Ο Όμιλος για την Unesco για νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΘΕΜΑ : «ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ».

 

     Εδώ και πολλά χρόνια ο όμιλος εργάζεται για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης αλλά και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης.

    Εάν θέλουμε όμως στην πραγματικότητα να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό από όλο τον κόσμο, πέρα από την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και την βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών πρέπει να αποκτήσουμε και αναβαθμισμένη δευτεροβάθμια ιατρική περίθαλψη.

    Άρα χρειαζόμαστε ένα νέο νοσοκομείο με σύγχρονο ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό και μονάδα εντατικής θεραπείας, γιατί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ευτυχώς έχουμε αξιόλογο και με άρτια επιστημονική κατάρτιση, το οποίο όμως χρειάζεται ενίσχυση μέσω νέων προσλήψεων.

    Ένα σύγχρονο νοσοκομείο διασφαλίζει την υγεία των πολιτών και συμβάλλει στην έγκαιρη αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών λόγω των κατάλληλων υποδομών που θα υπάρχουν, περιορίζει τα έξοδα συγγενών λόγω μη μετακίνησης σε νοσοκομεία άλλων γειτονικών πόλεων και καλύπτει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των τουριστών.

    Σε μια σύγχρονη τουριστική διαφήμιση αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα η αναφορά σε μια υγειονομική – νοσοκομειακή υποδομή στον τόπο διαμονής, δίνοντας έτσι στους τουρίστες και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων ηλικιών αίσθημα ασφάλειας, δεδομένου και των ειδικών μορφών τουρισμού που αναπτύσονται στη περιοχή μας, θερμαλιστικός, γαστρονομικός, φυσιολατρικός, περιπατικός, θαλάσσιος κ.α.

    Πέραν όμως όλων των ανωτέρω, ένα νέο νοσοκομείο συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου δημιουργώντας ένα κύκλο οικονομικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας γύρω από αυτό.

    Εδώ και πολλά όμως χρόνια ακούμε για νέο νοσοκομείο και νοσοκομείο δεν βλέπουμε.

    Οι ευθύνες των αιρετών μας διαχρονικά μεγάλες.

    Εκείνο όμως που μας προξένησε μεγάλη εντύπωση, ήταν οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου και κρατήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για ένα θέμα που πρέπει να ενημερώνεται άμεσα η τοπική κοινωνία και να καθίσταται αρωγός στις προσπάθειες διεκδίκησης.

    Ελπίζουμε να μην βρεθούμε για άλλη μια φορά μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.

    Αναμένουμε τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες για μια συλλογική διεκδίκηση για την δημιουργία νέου νοσοκομείου δεδομένου του ότι δεν υπάρχει πλέον η «πολυτέλεια» μιας ακόμη αποτυχίας, αναβολής η ματαίωσης.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Π.Ο.Ε -Ο.Τ.Α καταγγέλλει τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο

30/11/2021, 4:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ΣΕΗ Πρέβεζας συμβουλεύει για ασφαλή Χριστουγεννιάτικο στολισμό

30/11/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΟΜΙΔΑ – ΕΙΑΝΑ και Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Πρέβεζας στο 24ο Forum Ανάπτυξης στην Πάτρα

30/11/2021, 3:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Plan B του Στράτου Ιωάννου για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

30/11/2021, 3:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανάπτυξη Τώρα: “Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

30/11/2021, 3:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πάγια και σταθερή διεκδίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου η σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια και η κατασκευή των οδικών αξόνων Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι, Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

30/11/2021, 2:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites