Η ώρα της … αλήθειας πλησιάζει για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που οι φορείς αποφάσισαν επιτέλους να καθίσουν όλοι μαζί και να συζητήσουν για ένα θέμα που δεν απασχολεί απλά την κοινωνία της Πρέβεζας, αλλά την “καίει”.

Η συζήτηση για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα ανοιγοκλείνει, εδώ και περίπου 20 χρόνια, ενώ η ανέγερση του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Η στιγμή που η Πρέβεζα έφτασε θεωρητικά, πιο κοντά στην ανέγερση Νέου Νοσοκομείου ήταν επί Δημαρχίας Μιλτιάδη Κλάπα. Υπουργός Υγείας τότε ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ήρθε στην Πρέβεζα με την διάθεση να πειραματιστεί, θέλοντας να κατασκευάσει νέο Νοσοκομείο με την μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και ιδιωτικού Δικαίου). Τότε ο Μιλτιάδης Κλάπας πήρε μια πολιτική απόφαση. Δεν υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη. Για την απόφαση του αυτή κρίθηκε όταν κατέβηκε ξανά για Δήμαρχος και δεν εκλέχθηκε, ενώ ακόμα και τώρα αρκετά χρόνια μετά κατηγορείται και λοιδορείται , ειδικά από την δεξιά πτέρυγα, όσο κανείς άλλος πολιτικός στην Πρέβεζα.  Το αν η απόφαση του Μιλτιάδη Κλάπα ήταν σωστή ή λάθος θα το κρίνει η ιστορία. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι από τότε μέχρι και σήμερα κανένα νέο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας δεν κατασκευάστηκε με ΣΔΙΤ! Ακόμα και το Νοσοκομείο Λευκάδας που ξεκίνησε να κατασκευάζεται αμέσως μετά, χρηματοδοτήθηκε με πόρους από το ΕΣΠΑ και είναι δημόσιο 100%.

Η θητεία του Μιλτιάδη Κλάπα έληξε το 2009. Τότε ουσιαστικά τελείωσε και το άλλοθι όσων συνεχίζουν να του καταλογίζουν ευθύνες ακόμα και σήμερα. Από το 2009 και έπειτα η Πρέβεζα άλλαξε 4 βουλευτές, δυο Δημάρχους ( ο ένας εν ενεργεία), ενώ έχει τον ίδιο Αντιπεριφερειάρχη εδώ και 11 χρόνια. Και αναρωτιούνται οι πολίτες … Αυτοί δεν έχουν ευθύνες για την απραξία τους πάνω σε αυτό το θέμα;

Μέσα σε αυτά τα 11 χρόνια κανείς από τους αιρετός δεν “κυνήγησε” την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα με την τόσο “καλή” μέθοδο ΣΔΙΤ που απέρριψε ο Μιλτιάδης Κλάπας, ενώ παρουσιάστηκαν και χάθηκαν και άλλες αρκετές ευκαιρίες για την χρηματοδότηση του, αλλά κανείς δεν έριξε ευθύνες σε κανέναν γιατί η “βελόνα” όλα αυτά τα χρόνια είχε κολλήσει στον Μιλτιάδη Κλάπα.

Τον Οκτώβριο του 2014, ο τότε Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης, σε συνέντευξη του ενημέρωνε τους πολίτες της Πρέβεζας ότι ο τότε Πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς του εξέφρασε την πολιτική βούληση για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα το οποίο μάλιστα συμφωνήθηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τονίζοντας μάλιστα  ότι ήταν θέμα ημερών να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις από τον τότε αρμόδιο Υπουργό Μάκη Βορίδη για το νέο νοσοκομείο, το οποίο όπως είχε επισημάνει τότε θα είχε δημόσιο χαρακτήρα με έμφαση στους τομείς τραύματος και νεφρού. Όλα τα παραπάνω έμειναν στις κουβέντες και οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν ποτέ!

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε άλλη μία ευκαιρία με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή 3 νέων Νοσοκομείων στην χώρα μας. Τότε, ήταν Δήμαρχος Πρέβεζας ο Χρήστος Μπαϊλης και κυβερνητικός βουλευτής ο Κώστας Μπάρκας. Οι προσδοκίες για να είναι το Νοσοκομείο Πρέβεζας ανάμεσα στα 3 αυτά νοσοκομεία ήταν πολύ μικρές.

Σήμερα, η ευκαιρία για ανέγερση Νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα ονομάζεται Ταμείο Ανάκαμψης. Εν μέσω πανδημίας η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τα κράτη μέλη της με αρκετά δισεκατομμύρια, μερικά από τα οποία θα πάνε για την ανέγερση νέων νοσοκομείων. Όπως αναφέραμε σε σχετικό ρεπορτάζ, οι αρμόδιοι φορείς στην Πρέβεζα βρέθηκαν ανέτοιμοι ή πιο απλά λαϊκά πιάστηκαν στον ύπνο …

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά και την προθεσμία υποβολής προτάσεων στο ταμείο ανάκαμψης να λήγει στις 15 του Οκτώβρη, ο Δήμος Πρέβεζας συγκαλεί στις 12 του μηνός ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 το απόγευμα στην ΟΑΣΗ, Δημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή όλων των Δημάρχων του Νομού, των Βουλευτών, του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη και άλλων. Αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ακουστούν αλήθειες για το θέμα του Νοσοκομείου. Είναι επίσης ευκαιρία να υπάρξει συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων του Νομού και της Περιφέρειας. Ας μην χαθεί και αυτή …

 


1 σχόλιο για “Η ώρα της … αλήθειας πλησιάζει για το Νοσοκομείο Πρέβεζας”

  1. Ο/Η Κουτσουρελάκης Νικόλαος λέει:

    Ποτιστε επιτέλους το λουλούδι και μη κοιτάτε τι χρώμα έχει το ποτιστηρι

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Π.Ο.Ε -Ο.Τ.Α καταγγέλλει τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο

30/11/2021, 4:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ΣΕΗ Πρέβεζας συμβουλεύει για ασφαλή Χριστουγεννιάτικο στολισμό

30/11/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΟΜΙΔΑ – ΕΙΑΝΑ και Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Πρέβεζας στο 24ο Forum Ανάπτυξης στην Πάτρα

30/11/2021, 3:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Plan B του Στράτου Ιωάννου για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

30/11/2021, 3:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανάπτυξη Τώρα: “Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

30/11/2021, 3:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πάγια και σταθερή διεκδίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου η σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια και η κατασκευή των οδικών αξόνων Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι, Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

30/11/2021, 2:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites