Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. μιλούν για συνδικαλιστικές διώξεις στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Πανελλήνιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της καρατόμησης από τις θέσεις προϊσταμένων, της Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και μέλους του Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας, ενός ακόμη μέλους του ΔΣ, μιας συναδέλφου, καθώς και μιας τομεάρχη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας η  νέα διοίκηση του Γ.Ν.Πρέβεζας, την Παρασκευή 7 Μαϊου “εκτέλεσε στοχευμένα, συμβόλαιο πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης”.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν δεκάδες συνδικάτα που δημοσιεύσανε σε όλη την Ελλάδα αποφάσεις συμπαράστασης και απαίτησης να ανακληθούνε, όπως αναφέρουν,  οι καρατομήσεις-διώξεις, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Άρτας, ο Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Λευκάδας, Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Κέρκυρας, ο Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Θριασίου, ο Σύλλογος εργαζομένων ΠΓΝΗρακλείου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, το Εργατικό Κέντρο Βόνιτσας –Λευκάδας, το Εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας, , ο Σύλλογος ΟΤΑ Ηγουμενίτσας, ο Σύλλογος ΟΤΑ Πρέβεζας, το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, το Σωματείο Οικοδόμων Πρέβεζας , το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πρέβεζας, η Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Πρέβεζας.

Μάλιστα η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. σε επιστολής που απέστειλε στις 11 Μαϊου προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη αναφέρει :

“Είχαμε καταγγείλει επανειλημμένως την προηγούμενη κυβέρνηση για παράνομες κομματικές καθαιρέσεις υπηρεσιακών στελεχών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Από τις 2100 θέσεις Διευθυντών, Υποδιευθυντών, Προϊσταμένων οργανικών μονάδων καθαιρέθηκαν οι 800. Δεν έγιναν κρίσεις και δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που ψήφισε η ίδια η κυβέρνηση (4369/2016 άρθρο 30 και ερμηνευτικές που προέβλεπαν ότι απαγορεύονται καθαιρέσεις Προϊσταμένων έως τις κρίσεις από Υπηρεσιακά Συμβούλια. 

Όμως διαπιστώνουμε ότι και τώρα ξεκίνησαν ίδιες πρακτικές. Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων Νοσοκομείων καθαιρούνται με αποφάσεις των Διοικητών (Βέροια, Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Πρέβεζα, Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης κ.α.).

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας καθαίρεσε εν μέσω πανδημίας παράνομα Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων με βάση το Ν.4369/2016 και μάλιστα δύο εκ των καθαιρεμένων είναι μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και μία εξ αυτών η Πρόεδρος του Σωματείου.  

Οι εν λόγω καθαιρέσεις είναι σαφώς Συνδικαλιστικές διώξεις και τις καταγγέλλουμε.

Ο Υπουργός Υγείας θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση εάν συμφωνεί με τις εν λόγω παράνομες καθαιρέσεις που χαλάνε το κλίμα συνεργασίας και ενότητας στα Νοσοκομεία τώρα που είναι απαραίτητο όσο ποτέ.

Θα πρέπει να συγκροτηθούν άμεσα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και να γίνουν οι επιλογές Προϊσταμένων σε όλες τις θέσεις ευθύνης των Νοσοκομείων.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ και να ανακαλέσει άμεσα τις εν λόγω καθαιρέσεις των Συνδικαλιστικών στελεχών και των άλλων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και να αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες έγιναν σε όποιο χρονικό διάστημα”.

Την Δευτέρα 12 Μαϊου ο Σύλλογος Εργαζομένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου Σκανδάλη Δημήτριο και στην διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας Αραβανή Αικατερίνη.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει πως ο κ. Σκανδάλης προσπάθησε να αρνηθεί τον διάλογο, επικαλούμενος ότι «δεν έχουν κλείσει ραντεβού μαζί του», ενώ στη συνέχεια όπως αναφέρουν , προσπάθησε να σκηνοθετήσει επεισόδιο συμπλοκής με τους παρευρισκομένους, φωνάζοντας στον υπάλληλο security να καλέσει την αστυνομία διότι οι συνδικαλιστές επιχειρούν να τον προπηλακίσουν.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο καταγγέλλουν επίσης και την Διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Αραβανή Αικατερίνη η οποία σύμφωνα με τον Σύλλογο αποδέχθηκε “ότι οι εισηγήσεις της για την υπηρεσιακή ανικανότητα των καρατομημένων προϊσταμένων βασίστηκαν σε προφορικές, ανώνυμες καταγγελίες πολιτών και εργαζομένων και ότι δεν υπάρχει ούτε μια γραπτή αναφορά”.

Σήμερα Τρίτη 13 Μαϊου παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή, έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στο προαύλειο του Νοσοκομείου, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως της 15:00

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites