Κυκλοφοριακή “ανάσα” στο Δήμο Πάργας – Εγκρίθηκε η εφαρμογή της μελέτης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων

Με ομόφωνη απόφαση της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πάργας, ενέκρινε την εφαρμογή των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στη μελέτη  που ανέθεσε ο Δήμος Πάργας σε μελετητικά γραφεία, με στόχο την καταγραφή των υφιστάμενων προβλημάτων, ειδικά κατά την θερινή περίοδο και την διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων σε επίπεδο κυκλοφοριακών παρεμβάσεων.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές παρεμβάσεις δύναται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους να εφαρμοστούν εμπροσθοβαρώς, εντός του έτους 2020 και ειδικότερα προ της τουριστικής περιόδου, ώστε να ανακουφιστεί σε επίπεδο κυκλοφοριακής λειτουργικότητας η πόλη.

Οι λύσεις που προκρίνει η μελέτη μεταξύ άλλων είναι αποκλεισμός κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες Οδούς, Δημιουργία πεζοδρόμων,  Εφαρμογή μονοδρομήσεων, Καθορισμός χώρων στάθμευσης ειδικών οχημάτων, Εύρεση χώρων στάθμευσης Ι.Χ. οχημάτων.

Επιπρόσθετα μέτρα υποστήριξης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων είναι:
 Τοποθέτηση Δημοτικών υπαλλήλων στους δύο μεγάλους Δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην ανατολική πλευρά της πόλης (τουλάχιστον για την τουριστική περίοδο), με σκοπό την διαχείριση του όγκου των οχημάτων, που εισέρχονται σε αυτά για στάθμευση, ώστε να αξιοποιούνται οι χώροι στον μέγιστο δυνατό βαθμό.
 Τοποθέτηση Δημοτικών υπαλλήλων στις πύλες αποκλεισμού κυκλοφορίας και ειδικότερα σε αυτή επί της οδού Ρήγα Φεραίου (τουλάχιστον για την τουριστική περίοδο), ώστε να διευθετούν την είσοδο και έξοδο  ορισμένων οχημάτων, όπως οχήματα ΑΜΕΑ, μόνιμων κατοίκων, επισκεπτών των ξενοδοχείων και του παρακείμενου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης. Η λύση αυτή στην παρούσα χρονική στιγμή είναι η πιο άμεσα πραγματοποιήσιμη και η πιο οικονομική, σε σχέση με άλλες λύσεις, όπως η ηλεκτρονική διαχείριση των οχημάτων μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων.
 Καθολική απαγόρευση στάθμευσης επί της Επ. Οδού, πέραν των θέσεων που καθορίζονται βάσει της παρούσας μελέτης (βλ. διαγράμματα οριζοντιογραφίας)
 Συνδρομή της τροχαίας στην κατεύθυνση υλοποίησης των νέων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, μέσα από πρίσμα πιστής εφαρμογής των κανόνων που εκπορεύονται από την παρούσα μελέτη, χωρίς εκπτώσεις σε οποιονδήποτε οικείο ή μη, κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης.
 Ενημέρωση όλων των μόνιμων κατοίκων, των επαγγελματιών και γενικότερα όλων των ενδιαφερομένων φορέων για την νέα προσπάθεια που γίνεται με σκοπό την σταδιακή διόρθωση προβλημάτων δεκαετιών, ώστε να συμβάλουν όλοι στην κατεύθυνση αυτή, εφαρμόζοντας πιστά το σύνολο των μέτρων, για να μην παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών από μερικούς εις βάρος του συνόλου.

Ειδικότερα, μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου θα πρέπει να ακολουθήσει η εκτέλεση – εφαρμογή των κάτωθι:
 Εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων περιμετρικά του Ο.Τ. της Εκκλησίας και του 1ου Δημοτικού σχολείου.
 Εκπόνηση μελέτης οδοποιίας και έναρξη εργασιών κατασκευής που αφορούν την διαπλάτυνση της οδού Σκουφά, μετά την συμβολή της με την οδό Αλεξάνδρου Μπάγκα και την κατασκευή του ισόπεδου τρισκελούς κόμβου με την Επ. Οδό.
 Μονοδρόμηση στο τμήμα της οδού Σπ. Λιβαδά από την Επ. Οδό έως την συμβολή με την οδό Αλεξάνδρου Μπάγκα, εφόσον έχουν περαιωθεί οι εργασίες επί της οδού Σκουφά.
 Εκπόνηση μελέτης οδοποιίας και έναρξη εργασιών κατασκευής που αφορούν την διαμόρφωση των Δημοτικών χώρων στάθμευσης, με σκοπό την μέγιστη αξιοποίηση τους.
Μακροπρόθεσμες προτάσεις κυκλοφοριακών παρεμβάσεων
Σε επίπεδο μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων οι οποίες θα στοχεύουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Πάργας, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της στην κατεύθυνση υλοποίησης των κάτωθι έργων:
 Αλλαγή χωροθέτησης θέσεων στάσης / στάθμευσης ταξί στο κέντρο της πόλης
 Μελέτη και κατασκευή παράκαμψης Πάργας
 Μελέτη και κατασκευή παράκαμψης Πάργας
 Μελέτη και κατασκευή σύνδεσης Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας με Εγνατία Οδό
 Μελέτη και κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων
 Βελτίωση βατότητας υφιστάμενων πεζοδρόμιων και κατάστασης αστικού οδικού δικτύου
 Δημιουργία αστικής συγκοινωνίας
 Μετακίνηση νεκροταφείου

Δείτε αναλυτικά την μελέτη και τι περιλαμβάνει:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.98 MB]


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites