Ο Όμιλος για την Unesco για νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΘΕΜΑ : «ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ».

 

     Εδώ και πολλά χρόνια ο όμιλος εργάζεται για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης αλλά και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης.

    Εάν θέλουμε όμως στην πραγματικότητα να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό από όλο τον κόσμο, πέρα από την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και την βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών πρέπει να αποκτήσουμε και αναβαθμισμένη δευτεροβάθμια ιατρική περίθαλψη.

    Άρα χρειαζόμαστε ένα νέο νοσοκομείο με σύγχρονο ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό και μονάδα εντατικής θεραπείας, γιατί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ευτυχώς έχουμε αξιόλογο και με άρτια επιστημονική κατάρτιση, το οποίο όμως χρειάζεται ενίσχυση μέσω νέων προσλήψεων.

    Ένα σύγχρονο νοσοκομείο διασφαλίζει την υγεία των πολιτών και συμβάλλει στην έγκαιρη αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών λόγω των κατάλληλων υποδομών που θα υπάρχουν, περιορίζει τα έξοδα συγγενών λόγω μη μετακίνησης σε νοσοκομεία άλλων γειτονικών πόλεων και καλύπτει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των τουριστών.

    Σε μια σύγχρονη τουριστική διαφήμιση αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα η αναφορά σε μια υγειονομική – νοσοκομειακή υποδομή στον τόπο διαμονής, δίνοντας έτσι στους τουρίστες και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων ηλικιών αίσθημα ασφάλειας, δεδομένου και των ειδικών μορφών τουρισμού που αναπτύσονται στη περιοχή μας, θερμαλιστικός, γαστρονομικός, φυσιολατρικός, περιπατικός, θαλάσσιος κ.α.

    Πέραν όμως όλων των ανωτέρω, ένα νέο νοσοκομείο συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου δημιουργώντας ένα κύκλο οικονομικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας γύρω από αυτό.

    Εδώ και πολλά όμως χρόνια ακούμε για νέο νοσοκομείο και νοσοκομείο δεν βλέπουμε.

    Οι ευθύνες των αιρετών μας διαχρονικά μεγάλες.

    Εκείνο όμως που μας προξένησε μεγάλη εντύπωση, ήταν οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου και κρατήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για ένα θέμα που πρέπει να ενημερώνεται άμεσα η τοπική κοινωνία και να καθίσταται αρωγός στις προσπάθειες διεκδίκησης.

    Ελπίζουμε να μην βρεθούμε για άλλη μια φορά μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.

    Αναμένουμε τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες για μια συλλογική διεκδίκηση για την δημιουργία νέου νοσοκομείου δεδομένου του ότι δεν υπάρχει πλέον η «πολυτέλεια» μιας ακόμη αποτυχίας, αναβολής η ματαίωσης.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Π.Ε Πρέβεζας

04/08/2021, 11:35 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κυνηγετικός Σύλλογος Πρέβεζας : Ξεκίνησε η διαδικασία θεώρησης κυνηγετικών αδειών

04/08/2021, 11:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο μαγικές βραδιές χάρισε στο αγαπημένο του κοινό το 19ο Preveza Jazz Festival

04/08/2021, 10:58 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

smart.parga.gr : Καινοτόμες λύσεις πληροφορικής στον Δήμο Πάργας

04/08/2021, 10:52 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δήμος Πάργας : Πρόσληψη προσωπικού με ΣΟΧ σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων

04/08/2021, 10:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : «Σύγχρονες τεχνικές πιστοποίησης της αυθεντικότητας των τοπικών ελαιολάδων και ορθές καλλιεργητικές και μεταποιητικές πρακτικές»

04/08/2021, 10:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites