Πέμπτη, 01/10/2020

Οι Πράσινοι στον Δήμαρχο – Συζήτησαν για τις εξορύξεις, τα αιολικά και τον Τουρισμό

Συναντήσεις, επαφές και συνομιλίες με στελέχη και κοινωνικούς, επαγγελματικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της Πρέβεζας και της Πάργας είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των Πράσινων που παίρνουν μέρος στην εκστρατεία κατά των εξορύξεων στην Ήπειρο, με επικεφαλής τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, πρώην Ευρωβουλευτή και τη συμμετοχή του Μιχάλη Τσεντσερή, εκπροσώπου του κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Οι Πράσινοι που βρίσκονται στην 5η ημέρα εκστρατείας, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις εξορύξεις για τις οποίες δεν έχει πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο και μια ημερίδα που προγραμματίζεται, όπου θα κληθούν να κατατεθούν όλες οι απόψεις.

Κυρίαρχη θέση του κόμματος είναι ότι με τις εξορύξεις που προβλέπεται να γίνουν, θίγεται η τουριστική δραστηριότητα της περιοχής και αυτό θα πλήξει σημαντικά την τοπική οικονομία που στηρίζεται και έχει επενδύσει στον τουρισμό, ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Πρέβεζας.
Ο κ. Γεωργάκος ανέφερε ότι από την εξορυκτική εταιρεία του είπαν πως οι σύγχρονες μέθοδοι εξόρυξης δεν δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα.
Για τις ΑΠΕ είπε ότι πρέπει να γίνονται με σωστό σχεδιασμό και σεβασμό στο περιβάλλον.
Ανέφερε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση για την αποχέτευση των οικισμών κάτω από 2500 κατοίκους.
Κοινή διαπίστωση, ότι ακόμη η Πρέβεζα δεν έχει πλήρη σύνδεση με την Ιόνια οδό και αυτό επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό και το εμπόριο της περιοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ