Στη μάχη των τελικών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος U-19 στο Beach Volley ρίχνονται οι αθλητές του Ερμή Πρέβεζας

Η Πρέβεζα ετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει τους τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley στην κατηγορία U-19, που θα διεξαχθούν από τις  7-9 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της Κυανής Ακτής.
Σε αυτή τη διοργάνωση θα εκπροσωπηθεί από 4 αθλητές, δύο κορίτσια και δύο αγόρια του Club Beach Volley “Ερμής” Πρέβεζας. Οι Κατερίνα Σακκά,  Άννα Γιορδανίδη,  Μάρκος Μικρώνης και  Βαγγέλης Ρούσσος μίλησαν στο mypreveza.gr για τη προετοιμασία τους και τους στόχους τους σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.
Συνέντευξη με την Κατερίνα Σακκά και την Άννα Γιορδανίδη.
Ερώτηση: Καλοκαίρι 2020 και μετά την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων Κ17 πέρσι, διεκδικείς μαζί με την Άννα Γιορδανίδη και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος στην κατηγορία Νεανίδων Κ19. Πόσο καιρό προετοιμάζεσαι για αυτό;
Κατερίνα Σακκά:  “Πέρυσι καταφέραμε με τη συμπαίχτρια μου Λαμπρινή Γεωργαντά να βγούμε πρώτες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων Κ17. Για κάποιους προσωπικούς λόγους δεν συνεχίζουμε μαζί και έτσι στο φετινό πρωτάθλημα προκρίθηκα με την Άννα Γιορανίδη . Η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη προπόνηση ,με ένα μικρό διάλειμμα τη περίοδο του Covid-19 . Δεν πτοήθηκα όμως και συνέχισα τις προπονήσεις . Νιώθουμε έτοιμες να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους .Εύχομαι να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη κατάκτηση της πρώτης θέσης”.
Ερώτηση: Οι τελικοί διεξάγονται στην Πρέβεζα. Σας αγχώνει το γεγονός ότι θα αγωνίζεστε … εντός έδρας;
Κατερίνα Σακκά: “Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι τελικοί θα διεξαχθούν στη Πρέβεζα,μιας και είναι η πόλη μου. Όχι μόνο δεν με αγχώνει,αλλά με κάνει να αισθάνομαι σιγουριά αφού θα ξέρω ότι όσοι παρακολουθούν τους αγώνες θα υποστηρίζουν και ζητοκραυγαζουν για μένα και την συμπαίχτρια μου. Έτσι,θα παίρνω δύναμη και θέλω να μιλήσω όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για το κοινό που περιμένει να το βγάλω ασπροπρόσωπο”.
Άννα Γιορδανίδη: “Το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε σε ένα γήπεδο γνώριμο και οικείο για εμάς είναι σίγουρα σημαντικό προνόμιο, γιατί εδώ κάνουμε προπονήσεις και προετοιμαζόμαστε για το πανελλήνιο. Σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες “γνωρίζουμε” καλύτερα το γήπεδο οπότε πρακτικά έχουμε πλεονέκτημα έδρας”.
Ερώτηση: Ήσαστε μαθήτριες Λυκείου. Μάλιστα του χρόνου θα δώσετε πανελλήνιες εξετάσεις. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για εσάς να συνδυάζετε σχολείο και πρωταθλητισμό;
Κατερίνα Σακκά: Οι γνώμες διίστανται πάνω σε αυτό το ερώτημα.Η άποψη μου είναι ότι δεν είναι αρκετά δύσκολο να συνδυάσεις πρωταθλητισμό και μαθήματα,αρκεί να έχεις προγραμματισμό και οργάνωση και στα δύο. Είμαι άριστη μαθήτρια και πειθαρχημένη αθλήτρια .Για να το πετύχω αυτό όμως έχω κάνει πολλές θυσίες και έχω χάσει αρκετά πράγματα αρχικά σαν παιδί και τώρα σαν έφηβη. Έχασα άπειρες βραδινές εξόδους,βόλτες,μπάνια κ.α. γιατί αλλιώς δεν θα είχα την απαιτούμενη ενέργεια για τη προπόνηση μου. Πότε μου δεν  ζήλεψα ,γιατί οι επιτυχίες μου με δικαίωναν . Φέτος με περιμένει μια δύσκολη χρονιά μιας και είμαι τρίτη λυκείου. Έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο διάβασμα και  βόλτα ,και στο διάβασμα και  βόλεϋ .Δεν μου ήταν δύσκολο να πάρω την απόφαση,αφού το βόλεϋ είναι η ζωή μου. Μου έχω εμπιστοσύνη και ξέρω πως δεν θα παραλείψω κανένα από τα δύο”.
Άννα Γιορδανίδη: “Εγώ προσωπικά δεν θα δώσω πανελλήνιες, επειδή στόχο έχω να σπουδάσω στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική. Την περασμένη χρονιά που είχα τις προετοιμασίες με τα πτυχία των αγγλικών ήταν πολύ δύσκολο να τα συνδυάσω και τα δύο. Έπρεπε να περιορίσω τις βόλτες με τους φίλους έτσι ώστε να μην χρειαστεί να λείψω στιγμή από το γήπεδο και το σχολείο, αλλά πιστεύω άξιζαν οι θυσίες γιατί σιγά σιγά πετυχαίνω τους ακαδημαϊκούς και αθλητικούς στόχους που έχω θέσει μέχρι στιγμής. Επιπλέον, για μένα το σχολείο και οι σπουδές είναι από τα πιο σημαντικά πράματα για το μέλλον μου”.
Ερώτηση: Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σας στηρίζουν και έχουν συμβάλει στη μέχρι τώρα πορεία σας στο άθλημα;
Κατερίνα Σακκά: “Στην πορεία μου στο αθλητισμό έχουν συμβάλει κι άλλοι παράγοντες. Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Λεωνίδα Σακκά,ο οποίος τυχαίνει να είναι και αδερφός μου ,που όλα αυτά τα χρόνια με προπονεί και με κάνει όλο και καλύτερη. Ύστερα θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο πατέρα μου γιατί δίχως αυτόν δεν θα ήμουν καν στο χώρο του αθλητισμού. Τέλος ,ένα ευχαριστώ σε όλους τους προπονητές μου αυτά τα χρόνια που πίστευαν σε μένα και με στήριζαν. Κυρίως όμως χρωστάω πολλά στην οικογένειά μου”.
Άννα Γιορδανίδη: “Οι γονείς μου είναι το μεγαλύτερο στήριγμα που θα μπορούσα να έχω ήταν πάντα δίπλα μου και με βοηθούν και ηθικά και οικονομικά για να πετύχω τους στόχους μου. Τους ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον προπονητή μου Ηλία Ζωλοσταθιαδη που με εμπιστεύτηκε πριν 2 χρόνια και με έβαλε να παίξω πρώτη φορά στην Α1 εναντίον μεγάλων παικτριών. Χάρη σε αυτόν έκανα το ντεμπούτο μου στην Α1 με την φανέλα του Αίαντα Ευοσμου και φέτος θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην ίδια κατηγορία αλλά με την φανέλα του Άρη αυτή τη φορά”.
Ερώτηση: Και οι δύο αγωνίζεστε τόσο στο Βόλεϋ, όσο και στο Beach Volley. Αγαπάτε κάποιο από τα δύο περισσότερο;
Κατερίνα Σακκά: “Αν κάποιος με έβαζε να διαλέξω ανάμεσα στο Βόλεϋ και το Beach volley ,θα επέλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη το beach volley. Την επιλογή μου την αποδίδω σε πολλούς παράγοντες όπως ότι beach παίζω από τα 4 μου χρόνια. Επίσης θεωρώ ότι έχω μεγαλύτερη δυνατότητα να αναδειχθω και να αποδείξω την αξία μου λόγω λιγότερου αριθμών παιχτών. Τέλος ,ένας βασικός λόγος που το επιλέγω είναι το γεγονός ότι μου αρέσουν οι προκλήσεις. Το beach volley θεωρείται από τα πιο δύσκολα και κουραστικά αθλήματα. Έτσι, προτιμώ να δοκιμάζομαι στα δύσκολα παρά στα εύκολα”.
 Άννα Γιορδανίδη:  “Για εμένα η μεγαλύτερη μου αγάπη είναι η σάλα, προτιμώ το γεγονός ότι έχω περισσότερους παίκτες γύρω μου και ειδικά στα υψηλότερα επίπεδα που έχω στόχο να παίξω το βόλεϋ είναι εντελώς διαφορετικό. Προσωπικά προτιμώ το κλίμα μιας μεγάλης οικογένειας που αγωνίζεται με κοινούς στόχους. Έτσι και αλλιώς η πρώτη μου αγάπη όταν ήμουν μικρή ήταν το Volley και μετά προέκυψε το Beach, οπότε η σάλα έχει μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου”.
Συνέντευξη με τους Βαγγέλη Ρούσο και Μάρκο Μικρώνη

Ερώτηση: Πόσο διάστημα ασχολείστε με το Beach Volley;

Μάρκος Μικρώνης : “Αυτός είναι ο τρίτος χρόνος”


Βαγγέλης Ρούσσος : “Εμένα είναι ο δεύτερος”.

Ερώτηση: Ποιοι συνέβαλαν ώστε να ασχοληθείτε με το Beach Volley;
Μάρκος Μικρώνης και Βαγγέλης Ρούσσος απάντησαν μαζί : “Κυρίως οι άνθρωποι του ΕΡΜΗ όπου έχουν φτιάξει ένα υπέροχο κλίμα με μια πολύ ωραία κοινότητα και μας κάνουν να θέλουμε να παίζουμε όλο και περισσότερο”.

Ερώτηση: Έχετε λάβει ξανά μέρος σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά όπως είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;


Μάρκος Μικρώνης: ‘Έχω λάβει μέρος άλλη μια φορά και είναι σημαντικό για μένα που επιστρέφω δυνατότερος σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά”.


Βαγγέλης Ρούσσος: “Εμένα θα είναι η πρώτη φορά και νιώθω ωραία που θα δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε ένα τουρνουά τέτοιας κλάσης”.

Ερώτηση: Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

Μάρκος Μικρώνης και Βαγγέλης Ρούσσος απάντησαν μαζί: “Μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα ο επόμενος στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ώστε να μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις ομάδες στα ανδρικά πρωταθλήματα εκτός των αναπτυξιακών”.

Ερώτηση: Και οι δύο αγωνίζεστε τόσο στο Βόλεϋ, όσο και στο Beach Volley. Αγαπάτε κάποιο από τα δύο περισσότερο;
Μάρκος Μικρώνης : “Προτιμώ το beach volley γιατί βασίζεται στην δημιουργικότητα την φυσική κατάσταση και στην τεχνική”.

Βαγγέλης Ρούσσος: “Λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ασχολούμαι με το βόλεϋ με έχει κάνει να το αγαπήσω περισσότερο απ’ όσο το beach volley”.

Η Κατερίνα, η Άννα, ο Μάρκος και ο Βαγγέλης ρίχνονται στη μάχη των τελικών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Έχουν όνειρα, φιλοδοξίες και πάνω από όλα θέληση για να πετύχουν το καλύτερο και περιμένουν από όλους εμάς να τους στηρίξουμε σε αυτή τους την προσπάθεια.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη που μας παραχώρησαν και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites