Τετάρτη, 23/09/2020

Κώστας Μπάρκας: Μήνυμα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων  

Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου στις υποψήφιες και στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων καλή επιτυχία. Να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία, αισιοδοξία και δύναμη αυτή την πρόκληση που έχουν μπροστά τους, γνωρίζοντας πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις μπορεί να είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή ενός νέου ανθρώπου, δεν είναι όμως αυτή που κρίνει τα πάντα. Άλλωστε, η εισαγωγή σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός, αν δεν υπηρετεί την έμφυτη ανάγκη για γνώση και τη συμβολή στη συλλογική πρόοδο. Ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει αυτή η δοκιμασία για την καθεμιά και τον καθένα ξεχωριστά, όταν υπάρχουν ανοιχτοί ορίζοντες σκέψης και πίστη σε αξίες και ιδανικά, που πάνε την κοινωνία μπροστά, ποτέ η προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «αποτυχημένη».

Ευθύνη όλων των υπολοίπων είναι να σταθούμε συμπαραστάτες τους, στηρίζοντας κάθε τους επιλογή, κάθε τους βήμα. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από πρίσμα της ελεύθερης, ανοιχτής και ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, ως καθολικού κοινωνικού δικαιώματος και όχι προνομίου.         

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

2 σχόλια για “Κώστας Μπάρκας: Μήνυμα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων  ”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Υπάρχουν κι άλλοι που έκαναν δηλώσεις,δεν είναι μόνο ο κύριος που ΔΕΝ αναλαμβάνει να ζητήσει συγνωνμη για τα λάθη του

  2. Ο/Η takis λέει:

    Μιλάνε οι άνθρωποι που εξάγουν εξανθήματα με τις έννοιες «ΠΑΙΔΕΙΑ» & «ΑΡΙΣΤΕΙΑ»,χαίρουν με τις καταλήψεις(«όχημα» για βουλευτική θέση) και το μπάχαλο στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά τα τέκνα των φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ