Λίγα λόγια για όσους μας άφησαν νωρίς

Ακολουθεί το άρθρο αναγνώστη με τίτλο “Ένας “μαύρος” Σεπτέμβρης”

Μια εκκωφαντική σιωπή σκέπασε την περιοχή της Ηπείρου. Με μια ώρα διάφορα έφυγαν από κοντά μας πέντε άτομα. Ήταν η Κυριακή, η μαύρη Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Ήταν ένα πρωινό που για κάποιους δεν ξημέρωσε ποτέ. Όλες οι ιστοσελίδες ασχολήθηκαν με την πόλη της Πρέβεζας καθώς και της Άρτας για έναν λόγο που σοκάρει αλλά δυστυχώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ο λόγος ήταν τροχαία δυστυχήματα.  Οι τίτλοι άλλαζαν λίγο ανάλογα τις ιστοσελίδες γράφοντας άλλοτε φρικτό τροχαίο ενώ κάποια άλλες έλεγαν τρία νεαρά άτομα στην Καστροσυκιά και ένα στην Άρτα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα ή πολύνεκρο τροχαίο. Τέσσερα νέα παιδιά με διάφορα μόλις μία ώρα άνοιξαν τα φτερά τους για έναν τόπο μακρινό. Δυστυχώς τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην χώρα μας αποτελούν καθημερινό φαινόμενο αποτελώντας έναν ακήρυχτο πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Ο εχθρός συνήθως είναι η ταχύτητα ενώ άλλες φορές υπάρχει ένας καταστροφικός συνδυασμός ταχύτητας και αλκοόλ. Δεν γνωρίζουμε και δεν έχει τόση σημασία οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν τα δύο ατυχήματα. Τραγικός απολογισμός: Θάνατος τεσσάρων παιδιών κι ενός συνταξιούχου. Όλοι εσείς λοιπόν που οδηγείτε είτε μοτοσικλέτα είτε ποδήλατο είτε αυτοκίνητο να έχετε στο μυαλό σας ότι πρέπει να προσέχετε για τη δική σας ζωή και του απέναντι. Η ευθύνη είναι διπλή.
Αγαπητέ νέε,
Ξέρεις τι είναι η ζωή; Η ζωή λοιπόν είναι μία οριακή κατάσταση. Χρειάζεσαι ένα μόνο κλάσμα του δευτερολέπτου για να δώσει τη θέση της στον θάνατο. Είναι ένας συνεχής πόλεμος απέναντι στον θάνατο. Να έχεις στη φαρέτρα σου το καλύτερο όπλο, την προσοχή σε κάθε κίνηση σου. Κάθε φορά που πας να κολλήσεις το πόδι σου στο γκάζι και να δεις τον δείκτη να ανεβαίνει σκέψου πως αυτό το ανούσιο και άψυχο πεντάλ μπορεί σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου να σου κοστίσει το πιο σημαντικό δώρο που σου χάρισαν το οποίο δεν είναι άλλο από τη ζωή σου.  Όταν κλείνεις την πόρτα του σπιτιού και μπαίνεις μέσα στο μεταφορικό σου μέσο σκέψου ότι πίσω σου έχεις αφήσει το πολυτιμότερο κομμάτι σου, την οικογένεια σου. Η οικογένεια σου, οι φίλοι σου και όσοι συμπορεύονται μαζί σου σε περιμένουν να γυρίσεις. Να γελάσετε, να διασκεδάσετε, να μιλήσετε να είστε και πάλι μαζί. Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου βάλε τη ζώνη σου και οδήγα προσεκτικά ώσπου να φτάσεις στον προορισμό σου. Το να φτάσεις δεν είναι πάντα δεδομένο. Αποτελεί το ζητούμενο. Μην δώσεις την ευκαιρία στον θάνατο να στερήσει τη ζωή που έχεις μπροστά σου και να σε πάρει μακριά από όσους σε αγαπάνε. Γιατί τα γέλια να μετατραπούν σε κραυγές την ώρα που σε οδηγούν στην τελευταία σου κατοικία. Γιατί; Η απάντηση δεν θα έρθει ποτέ. Έφυγες και πίσω σου άφησες μία μάνα να κλαίει και μόλις που μπορεί να πει παιδί μου. Δεν πρόλαβες να χαιρετήσεις την οικογένεια σου και τους φίλους σου. Δεν πρόλαβες να γευτείς τις τόσες χαρές της ζωής. Δεν πρόλαβες να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Έφυγες πριν καν ανοίξεις για τα καλά τα φτερά σου. Πως ήξερες να πετάς τόσο μακριά; Ας είναι η τελευταία φορά που χάνονται ζωές στην άσφαλτο.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σας σκεπάσει. Καλό παράδεισο. Φώντα, Διονύση και Άννα όπως ήσασταν χαμογελαστοί κοντά μας, συνεχίστε να είστε κι εκεί ψηλά. Δώστε δύναμη σε όσους σας αγαπάνε. Εκεί θα συναντήσετε και τον Βαγγέλη που έφυγε λίγο πριν από εσάς για το μεγάλο ταξίδι.

ΥΓ.1 Μήπως είναι ώρα να μεριμνήσει η πολιτεία για την ασφάλεια των οδικών δικτύων καθώς και το υπουργείο Παιδείας ώστε να υπάρχει μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής για να δώσει την ευκαιρία σε κάθε εν δυνάμει οδηγό να καλλιεργήσει τη σωστή οδική συμπεριφορά; Πόσοι ακόμα πρέπει να χαθούν στην άσφαλτο;  Για το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής αστυνομίας ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων ήταν 10.740 εκ των οποίων τα 665 ήταν θανατηφόρα με αποτέλεσμα να κοστίσουν τη ζωή σε 701 άτομα.

Υ.Γ 2 Σωστή οδική συμπεριφορά πρέπει να έχουν και οι μεγαλύτεροι ηλικιακά πολίτες όχι μόνο οι νέοι.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites