Αντίπαλος του είναι ο ίδιος του ο εαυτός …

Διανύει ήδη τον δεύτερο χρόνο θητείας του ως Δήμαρχος Πρέβεζας ο Νίκος Γεωργάκος και ήδη βλέπει γύρω του εχθρούς και προβοκάτορες.

Σε δημόσιες τοποθετήσεις του, είτε σε συνεντεύξεις, είτε ακόμα και σε δελτία τύπου του Δήμου Πρέβεζας, μιλά συνεχώς για τυφλή, ατεκμηρίωτη ή ακόμα και προβοκατόρικη κριτική.

Η αδυναμία του Δημάρχου να δεχθεί την κριτική, αυστηρή ή μη, είναι στοιχείο έντονου πανικού, ο οποίος πια είναι έκδηλος σε κάθε δημόσια παρουσία του.

Είναι αλήθεια ότι από τον πρώτο χρόνο θητείας του ο Νίκος Γεωργάκος, δέχεται έντονη κριτική όχι μόνο από μεγάλη μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ούτε από το κόμμα το οποίο προέρχεται και που μπορεί να μην του έδωσε χρίσμα, αλλά τον στήριξε. Η έντονη κριτική που δέχεται ο Δήμαρχος Πρέβεζας είναι από τους ίδιους τους δημότες, οι οποίοι άλλα περίμεναν από εκείνον και άλλα βλέπουν.

Προεκλογικά ο Νίκος Γεωργάκος έταξε στους Πρεβεζάνους, ότι θα φέρει την αλλαγή στον Δήμο Πρέβεζας. Ένα χρόνο μετά και η αλλαγή δεν έφτασε ακόμα …

Οι πολίτες μετρούν ελάχιστες διαφορές με την προηγούμενη δημοτική αρχή του Χρήστου Μπαϊλη και αυτές δείχνουν να είναι προς το χειρότερο.

Βασικό πρόβλημα η εσωστρέφεια

Είναι ολοφάνερο ότι ο Δήμαρχος Πρέβεζας δεν έχει ουσιαστική επαφή με τους πολίτες και με την πραγματικότητα. Είναι επίσης προφανές ότι δεν κρατά ο ίδιος το τιμόνι του Δήμου. Η εικόνα που παρουσιάζει τον πρώτο χρόνο θητείας του είναι σαν να υπάρχει κάποιος που τον έχει κλείσει σε έναν μικρόκοσμο και τον έχει πείσει πως όλα στο Δήμο δουλεύουν ρολόι…

Αυτός ο κάποιος φαίνεται να πιστεύει πως οι πολίτες του Δήμου Πρέβεζας τρώνε σανό, διαφορετικά δεν θα περιέφερε σαν άλλη μαριονέτα το Δήμαρχο της πόλης από υπουργείο σε υπουργείο, χωρίς ατζέντα για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή, να μοιράζει μια απλή κόλλα Α4 που γράφει ότι το Μονολίθι είναι η ασφαλέστερη παραλία covid της Ευρώπης.

Αν θελήσουμε να συγκρίνουμε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με την σημερινή, μία από τις μεγαλύτερες διαφορές τους είναι ότι η σημερινή όπως διαφαίνεται μέχρι στιγμής, θα αφήσει στο Δήμο Πρέβεζας, όχι πλούσιο έργο, αλλά πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ. Για να καλύψει τις πρόδηλες αδυναμίες που έχει, ο νυν Δήμαρχος τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έχει αναπτύξει ένα επικοινωνιακό σχέδιο που τον θέλει να φωτογραφίζεται, έτσι απλά για το κλικ, με όποιον βρεθεί μπροστά του, είτε Υπουργό, είτε ακόμα και τον Γιάννη Σπαλιάρα και τη Δήμητρα Αλεξανδράτου.

Η αδελφή της Τζούλια φαίνεται την έχει γλυτώσει μέχρι στιγμής, ωστόσο αυτή που δεν γλύτωσε ήταν η μπουλντόζα που είχε ανέβει κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο Νίκος Γεωργάκος για να δείξει την ανεπάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα ανέβει και τώρα στην ίδια μπουλντόζα για να μας δείξει την ανεπάρκεια της δικής του δημοτικής αρχής!

Πέρα από αυτά τα κωμικοτραγικά, επικοινωνιακά ο Νίκος Γεωργάκος είχε και καλές στιγμές. Αυτές ήταν οι τηλεοπτικές. Με τα όποια λάθη. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Δήμος Πρέβεζας εκμεταλλεύτηκε κάθε λεπτό τηλεοπτικού χρόνου που του δόθηκε. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να του αναγνωριστεί.

Αγκάθια οι απευθείας αναθέσεις και η έλλειψη προγράμματος

Ένα μεγάλο αγκάθι της Δημοτικής Αρχής του Νίκου Γεωργάκου, είναι οι απευθείας αναθέσεις. Είναι γεγονός ότι ποτέ άλλοτε καμία άλλη Δημοτική Αρχή στην Πρέβεζα δεν προχώρησε σε τόσες πολλές απευθείας αναθέσεις μέσα σε ένα μόλις χρόνο θητείας. Πιθανολογείται ότι και ο ίδιος ο Δήμαρχος  έχει χάσει το μέτρημα, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι αναμένουν να δουν που θα φθάσει το κοντέρ στο τέλος της τετραετίας.

Ακόμα ένα μεγάλο αγκάθι είναι και η έλλειψη προγράμματος. Ο Νίκος Γεωργάκος δεν είχε κανένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα ούτε για τις υποδομές, ούτε για τον τουρισμό, ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τον πολιτισμό, ωστόσο κατάφερε να εκλεγεί Δήμαρχος γιατί και οι αντίπαλοι του δεν είχαν πρόγραμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες του έδωσαν καμία λευκή επιταγή … Αντίθετα, με αντίπαλο έναν Μπαϊλη αποδυναμωμένο από την φθορά, κατάφερε να συγκεντρώσει ισχνή πλειοψηφία και αυτό είναι κάτι που μάλλον του διαφεύγει.

Καμία βελτίωση στην καθημερινότητα του πολίτη

Ένας τρόπος για να καταλάβει ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ότι η κριτική που του ασκείτε δεν είναι ούτε κακόβουλη, ούτε τυφλή, ούτε προβοκατόρικη, είναι να βγει μία βόλτα στις γειτονιές της πόλης. Να συνομιλήσει με τους δημότες και να δει με τα ίδια του τα μάτια ότι στην καθημερινότητα των πολιτών, που είναι και η βασικότερη δουλειά – υποχρέωση της κάθε δημοτικής αρχής, εδώ και ένα χρόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο Δήμος δεν διοικείται μέσα από την οθόνη του υπολογιστή που έχει στο γραφείο του, κοιτάζοντας απλά την εφαρμογή Novoville… Ο Δήμος διοικείται μιλώντας με τους πολίτες και βλέποντας ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα βουνά σκουπιδιών που κατακλύζουν τους δρόμους έξω από σπίτια, υπηρεσίες και σχολεία.

Ογκώδη σκουπίδια έξω από το ΙΓΜΕ Πρέβεζας

 Αντίπαλος του είναι ο ίδιος του ο εαυτός …

Χαρακτηριστικό των σπουδαίων πολιτικών είναι να μπορούν να δέχονται την κριτική και να κάνουν αυτοκριτική. Αν ο Νίκος Γεωργάκος παύσει για λίγο να ακούει τους συμβουλάτορες του και κατανοήσει ότι έργο της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι να του ασκούν εποικοδομητική κριτική και όχι να του χαϊδεύουν τα αφτιά, αλλά και να του υπενθυμίζουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους Δημότες της Πρέβεζας, τότε θα μπορέσει να καταλάβει ότι πραγματικός του αντίπαλος κατά την διάρκεια της θητείας του είναι ο ίδιος του ο εαυτός και κανείς άλλος.

 

 


5 σχόλια για “Αντίπαλος του είναι ο ίδιος του ο εαυτός …”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Ευτυχώς εμείς κατοικούμε στην πόλη και βλέπουμε τι κάνει ο άνθρωπος.ουτε ασχολούμαστε με τους μόνιμα επιτιθέμενους αντιπολιτευόμενους ,εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου,ούτε με τους κομματαρχες που δεν μπορούν να δεχθούν ότι μάλλον είναι στην απέξω.Θα έχει κι αυτό το μήνυμα λογοκρισία;

    1. Ο/Η Ανδριάνα Σολδάτου λέει:

      Ανώνυμε κύριε Νικ … Στην ιστοσελίδα mypreveza.gr τα μηνύματα που δεν δημοσιεύονται είναι αυτά που περιέχουν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Το σύστημα τα εντοπίζει αυτόματα και δεν τα δημοσιεύει. Όπως βλέπετε το συγκεκριμένο μήνυμα σας δημοσιεύθηκε αυτόματα που σημαίνει ότι δεν παραβαίνει τους όρους της ιστοσελίδας.

      1. Ο/Η Νικ λέει:

        Αγαπητή κυρία Σολδάτου,φίλος αναγνώστης της σελίδας έγραψε ένα μήνυμα με το όνομα Παύλος Μπακογιάννης και μου το έδειξε,το οποίο ΔΕΝ δημοσιεύτηκε .Έγινε και ο συγχωρεμενος υβριστικός χαρακτηρισμός;

        1. Ο/Η Νικ λέει:

          Με το όνομα Παύλος Μπακογιάννης στο περιεχόμενο του μηνύματος,μην παρεξηγηθω

          1. Ο/Η Ανδριάνα Σολδάτου λέει:

            Ανώνυμε κύριε Νικ… Νομίζω ότι σας εξήγησα ότι τα σχόλια φιλτράρονται από ειδικό αλγόριθμο και δημοσιεύονται αυτόματα. Όπως διαπιστώνεται και στα περισσότερα σχόλια σας τα οποία δημοσιεύονται η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει σχολια και απόψεις. Τον λόγο που το σύστημα απέρριψε το σχόλιο του φίλου σας δεν τον γνωρίζω, ωστόσο εφόσον το αναφέρετε θα το κοιτάξω.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites