Σάββατο, 26/09/2020

Επιστολή Γεωργίου Σαράφογλου  Πρώην Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας

Αγαπητές και Αγαπητοί μου Συνάδελφοι

Αισθάνομαι την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη συνεργασία, την αμοιβαία προσπάθεια και την καθοριστική συμβολή σας  στην προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου. Εργαστήκαμε για ένα  σχολείο ανοιχτό για όλους: μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η επίτευξη αυτής της ισορροπίας δεν ήταν πάντα εύκολη. Χρειάστηκε συχνά να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου να οδηγηθούμε στη λήψη αποφάσεων προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αποβλέποντας σε μια εκπαιδευτική καθημερινότητα χαρούμενη και δημιουργική, ακόμη και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, σε έναν δάσκαλο δραστήριο και σε έναν μαθητή σκεπτόμενο και συμμετοχικό, συνδέσαμε το σχολείο με την τοπική κοινωνία. Σε λειτουργικό επίπεδο, βασικές μας επιδιώξεις ήταν η κατά το δυνατόν αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών  στελέχωσης και εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των υπηρεσιών μας.
Σας ευχαριστώ, λοιπόν, όλες και όλους, από καρδιάς για τη συμπόρευση και την υποστήριξη, η οποία ήταν από μέρους σας πάντοτε γενναιόδωρη και ειλικρινής. Ευχαριστίες οφείλω στα μέλη των υπηρεσιακών εκπαιδευτικών συμβουλίων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συνέβαλαν στη νομιμότητα, την ορθότητα και τη δικαιοσύνη των αποφάσεών μας.  Σε εσάς, που δίνετε καθημερινά τη μάχη της τάξης, που ασκείτε το λειτούργημα της διαμόρφωσης των αυριανών πολιτών και της μετάδοσης των κοινωνικών αξιών, εύχομαι να συνεχίσετε την αποστολή σας με την ίδια δύναμη, επιτυχία και αποτελεσματικότητα.
Οφείλω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους άμεσους, καθημερινούς συνεργάτες μου στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης: στα στελέχη μας, στο διοικητικό προσωπικό και στους αποσπασμένους συναδέλφους. Είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα, υπομονή και συνέπεια τις εντάσεις μιας δυναμικής εκπαιδευτικής καθημερινότητας, έστω και αν δεν βρίσκονται μέσα στις σχολικές τάξεις.
Ευχές για επιτυχία εκφράζω στον συνάδελφο κ. Γεώργιο Μότσιο, που αναλαμβάνει τη θέση του  Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Καλή Σχολική Χρονιά .
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ