Περιφερειακή σύσκεψη της ΛΑΝΤΖΑ στη Πρέβεζα

Το Σαββάτο  23/5 πραγματοποιήθηκε με  πρωτοβουλία της «ΛΑΝΤΖΑ Πάργας» και της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας» περιφερειακή  σύσκεψη  για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ξενοδοχεία,  τον επισιτισμό αλλά  και τις  εποχιακές εμπορικές  επιχειρήσεις.

Συζητήθηκε η κατάσταση σε όλες τις περιοχές και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από  τη κυβέρνηση και κοινή  διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων ήταν ότι μοιράζεται αφειδώς ζεστό χρήμα στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο με επιπλέον φοροαπαλλαγές και εισφορο-απαλλαγές , επιδοτήσεις μισθών , διευκολύνσεις ρευστότητας κλπ ενώ για τους εργαζόμενους προβλέπονται μειώσεις σε μισθούς που αγγίζουν το 25%, εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς , ενώ έχουμε διατήρηση όλων των αντεργατικών νόμων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια .

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τον Τουρισμό ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων καταλυμάτων και εστίασης καταδικάζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου στην φτώχεια και την ανεργία.

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων γίνεται και αυτή θυσία για να μην χάσουν εφοπλιστές , μεγαλοξενοδόχοι και επιχειρήσεις αερομεταφορών αφού καταργείται κάθε μέτρο ελέγχου και πρόληψης κατά του κορωνοϊού στην είσοδο επισκεπτών από το εξωτερικό.

Πρέπει να δοθεί  άμεση απάντηση από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα .  Τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση όλα τα αντεργατικά μέτραΤην κρίση να πληρώσει τα κυρίαρχα επιχειρηματικά  συμφέροντα στο κλάδο από τα κέρδη τους όχι οι εργαζόμενοι.

Με αυτό  το κριτήριο στη σύσκεψη αποφασίστηκε πλαίσιο αιτημάτων με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες  το οποίο θα παρουσιαστεί στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Η σύσκεψη 

    1. Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας για την άμεση επαναπρόσληψη όλων στα ξενοδοχεία μέχρι της 25/5 και καλεί  όλους  τους εργαζόμενους (και του επισιτισμού) να μπούνε στον αγώνα .
    2. Καλεί  συνέλευση εργαζομένων στις 28 Μάη στη Πάργα ( 11:30 π.μ στο πνευματικό κέντρο) ,σε συλλαλητήριο στα Γιάννενα (11 π.μ στη περιφέρεια) και σε αντίστοιχη κινητοποίηση στη Λευκάδα  την ίδια μέρα

 

  • Καλεί  σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορόσημο την 10 Ιούνη και την οργάνωση πανελλαδικής  απεργιακής κινητοποίησης   από  τα Εργατικά  Κέντρα και την Ομοσπονδία

 

 

ΛΑΝΤΖΑ Πάργας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων   


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites