ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ : Συμβολικές κινητοποιήσεις με μάσκες, γάντια και αποστάσεις από το ΠΑΜΕ στην Πρέβεζας

Συμβολικές κινητοποιήσεις, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με μάσκες, γάντια και τις απαραίτητες αποστάσεις, πραγματοποίησαν σωματεία, φορείς και εκλεγμένοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ , ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Οικοδόμων-Οδηγών, ο Εμπορικός Σύλλογος, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Επιτροπή Αγώνα στον Επισιτισμό-Τουρισμό, ο Σύλλογος Γυναικών και το ΜΑΣ. 

Οι εργαζόμενοι τίμησαν τους νεκρούς της τάξης τους σε συγκεντρώσεις σε Πρέβεζα( Νοσοκομείο, Φόρο, ΔΟΥ, Παλιό Κτελ και Διεύθυνση Γεωργίας), Ωρωπό, Θεσπρωτικό και Καναλάκι. Στις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από την Τζίμα Μαρία, Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, τον Πούμπη Γιώργο, Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, τον Μισιρλή Γιώργο, Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, τον Σοπικιώτη Μπάμπη, Πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, τον Τσοβίλη Λάκη, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και τον Γάκη Σωτήρη, μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων.  

Οι ομιλούντες τόνισαν ότι « η 1η Μάη μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός. Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή τη πανδημία να παραμείνουν. Ήδη κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Μαζί με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της μισής δουλειάς – του μισού μισθού ενώ η ανεργία θα εκτιναχτεί πάλι. Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση, αλλά και η σημερινή που επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού, έδειξε ότι οι μόνοι που είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι μόνο οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό που δίχως αυτούς δε λειτουργεί τίποτε. Αυτοί που στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον πάνε για δουλειά, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Φάνηκε ξεκάθαρα ποια είναι τα παράσιτα που δεν έχουν καμιά χρησιμότητα, που εγκληματούν σε βάρος μας. Είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτοί που αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, το εργατικό δυναμικό, στην υγεία και στην έρευνα για να κερδίζουν και αυτήν την περίοδο δισεκατομμύρια. Αυτοί που επιλέγουν πόσοι άνθρωποι θα ζήσουν και πόσο με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων τους και μόνο.  Η πανδημία για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε το σύνθημα ότι: ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας.  Στη συνέχεια υπήρξε ομιλία στο μνημείο του Κάππα από τον Βενετικίδη Θεόδωρο, ειδικό γραμματέα στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος αναφέρθηκε «στον αλύγιστο σύντροφο και συντοπίτη Σταύρο Κάππα, που συνελήφθει στο Κάστρο του Αγ.Ανδρέα. Που δεν έσκυψε το κεφάλι, που δε δέχτηκε το μέλλον που ετοίμαζαν για την εργατική τάξη και το λαό της πατρίδας μας. Μαζί με ακόμα 199 συντρόφους του έγινε ήρωας της εργατικής τάξης της Ελλάδας αλλά και παγκόσμια».

Και στους « χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εδώ και μέρες δίνουμε τη μάχη για να σταθούμε όρθιοι δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής».  Τέλος πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από την ΤΕ ΚΚΕ Πρέβεζας και το ΤΣ ΚΝΕ Πρέβεζας, τον Σύλλογο Γυναικών, τα Σωματεία Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τους Συλλόγους ΟΤΑ και Νοσοκομείου και τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ. 


1 σχόλιο για “ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ : Συμβολικές κινητοποιήσεις με μάσκες, γάντια και αποστάσεις από το ΠΑΜΕ στην Πρέβεζας”

  1. Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Λαοθαλασσα.Διαβαζεις το άρθρο και νομίζεις ότι θα δεις χιλιάδες κόσμο και τελικά;τρεις κι ο κούκος με τις γνωστές πομποδεις εκφράσεις.δεν τιμούνται έτσι οι αγώνες , απαξία λέγεται

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites