Τα δίκαια αιτήματα των μαθητών στηρίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας αποφασίστηκε πλειοψηφικά η έκδοση ανακοίνωσης για θέματα οργάνωσης, όπως και της τρέχουσας επικαιρότητας. Συζητήθηκαν τα κάτωθι:

 

  • Σύγκλιση Γ.Σ. και διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της νομοθεσίας.
  • Κατάληψη 1ου Γυμνασίου και σχετικά ζητήματα.

 

 

   Όσον αφορά το πρώτο θέμα, αποφασίστηκε η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης Γονέων & Κηδεμόνων για τις 5 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο χώρο του σχολείου, με σκοπό την ανάδειξη νέου Δ.Σ..

   Καλούνται όλοι οι γονείς να συμμετέχουν στις διαδικασίες, να δυναμώσουν τη φωνή του συλλόγου και να αναλάβουν ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα της σχολικής κοινότητάς μας.

 

   Αναφορικά με το ζήτημα της κατάληψης του σχολικού κτιρίου που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνονται τα εξής:

  • Στηρίζουμε κάθε δίκαιο αίτημα των μαθητών, εφόσον αυτό αντιπροσωπεύει τη βούληση της πλειοψηφίας τους με δημοκρατικά προβλεπόμενες διαδικασίες της μαθητικής κοινότητας.
  • Δεν συστήνουμε, ούτε προτρέπουμε τους μαθητές σε ενέργειες που ακυρώνουν ή δίνουν χώρο σε «καλοθελητές» να αμαυρώνουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
  • Καλούμε τους τρεις πόλους της σχολικής μας κοινότητας (Μαθητές, Γονείς & Κηδεμόνες – Σύλλογο, Καθηγητές – Σύλλογο Διδασκόντων & Διεύθυνση) σε συζήτηση – συνεννόηση, μέσω των συντεταγμένων οδών (Σχολικό Συμβούλιο, Γενική Συνέλευση, ξεχωριστές συναντήσεις με Δ.Σ.), ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας (σχολικό κτίριο, καθαριότητα, τήρηση πρωτοκόλλων για πανδημίες κλπ), όσο και σε ένα γενικότερο πλαίσιο διεκδικήσεων για μια Δωρεάν – Καθολική – Ποιοτική Δωδεκάχρονη Δημόσια Εκπαίδευση, όπου όλοι οι μαθητές θα απολαμβάνουν ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση στην εκπαίδευση, με πραγματική μόρφωση και παροχή όλων εκείνων των εφοδίων, ώστε να μην χρειάζονται τα «δεκανίκια» της παραπαιδείας και να μην χαραμίζεται η παιδικότητα και ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών μας.
  • Συνιστούμε αυτοσυγκράτηση σε όλους (Μαθητές, Καθηγητές και Γονείς), ιδιαίτερα σε γονείς και καθηγητές, καθώς εμείς αποτελούμε τους ενήλικες στη σχολική κοινότητα και πρέπει να αποτελούμε – δίνουμε το καλό παράδειγμα, ενώ, επιπλέον, οι καθηγητές οφείλουν να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του λειτουργήματος – επαγγέλματός τους ακολουθώντας πάντοτε την ενδεδειγμένη παιδαγωγική προσέγγιση.
  • Τέλος, αντιπαρερχόμαστε την άστοχη κριτική, τις λεκτικές και ψυχολογικές πιέσεις προς το Δ.Σ. του συλλόγου ή μεμονωμένα μέλη του, παραπέμποντας στα συντεταγμένα όργανα της σχολικής κοινότητας (Σχολικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση) την συζήτηση για οποιοδήποτε ζήτημα απασχολεί καθέναν από τους τρεις πόλους της κοινότητάς μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χωρίς εκπρόσωπο η Πρέβεζα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

19/05/2022, 8:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα του Κώστα Μπάρκα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 

19/05/2022, 11:18 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων

19/05/2022, 9:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Πρέβεζας και Ερευνητικού Εργαστηρίου Λογιστικής & Ελεγκτικής

19/05/2022, 9:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο συμβασιούχους γεωπόνους θα προσλάβει η ΔΑΟΚ Πρέβεζας

19/05/2022, 9:20 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Η Φλόγα της Μνήμης” άναψε στην Πρέβεζα – Λαμπαδηφορία για την Παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

19/05/2022, 9:12 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites