Τηλεσκόπια στην Πρέβεζα!

Η ομάδα του Planetarium on the Go δημιούργησε την Astro Tours Greece και οργανώνει Αστροβραδιές Παρατήρησης με Τηλεσκόπια σε όλη την Ελλάδα. Θα αναπτυχθούν τρία τηλεσκόπια 🔭 🔭 🔭 στην παραλία στο πάρκινγκ μετά το Μνημείο του Ναύτη.
15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Πρέβεζας.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ – € 15,00
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – 30 άτομα
ΚΡΑΤΗΣΗ – Η κράτηση θέσης είναι υποχρεωτική, στα τηλέφωνα
📲 6979116676 Χρήστος Σακκάς και
📲 6972208032 Κωνσταντίνος Σακκάς
📧 astrotoursgr@gmail.com
ΕΝΑΡΞΗ 19:30
Συνολική διάρκεια δύο με δυόμισι ώρες
🔭 19:30 – Παρατήρηση των πλανητών Κρόνου, Δία και Άρη και Σελήνης- διάρκεια 30 λεπτά.
🔭 Green Laser Tour (Ουρανογραφία) αναγνώριση άστρων και αστερισμών του έναστρου ουρανού – διάρκεια 20 λεπτά.
🔭 Παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού (αστρικά σμήνη, γαλαξίες, νεφελώματα) – διάρκεια μέχρι και 60 λεπτά ή μέχρι να κρυώσετε ή να κουραστείτε.
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ – Θα αναπτυχθούν ταυτόχρονα 3 τηλεσκόπια.
Δύο κατοδιοπτρικά διαμέτρου 20 εκατοστών (8”) για παρατήρηση Δία, Κρόνου, Άρη και Σελήνης.
Το νέας τεχνολογίας eVscope της Unistellar για παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού, γαλαξίες, νεφελώματα, αστρικά σμήνη, κλπ. Το τηλεσκόπιο αυτό έχει τη δυνατότητα να δίνει ζωντανά εικόνα μέσω WiFi στο κινητό σας.
ΤΙ ΘΑ ΔΩ;
Ξεκινάμε με τα λαμπρότερα αντικείμενα που εμφανίζονται στον ουρανό, τους αέριους γιγάντιους πλανήτες Δία και Κρόνο. Θα δούμε τις ζώνες του Δία και τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του Ιώ, Ευρώπη, Καλλιστώ και Γανυμήδη, τα επονομαζόμενα και φεγγάρια του Γαλιλαίου. Θα θαυμάσουμε τους δακτυλίους του Κρόνου, δισεκατομμύρια μικρά κομμάτια πάγου που σαν μικρά φεγγάρια περιφέρονται γύρω από τον πλανήτη. Με τη Σελήνη στον ουρανό, προσαρμόζουμε τη μεγέθυνση των τηλεσκοπίων για να δούμε τους κρατήρες από κοντά. Θα παρατηρήσουμε επίσης τον Άρη. Ο Κόκκινος Πλανήτης βρίσκεται στην κοντινότερη απόστασή του από τη Γη, θα χρειαστεί να περάσουν 15 χρόνια για να τον ξαναδούμε από τόσο κοντά, και δεσπόζει αυτή την περίοδο στον νυχτερινό ουρανό. Στη συνέχεια Green Laser Tour (ουρανογραφία) – θα αναγνωρίσουμε στον ουρανό τον Πολικό Αστέρα, τα φωτεινότερα άστρα και τους αστερισμούς. Πίσω στα τηλεσκόπια για παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope της Unistellar. Θα δούμε άλλους μακρινούς Γαλαξίες, μερικούς ακόμη και να συγκρούονται, που ο καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια. Θα παρατηρήσουμε νεφελώματα, το μέρη όπου συνεχώς σχηματίζονται νέα άστρα. Και πλανητικά νεφελώματα, τα απομεινάρια από τον θάνατο αστεριών παρόμοιων με τον Ήλιο μας. Με το νέο αυτό τηλεσκόπιο δείτε και αποθηκεύστε τις εικόνες μέσω WiFi κατευθείαν στο κινητό σας.
Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!
Περισσότερα www.astrotours.gr
COVID 19 – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση πραγματοποιείται σύμφωνα με τα εκάστοτε προβλεπόμενα μέτρα. Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο ύπαιθρο με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα. Κρατάμε απόσταση ο ένας από τον άλλο. Απαγορεύεται να αγγίζουμε τα τηλεσκόπια (ούτως ή άλλως για να μην τα κουνήσουμε και χάσουν τον στόχο). Το προσοφθάλμιο καθαρίζεται με αντισηπτικό υγρό πριν από κάθε παρατηρητή.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Πάργας

03/12/2021, 10:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάθηκαν τα χρήματα για το έργο του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής

03/12/2021, 8:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Ειδικό Σχολείο Πρέβεζας επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος

03/12/2021, 4:28 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με ηλεκτροκίνητα γκολφ καρτ η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στην Αρχαία Νικόπολη

03/12/2021, 4:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η “Ανάπτυξη Τώρα” δεσμεύεται για την εκπόνηση ενός ολιστικού σχέδιο δράσης για τα άτομα με αναπηρία

03/12/2021, 3:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σέ κλίμα Ιδιαίτερης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης η χειροτονία του Κωνσταντίνου Παγκράτη

03/12/2021, 11:23 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites