Οι μαθητές φώναξαν αλλά κανείς αρμόδιος δεν τους άκουσε …

Αυτή είναι μία από τις πολλές φορές που μαθητές φώναξαν με όλη τους την δύναμη, διεκδίκησαν το αυτονόητο με όλη τους την ψυχή, λοιδορήθηκαν από αρκετούς για τις κινητοποιήσεις τους, και όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα,  κανείς αρμόδιος δεν τους άκουσε…

Η είδηση για τα 4 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα στο 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, ήταν για εκείνους απολύτως αναμενόμενη, καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς  ανησυχούσαν και έκρουαν, μέσω των δυναμικών κινητοποιήσεων τους, τον κώδωνα του κινδύνου, εκφράζοντας με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, τους φόβους τους για τον συγχρωτισμό μέσα στις τάξεις του σχολείου.

Τόσο από εκπαιδευτικής όσο και υγειονομικής άποψης, η λειτουργία τμημάτων με στοιβαγμένους 27 μαθητές μέσα σε μια αίθουσα λίγων τετραγωνικών μέτρων, είναι αναχρονιστική, αντιπαιδαγωγική και το βασικότερο, εν μέσω πανδημίας, υγειονομικά επικίνδυνη.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα μέχρι τώρα υγειονομικά δεδομένα όχι μόνο στο 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, αλλά σε πάρα πολλά σχολεία της χώρας τα οποία εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Το θέμα του συγχρωτισμού στις τάξεις του 2ου και 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συζητήθηκε και στην Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, στον οποίο η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα.

Η κατάσταση στο 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας δικαιώνει τους μαθητές για τους αγώνες τους και αποδεικνύει πως οι κινητοποιήσεις τους είχαν ουσία και περιεχόμενο και δεν έγιναν απλά για να “χάσουν” λίγες ώρες μάθημα.

Ευχή όλων είναι η ταχεία ανάρρωση όσων νοσούν από κορωνοϊό αλλά και η επιστροφή των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας στο σχολείο τους, που έκλεισε για 14 μέρες, αυτή τη φορά σε καλύτερες για αυτούς συνθήκες.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites