Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21/5 στο Καναλάκι το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας με θέμα: “Συντονισμός και δράσεις που αφορούν την αντιπυρική περίοδο 2020”. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάργας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάργας. ο Υπδ/της του Α.Τ Πάργας , ο Υπδ/της Λιμενικού Σταθμού Πάργας , ο Δ/ντής της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας, εκπρόσωπος της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου, οι Αντιδήμαρχοι Γκίζας Βασίλειος, Μάρκου Δημήτριος, Μπούσιος Δημήτριος, οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νάκιας Φώτιος και Δημητρίου Γεώργιος και οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πάργας.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς ανέφερε ότι η πολιτική προστασία και δράσεις του Δήμου στα πλαίσια αυτής είναι άκρως απαραίτητη ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής πρωταρχικά, αλλά και της περιουσίας των πολιτών πρέπει να προστατευθεί από ενδεχόμενες απειλές, τονίζοντας την αξία της πρόληψης έναντι της καταστολής. Ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την συμμετοχή τους, καθώς και για την έως τώρα άριστη συνεργασία σε κρίσεις όπως ο σεισμός του Μαρτίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην συμβολή των εθελοντών στην αντιμετώπιση κρίσεων και τόνισε την αξία της ενεργοποίησης και εκπαίδευσης των δημοτών σε ζητήματα πολιτικής προστασίας. Ήδη όπως ανέφερε οι κάτοικοι με μέριμνα των Τοπικών Συμβουλίων και την αρωγή του Δήμου έχουν προχωρήσει σε εθελοντικές δράσεις όπως καθαρισμός χόρτων και σκουπιδιών από τον δημόσιο χώρο.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάργας κ. Βασίλειος Γιάννος έκανε εκτενή αναφορά τόσο στην πρόληψη όσο και την καταστολή πυρικών φαινομένων. Ανέλυσε διεξοδικά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την οικονομική ζωή των κατοίκων της υπαίθρου από τις πυρκαγιές  και έδειξε τα σημεία εκείνα που πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε παρεμβάσεις.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άμεση υλοποίηση από τον Δήμο Πάργας της πρότασης της Π.Υ. σχετικά με την τοποθέτηση πυροσβεστικών μέσων στο κέντρο της πόλης της Πάργας.

Από την πλευρά της η Αστυνομία με την τοποθέτηση του κ. Γεώργιου Σιαβίκη και το Λιμενικό Σώμα μέσω του κ. Παρηγόρη Γεώργιο, επισήμαναν ότι οι υπηρεσίες τους θα συμβάλουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, όπως κάνουν πάντα όπου τους ζητηθεί. Οι εκπρόσωποι του ΔΣ. στην Π.Π Νάκιας Φώτιος και Δημητρίου Γεώργιος, ανέδειξαν την αναγκαιότητα λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη από τις πυρκαγιές.

Αναφορά στην αξία της προστασίας των δασών και στην προετοιμασία τους για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών έκανε ο Διευθυντής Δασών Πρέβεζας κ. Βασίλειος Γκορμέτζας, που απάντησε σε πολλά ερωτήματα των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων σχετικά με τις παρεμβάσεις που μπορεί να γίνουν μέσα στο Δάσος.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites