Επιστολή Μπάρκα στο Υπουργείο Οικονομικών για την άρση των αδικιών κατά την εφαρμογή της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής»

Επιστολή προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, καθώς και στη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής, απέστειλε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, ζητώντας να αρθούν οι αδικίες και οι στρεβλώσεις που εμφανίζονται κατά την εφαρμογή του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Αποτέλεσμα αυτών των στρεβλώσεων, συνεπεία του τρόπου με τον οποίο δομήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, είναι ότι πολλές επιχειρήσεις, μικρομεσαίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, να αποκλείονται από την ενίσχυση, καθώς η σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου δεν τους αναγνωρίζει ως δικαιούχους. Ως εκ τούτου, ενώ υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα εκείνες που ξεκίνησαν μέσα στο 2020,  που επλήγη πολύ σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να αδυνατεί να λάβει έστω και αυτή τη μερική ελάφρυνση της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Οι συγκεκριμένες αδυναμίες του τρόπου με τον οποίο σχεδίασε η κυβέρνηση το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είναι που έχει οδηγήσει σε αναστάτωση χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που βλέπουν να μένουν στα λόγια οι κυβερνητικές εξαγγελίες.

Ακολουθεί αναλυτικά η Επιστολή του κ. Μπάρκα προς τον κ. Σκυλακάκη: 

“Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 

Η πανδημική κρίση διαμόρφωσε, εκτός των άλλων και ένα ιδιαίτερα δυσμενές πλαίσιο στην Οικονομία, σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους. Ειδικά για μια Οικονομία όπως η Ελληνική, η οποία πρόσφατα εξήλθε από μια πολύχρονη οικονομική κρίση, η επίδραση της πανδημίας επανέφερε στην οικονομία αβεβαιότητες και ανασφάλεια για το μέλλον επιχειρήσεων και εργαζόμενων. Στα μέτρα που πήρε η κυβέρνησή σας, με σκοπό να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, συγκαταλέγεται και εκείνο της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής». 

Εντούτοις, όπως προκύπτει και από συγκεκριμένες μαρτυρίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων από τον Νομό Πρέβεζας, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο τρόπος που έχει δομηθεί το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής οδηγεί σε στρεβλώσεις, με αποτέλεσμα επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να τύχουν πολύπλευρης στήριξης εκ μέρους της πολιτείας, αυτή τη στιγμή να μην μπορούν να προσβλέπουν στην έμπρακτη στήριξή της, αποκλειόμενες από το συγκεκριμένο μέτρο.

Με αυτά τα δεδομένα και αναγνωρίζοντας τη θεσμική και πολιτική ευθύνη που έχετε στη βελτίωση των οικονομικών όρων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, σας καλώ να επανεξετάσετε τους όρους με τους οποίους ενισχύονται οι επιχειρήσεις με το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ώστε να ενταχθεί σε αυτό το σύνολο των επιχειρήσεων που επλήγη με οποιοδήποτε τρόπο από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.”

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποιοι επιδιώκουν την αλλαγή χρήσης στο Δάσος της Βαλανιδοράχης;

20/05/2022, 7:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξανά στο Δημαρχείο θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο – Πρώτο θέμα συζήτησης η ΑΕΝ

20/05/2022, 5:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Στις διαπραγματεύσεις της Επιτροπής πνευματικών δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ με την GEA συμμετείχε ο Γιάννης Μπούρης

20/05/2022, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι όροι του Υπουργείου Πολιτισμού στην τροποποιημένη μελέτη για την ανάδειξη του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα

20/05/2022, 10:23 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Θοδωρή Κορωναίου για τις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

20/05/2022, 9:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χωρίς εκπρόσωπο η Πρέβεζα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

19/05/2022, 8:48 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites