Σε απαράδεκτη κατάσταση ο ανδριάντας του Οδυσσέα Ανδρούτσου – Να αναλάβει την συντήρηση ζητά ο Όμιλος για την Unesco Πρέβεζας

Αίτηση του Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας προς τον Δήμο Πρέβεζας για την συντήρηση και αποκατάσταση του ανδριάντα του μεγάλου Αγωνιστή και οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης, Οδυσσέα Ανδρούτσου

Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, κατέθεσε αίτηση ανάληψης εργασιών προς τον Δήμο Πρέβεζας σχετικά με την συντήρηση και αποκατάσταση της βάσης και του ανδριάντα του Ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, ο οπλαρχηγός και Αρχιστράτηγος της Ρούμελης γεννήθηκε στην Πρέβεζα και τα οστά του βρίσκονται στη βάση του ανδριάντα. 

Όπως μπορεί να συνειδητοποιήσει κάποιος, με την επίσκεψη του στην κεντρική πλατεία της πόλεως μας που φέρει το όνομα του μεγάλου Ήρωα και Αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης, ο ανδριάντας του βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση και μέρος αυτού έχει φθαρεί.

Εν όψει των εορτασμών των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και για λόγους σεβασμού προς τον Ήρωα, αλλά και προς τους δημότες και επισκέπτες της πόλεως, είναι επιβεβλημένη η συντήρηση και αποκατάσταση των φθαρμένων μερών του ανδριάντα.

Για τον ανωτέρω λόγο, ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, αιτήθηκε την άδεια από τον Δήμο Πρέβεζας για την ανάληψη και εφαρμογή των απαραίτητων επεμβάσεων συντήρησης, καθώς προτίθεται να αναλάβει όλη την οικονομική δαπάνη που απαιτείται για την συντήρηση και αποκατάσταση του ανδριάντα. 

Οι επεμβάσεις συντήρησης θα εφαρμοστούν από τον πιστοποιημένο συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης κ. Τσίποτα Δημήτριο και την ομάδα του. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σκληρά μέτρα κατά της λειψυδρίας ετοιμάζει η ΔΕΥΑ

05/06/2025, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυση σε βάρος της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου καταθέτει ο Νίκος Τζίμας

05/06/2025, 10:44 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πάτωσαν στην αξιολόγηση οι Δήμοι Πάργας, Πρέβεζας και Ζηρού

05/06/2025, 10:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποδηλατάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας: Μια Γιορτή Χαράς και Συμμετοχής

19/05/2025, 11:48 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακύρωση Σχολικών Αγώνων στην Πρέβεζα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

15/05/2025, 10:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δικαίωση Πολίτη (ΑΜΕΑ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για Μη Πρόσληψή του μέσω ΔΥΠΑ στο Δήμο Πρέβεζας

15/05/2025, 9:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχαν στο 14ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

15/05/2025, 9:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι Ξενώνες στρατού στα κενά στρατόπεδα της Πρέβεζας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας …

15/05/2025, 6:17 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites