Ο.Μ Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας : “Δεν είναι παράδοξο ότι στην Ήπειρο οι δομές υγείας έφτασαν στα όρια τους”

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Προκαλώντας ήδη υγειονομική, οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.
Παρά τις προειδοποιήσεις η κυβέρνηση ακολούθησε μια αλλοπρόσαλλη τακτική στην λήψη μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του ιού (όπως το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού, τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους 25-27 μαθητές ανά τάξη). Δεν προχώρησε στη διενέργεια τακτικών μαζικών διαγνωστικών τεστ σε χώρους αναγκαστικού συνωστισμού, όπως εργοστάσια και πολυπληθείς εργασιακοί χώροι, γηροκομεία, δομές υγείας και πρόνοιας, χώρους φιλοξενίας προσφύγων, συνοικισμούς Ρομά κλπ.

Επέδειξε ταυτόχρονα και εγκληματική αδιαφορία στην ενίσχυση και θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Φαίνεται ότι όταν ο Πρωθυπουργός χειροκροτούσε από το μπαλκόνι του, το χειροκρότημα δεν απευθυνόταν στους υγειονομικούς, αλλά στον εαυτό του!

Δεν είναι λοιπόν παράδοξο ότι στην Ήπειρο, την πολυδιαφημισμένη πριν λίγους μήνες ως ασφαλή προορισμό, οι δομές υγείας έφτασαν στα όριά τους με την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Γιατί πέραν της ανυπαρξίας στρατηγικού σχεδιασμού, η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ενίσχυση του συστήματος με το μόνιμο ιατρικό και εν γένει υγειονομικό προσωπικό που απαιτείται, δεν σχεδίασε την ενίσχυση και ασφαλή ένταξη των δομών της ΠΦΥ στην πρόληψη της διασποράς του covid-19, για την παρακολούθηση του τοπικού πληθυσμού που αντιμετωπίζει τη νόσο κατ’ οίκον, την αποσυμφόρηση σε τελευταία ανάλυση των νοσοκομείων.

Αντιθέτως, τα νοσοκομεία , και της περιφέρειας, κινδυνεύουν να μετατραπούν στο σύνολό τους, σε νοσοκομεία COVID, με μεταφορά ασθενών από το υπερπλήρες Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων. Χωρίς πολλές φορές να πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλούς νοσηλείας τόσο κτιριακά (έλλειψη τουαλέτας στο θάλαμο νοσηλείας, κοινοί διάδρομοι με τους λοιπούς θαλάμους ασθενών, ενιαίο σύστημα εξαερισμού κλπ), όσο και σε ιατρικό κυρίως προσωπικό, όπως στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Προβλήματα που “λύνονται” με αναστολή λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής για τα τακτικά χειρουργεία καθώς και την ελάχιστοποίηση της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων (ήδη τα χειρουργεία των Ιωαννίνων έχουν μειωθεί κατά 80%) και με μετακίνηση ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο νοσοκομείο. Εξωθώντας τους «μη covid» ασθενείς στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές μεγάλων πόλεων.

Τώρα, στο «και πέντε» απαιτείται:

· Πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο και την ΠΦΥ (παθολόγων, πνευμονολόγου, αναισθησιολόγων, παρασκευαστών, τεχνολόγων κλπ). Μισθολογική αναβάθμιση του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού και άμεση ένταξή τους στα ΒΑΕ.

· Αύξηση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου για βελτίωση των υποδομών του, όπου αυτό είναι εφικτό, αλλά και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και υλικών.

· Διαμόρφωση ασφαλών χώρων ή κοντέινερ στα ΚΥ για εξέταση ασθενών ύποπτων για προσβολή από τον κορονοϊό.

· Επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και ένταξή τους σε ένα συνολικό σχεδιασμό, μαζί και των στρατιωτικών νοσοκομείων, ώστε να αντιμετωπίζονται με ασφάλεια οι ασθενείς από την πανδημία, αλλά και οι ασθενείς με άλλες παθήσεις.

· Συνταγογράφηση και δωρεάν διεξαγωγή των διαγνωστικών τεστ με αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

 

Πρέβεζα 4-11-2020

Ο.Μ.ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τις αναφορές της υπηρεσίας

23/03/2023, 6:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έκλεψε 68 πρόβατα – Συνελήφθη για κακούργημα

23/03/2023, 5:29 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites