Η ΕΤΑΔ διώχνει τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών από τη Μαρίνα Αλίμου

Να φύγουν τα γραφείο του ΣΙΤΕΣΑΠ από την Μαρίνα Αλίμου ζήτησε η ΕΤΑΔ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών ως προϋπόθεση για την παραχώρησης της. 

Την Παρασκευή, 20/11/2020, πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση (υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεως, προς τήρηση των μέτρων λόγω κορωνοϊού) του Διοικητικού Συμβουλίου του επαγγελματικού σωματείου «Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ»  με εκπροσώπους της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), αναφορικά με τις διάφορες τις προσπάθειες που επιχειρούνται για να απομακρυνθούν τα γραφεία των επαγγελματιών από το χώρο της Μαρίνας Αλίμου.

Στην συνάντηση όμως η έμφαση της ΕΤΑΔ ήταν η απομάκρυνση του γραφείου του Συνδέσμου από τον χώρο της Μαρίνας Αλίμου, δεδομένης και της έγγραφης – κοινοποιούμενης και στο Υπουργείο Οικονομικών – ενημέρωσης προς την ΕΤΑΔ από «ΤΑΙΠΕΔ» και «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», ότι η παραχώρηση της Μαρίνας θα συντελεσθεί έως την 20η Δεκεμβρίου 2020, όπως δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της ΕΤΑΔ Α.Ε. Ο Παραχωρησιούχος, με άλλα λόγια, έχει λάβει και νέα παράταση – μετά την αρχική παράταση των τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης (είχε γίνει την 13η Μαΐου 2020), ενώ έχει ήδη συνταχθεί, όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ, και το Πρωτόκολλο Παράδοσης / Παραλαβής της Μαρίνας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι γραφεία των επαγγελματιών μελών του ΣΙΤΕΣΑΠ, βρίσκονται από τριάντα και πλέον χρόνια στον χώρο της Μαρίνας Αλίμου, που η Μαρίνα λειτουργεί ως επαγγελματική βάση του κλάδου. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται ειδικότερα και τα Γραφεία του επαγγελματικού σωματείου ΣΙΤΕΣΑΠ, από το 2004 (το Σωματείο έχει ιδρυθεί το 1997), οπότε ο τότε διαχειριστής της Μαρίνας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ είχε παραχωρήσει δύο (2) μικρούς χώρους, για τα δύο (2) σωματεία του κλάδου, ήτοι για τον «ΣΙΤΕΣΑΠ» και την «ΕΠΕΣΤ». Έκτοτε, λοιπόν, η Μαρίνα Αλίμου είναι η επαγγελματική έδρα του επαγγελματικού σωματείου ΣΙΤΕΣΑΠ, το οποίο είναι ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου κατά πολύ, αριθμού σκαφών στον κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών και εκπροσωπεί τα αιτήματα του κλάδου, των πλοιοκτητών/διαχειριστών και γενικότερα και των άλλων   επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ναύλωση σκαφών αναψυχής και τις συναφείς δραστηριότητες (συντήρηση, επισκευές, τροφοδοσία, πληρώματα, κλπ.). 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γεώργιος Δούβαλης νέος υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

19/03/2023, 6:12 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα τρία θραύσματα του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα

07/03/2023, 9:25 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

01/03/2023, 4:22 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

01/03/2023, 10:22 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Πολύνεκρο δυστύχημα από τη σύγκρουση τρένων κοντά στα Τέμπη

01/03/2023, 8:38 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ΔΣ στην Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ

24/02/2023, 11:48 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites