Κοινότητα Καμαρίνας : “REAL ESTATE- ΖΑΛΟΓΓΟ : 3-0”

Την αντίδραση της κοινότητας Καμαρίνας προκάλεσε η σπουδή της Δημοτικής Αρχής, να εντάξει σαν θέμα συζήτησης στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου, άρον άρον και εν μέσω πανδημίας, αίτημα ανταλλαγής αγροκτήματος στην Καμαρίνα. Υπόθεση που έχει προϊστορία και δικαστικές εκκρεμότητες σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοινότητας Καμαρίνας.

Το 2018 ο Π.Ν με αίτησή του προς τον Δήμο Πρέβεζας αιτήθηκε την ανταλλαγή δημοτικής έκτασης εμβαδού 10.028,32 τμ με το κληροτεμάχιο,  εμβαδού 12.000,00 τμ ιδιοκτησίας του. Και τα δύο ακίνητα βρίσκονται στην Τ.Κ Καμαρίνας Δήμου Πρέβεζας.
Σύμφωνα με την αίτηση του οι λόγοι που επιθυμεί την ανταλλαγή είναι διότι εντός του ακινήτου του, όπως
διέρχεται ρέμα και ο ίδιος θα προβεί στην αγροτική εκμετάλλευση του ακινήτου του, και συνεπώς θα επηρεάσει το
ρέμα με αποτέλεσμα να προκληθεί διάβρωση και πιθανή ζημιά στις όμορες ιδιοκτησίες.
Στο όριο των δύο αυτών ακινήτων υπάρχει «πρανές» και πιθανόν με την πάροδο των ετών δημιουργήθηκε εντός της ιδιοκτησίας του ρέμα.
Η εκμετάλλευση του ακινήτου θα έχει σαν αποτέλεσμα να εμποδίζονται οι εργασίες καθαρισμού του ρέματος, ενώ με την ανταλλαγή το ακίνητο θα είναι ελεύθερο, θα γίνονται απρόσκοπτα οι εργασίες καθαρισμού του ρέματος τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια και με τον τρόπο αυτό θα προστατεύονται οι όμορες ιδιοκτησίες και
θα εξασφαλίζεται η ομαλή ροή των υδάτων.
Σύμφωνα με το ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Ζαλόγγου,τα δύο ακίνητα ανήκουν στην ζώνη ΠΕΠ-Ακ ,όπου επιδιώκεται η προστασία της φύσης και του τοπίου και απαγορεύονται οι κτηνοπτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τα ελαιουργεία.

Για την εν λόγω υπόθεση ανταλλαγής αγροκτήματος, η πρώην Δημοτική Αρχή του κ. Μπαϊλη, είχε περάσει το θέμα κατα πλειοψηφία προεκλογικά, όμως η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου Δυτικής – Μακεδονίας για παράβαση νόμου καθώς σύμφωνα με την ακυρωτική απόφαση της, η τότε δημοτική αρχή δεν συγκέντρωσε την νόμιμη πλειοψηφία.

Με ανακοίνωσης της η Κοινότητα Καμαρίνας αναφέρει σχετικά με την συζήτηση του θέματος ξανά στο προσεχές  Δημοτικό Συμβούλιο:

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρεβέζης θα συζητηθεί εκ νέου το αίτημα ανταλλαγής αγροκτήματος του κου Π.Ν.
Θα ήθελα να συγχαρώ την Δημοτική Αρχή για την ταχεία ανταπόκριση στα αιτήματα των δημοτών.
Στις 9 Δεκεμβρίου υπέβαλε αίτηση ο ανωτέρω και σε 7 ημέρες το αίτημα του υλοποιήθηκε.
Βέβαια παραβλέποντας κάποιες ασήμαντες λεπτομέρειες,:
Α. Έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη μήνυση από τον εισαγγελέα και μετά από τρεις αναβολές που πήρε ο αιτών έχει ορισθεί δικάσιμο τον Μάρτιο.
Β. Λόγω καραντίνας δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτοικοι του χωριού που επιθυμούν να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Γ. Ἡ επισυναπτόμενη απόφαση του πρώην Προέδρου της Κοινότητος είναι ανυπόγραφη.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι σε αίτημα τριών Κοινοτήτων (Καμαρίνας, Κρυοπηγής και Ωρωπού) για αλλαγή ημερομηνίας και τρόπου εορτασμού των Ζαλογγείων, θέμα μεγάλης σπουδαιότητάς θέλω να πιστεύω για τον Δήμο, το οποίο υπεβλήθη στις 10 Δεκεμβρίου 2019 ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ΕΝΝΕΑ μήνες αργότερα (5 Αυγούστου 2020). Με πρόταση της δημοτικής παρατάξεως του κου Μπαϊλη ανεβλήθη και δεν έχει επανέλθει για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ακόμα.
REAL ESTATE- ΖΑΛΟΓΓΟ : 3-0


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ την Πέμπτη στη Λαϊκή Αγορά

14/04/2021, 3:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αρνητικά όλα τα rapid test σε Λούρο και Ωρωπό

14/04/2021, 3:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Νέα Διανομή Τροφίμων από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ από την Π.Ε.

14/04/2021, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δωρεάν rapid test σήμερα σε Λούρο και Ωρωπό

14/04/2021, 9:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Πρόσωπα και Στιγμές του Αγώνα στους δρόμους της Πρέβεζας»

14/04/2021, 9:20 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Περιφέρεια Αρχή απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

13/04/2021, 1:38 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites