Απαράδεκτη η κατάσταση στα σχολεία του Καναλακίου που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό

Την Πέμπτη 03/09/2020 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας  και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας πραγματοποίησε περιοδεία  στα σχολεία της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας της τοπικής κοινότητας Καναλακίου του Δήμου Πάργας και μίλησε με εκπαιδευτικούς και γονείς για το μείζον θέμα των σχολείων και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όπως είναι γνωστό το κτηριακό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου , το ΕΠΑΛ Καναλακίου και το 1ο Δημοτικό Καναλακίου υπέστησαν σοβαρότατες ζημίες από το σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020.

Μέτα από απαράδεκτη  καθυστέρηση , άρχισαν  ,μετά της 10 Αυγούστου  ,εργασίες επισκευής οι οποίες διεξάγονται με αργό ρυμθό. Είναι ολοφάνερο πως τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν κανονικά στις 14 Σεπτεμβρίου. Άλλωστε αναφορικά με  το κτηριακό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου , η ημερομηνία παράδοσης είναι η 15 Οκτωβρίου. Το σχολείο αυτό έχει υποστεί και τις περισσότερες και σοβαρότερες  ζημίες.Όσο για το το ΕΠΑΛ Καναλακίου και το 1ο Δημοτικό Καναλακίου δύσκολο να είναι έτοιμα πριν τα  τέλη Σεπτεμβρίου. 

Η κατάσταση που επικρατεί είναι απαράδεκτη και οι ευθύνες των αρμοδίων σοβαρότατες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας  ήδη από τον σεισμό είχε επισημάνει την κρισιμότητα και σοβαρότητα της κατάστασης. Προτάσσουμε κατά κύριο λόγο την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Επ’ ουδενί οι κάτοικοι της Δ.Ε. Φαναρίου δεν θα πρέπει να αρκεστούν σε πασαλείμματα και να ρισκάρουν  την ακεραιότητα και την υγεία των παιδιών τους.

Πρότασή της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι άμεσα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων που θα πληρούν όλους τους όρους ασφάλειας και θα καλύπτουν με τρόπο ικανοποιητικό τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. ΄Εως τότε πρέπει να βρεθεί λύση ώστε τα παιδιά να βρεθούνε στο φυσικό τους χώρο που είναι το σχολείο και κάνουν μάθημα δια ζώσης και όχι με τηλεκπαίδευση , λύση που έχει προταθεί από τη Δημοτική Αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας  διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, την Τετάρτη 09/09/2020 και  ώρα 20:00, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου  με θέμα ” Oι εξελίξεις που προκύπτουν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  για τα σχολεία της Δ.Ε. Φαναρίου

Θα μιλήσουν:

Ο Δέσκας Πέτρος-Αθανάσιος , Δημοτικός  Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας , μέλος του Δ.Σ. ΕΛΜΕ Πρέβεζας                     

Ο Θεόδωρος Βενετικίδης  , ειδικός γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας , αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Πρέβεζας.                    

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας για τον COVID-19

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει τον παπά του Μιχαλιτσίου Μιχαήλ Σώτο

16/05/2022, 3:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πωλείται 55 χιλιάδες ευρώ η επιχείρηση – ΚΔΑΠ “Magic World” στην Πρέβεζα

16/05/2022, 2:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πως να προφυλαχτείτε από τα κουνούπια – Οδηγίες από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

16/05/2022, 1:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μαθητές θα φυτέψουν 105 δέντρα δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης

16/05/2022, 1:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Βγήκε με το καΐκι για τη γάμπαρη στον Αμβρακικό

16/05/2022, 11:57 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας : Η πρωτοφανής συμμετοχή των πολιτών είναι μήνυμα πολιτικής αλλαγής

16/05/2022, 10:46 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites