θλιβερή πρωτιά για την Πρέβεζα στις καμένες δασικές εκτάσεις

Το γεγονός ότι η Πρέβεζα είναι πρώτη σε όλη την Ήπειρο σε καμένες δασικές εκτάσεις ανέφερε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου κ. Απόστολος Βασδέκης.

Η συνεδρίαση είχε σαν θέμα τον Σχεδιασμό και τις δράσει Πολιτικής Προστασίας για την
αντιμετώπιση κίνδυνων και την άμεση  βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων – Κατολισθήσεων- Χιονοπτώσεων έτους 2020.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Βασδέκης αναφέρθηκε την αντιπυρική περίοδο του 2020 η οποία, όπως επεσήμανε, μπορεί να θεωρηθεί μια τυπική περίοδος στην οποία δεν υπήρξαν πάρα πολλά συμβάντα, ούτε πολλές καμένες εκτάσεις.

Σχετικά με την Π.Ε Πρέβεζας, ο κ. Βασδέκης ανέφερε πως έχει την πρωτιά σε καμένα στρέμματα κυρίως σε δασικές εκτάσεις. Σε όλη την Ήπειρο το 2020 κάηκαν 2 χιλιάδες 300 στρέμματα δασικών εκτάσεων, εκ των οποίων τα χίλια πεντακόσια ήταν στην Πρέβεζα.

Το θέμα σύμφωνα με τον κ. Βασδέκη συζητήθηκε και στα τοπικά όργανα τα οποία συγκλήθηκαν την περίοδο  των συμβάντων. “Για να πάμε καλύτερα του χρόνου θα πρέπει να γίνει μία οργάνωση μεγαλύτερη. Ίσως και να προσέξουμε να βρούμε τα αίτια για αυτήν την πρωτιά που είχε φέτος η Πρέβεζα” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασδέκης.

Αναφορικά με το αντικείμενο της συνεδρίασης που ήταν οι πλημμύρες και οι χιονοπτώσεις ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου τόνισε ότι σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου υπάρχει η αντίστοιχη ετοιμότητα τόσο τους φθινοπωρινούς, όσο και τους χειμερινούς μήνες, αλλά και καθ’  όλη την διάρκεια του έτους. Ο Εξοπλισμός και το προσωπικό στις Π.Υ της Ηπείρου είναι σε ετοιμότητα και η Ήπειρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει καταστάσεις πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Βασδέκη αποδείχθηκε από την συνδρομή που παρείχαν οι Π.Υ της Ηπείρου στις πλημμύρες που έπληξαν τον Νομό Καρδίτσας.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου οι Π.Υ έχουν στην διάθεση τους 2 ερπυστριοφόρα τα οποία πέρα από χιονοπτώσεις που συνήθως ο Νομός Πρέβεζας δεν αντιμετωπίζει, είναι έτοιμα να προσφέρουν βοήθεια σε πλημμυρικά φαινόμενα και σε οτιδήποτε άλλο προκύψει κατά την διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς

06/12/2021, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε γιορτινούς ρυθμούς κινείται ο Δήμος Πρέβεζας – Τη φωταγώγηση του δέντρου στη Λέσχη Αξιωματικών θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος

06/12/2021, 3:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο 2ο ΓΕΛ οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

06/12/2021, 3:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία

06/12/2021, 1:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκ περιτροπής η κυκλοφορία των οχημάτων στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου

06/12/2021, 12:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Επίσκεψη του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Κωνσταντίνου στον Δήμο Ζηρού

06/12/2021, 11:56 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites