανθρώπους μας που για  λόγους τους οποίους οι ίδιοι δεν επέλεξαν,  αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής  αναπηρία.

Από τις 3 Δεκεμβρίου  1992, ημέρα όπου η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ  υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έτσι ώστε  να γίνουν πράξη η ενημέρωση και η αφύπνιση της κοινωνίας μας ,έχουν αλλάξει πολλά.

Σίγουρα έχουν γίνει βήματα προόδου έτσι ώστε οι  συνάνθρωποί  μας αυτοί να  βαδίσουν δίπλα μας κι όχι σ’ έναν  άλλον παράλληλο δρόμο  όπου όλα θα είναι πιο δύσκολα.

Όμως πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα.

Για να επιτευχθεί  στην πράξη, ισότητα στο δικαίωμα της πρόσβασης,  της  εργασίας, της κοινωνικότητας, της οικογένειας .

Η χώρα μας όπως και η κοινωνία μας  έχουν ακόμη  να διανύσουν   αρκετό δρόμο στο να δημιουργήσουν  ολοκληρωμένες υποδομές  για τα Ατομα με Αναπηρία.

Ο Δήμος μας κινούμενος προς την κατεύθυνση αυτή   καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια- σε συνεργασία με τους συλλόγους ΑΜΕΑ- να δημιουργήσει  ένα περιβάλλον  φιλικό για τους  δημότες του που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρία.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν φέτος δεν  επιτρέπουν την πραγματοποίηση κάποιας ανοιχτής εκδήλωσης, ωστόσο η σκέψη μας, αυτές τις  δύσκολες στιγμές  είναι δίπλα τους.

Και τις επόμενες  μέρες  θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες συμβολικές δράσεις που θα οργανώσουμε μέσα στον Δεκέμβριο για να τιμήσουμε τον αγώνα των ατόμων  με  αναπηρία.

Ειδικώτερα αυτές τις γιορτές οφείλουμε να είμαστε περισσότερο από ποτέ δίπλα τους.

Γιατί    η μοναξιά   για  τον καθένα μας και  περισσότερο για ανθρώπους ευάλωτους μπορεί να είναι χειρότερη ακόμη και από την ίδια την αναπηρία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποιοι επιδιώκουν την αλλαγή χρήσης στο Δάσος της Βαλανιδοράχης;

20/05/2022, 7:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξανά στο Δημαρχείο θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο – Πρώτο θέμα συζήτησης η ΑΕΝ

20/05/2022, 5:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Στις διαπραγματεύσεις της Επιτροπής πνευματικών δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ με την GEA συμμετείχε ο Γιάννης Μπούρης

20/05/2022, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι όροι του Υπουργείου Πολιτισμού στην τροποποιημένη μελέτη για την ανάδειξη του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα

20/05/2022, 10:23 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Θοδωρή Κορωναίου για τις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

20/05/2022, 9:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χωρίς εκπρόσωπο η Πρέβεζα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

19/05/2022, 8:48 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites