Την ευθανασία των παραβατικών αδέσποτων ζώων ζητά η παράταξη του Γιώργου Νίτσα

Από την ανεπάρκεια πράξεων της Δημοτικής Αρχής στην ανεπάρκεια θεσεων της Δημοτικής Παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Πρέβεζας είναι γνωστό και είναι χρόνιο.

Μέχρι και σήμερα καμία Δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει να δώσει ουσιαστική και οριστική λύση στο πρόβλημα με αποτέλεσμα, οι πολίτες να δέχονται επιθέσεις από αδέσποτα ζώα και στις περισσότερες περιπτώσεις να φθάνουν μέχρι και στο Νοσοκομείο.

Το τελευταίο διάστημα η συχνότητα των επιθέσεων έχει αυξηθεί δραματικά, γεγονός που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση μεγάλης μερίδας των πολιτών.

Είναι όμως η ευθανασία, που προτείνει ο Γιώργος Νίτσας, η λύση στο πρόβλημα; Σίγουρα ΟΧΙ!

Θα περίμενε κανείς μια πιο υπεύθυνη και πιο σοβαρή πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Οι προτασεις “Πονάει κεφαλι, κόψει κεφάλι” αναδεικνύουν την πλήρη ανεπάρκεια σοβαρών θέσεων από πλευράς και της παράταξης του Γιώργου Νίτσα.

Ακολουθεί η ανακοινωση της Δημοτικής Παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”:

Η Πραγματικότητα είναι ο καθρέπτης του οξύτατου προβλήματος με τα αδέσποτα
Η Ανεξάρτητη δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα» καταγγέλει τη δημοτική αρχή Πρέβεζας και τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο για τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει στην Πρέβεζα το πρόβλημα των επιθέσεων αδέποστων σκύλων σε δημότες Πρέβεζας.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, τα επικοινωνιακά τερτίπια, ή τεχνάσματα, προκαλούν τη νοημοσύνη, την απογοήτευση αλλά και τον θυμό των δημοτών Πρέβεζας. Στην Πρέβεζα κατοικούμε όλοι και όλες κύριοι της δημοτικής αρχής και η πραγματικότητα, δεν στρογγυλοποιείται, δεν τετραγωνίζεται . Βασικό της γνώρισμα ότι δεν μπορεί να παραποιηθεί όσες προσπάθειες αλλοίωσής της κι αν επιχειρηθούν.
Η Δημοτική αρχή Πρέβεζας είναι με την πλάτη στον τοίχο για το οξύ πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πρέβεζα κι αυτό το αντιλαμβάνεται πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών Πρέβεζας . Σε καθεστώς πανικού και σύγχυσης βγήκε μια μακροσκελής ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή στα ΜΜΕ και ο δήμαρχος νομίζει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Μια μακροσκελής ανακοίνωση απολογίας της δημοτικής αρχής, που προσπάθησε –χωρίς επιτυχία- να αποποιηθεί των ακέραιων ευθυνών της και που φυσικά δεν έπεισε και δεν πείθει. Έγινε μια προσπάθεια να μετατεθούν οι ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Παλαιοκομματική, πολιτικαντίστικη, επικοινωνιακή τακτική, από αυτές που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στο 2020.
Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε το συνήγορο κανενός, βλέπουμε τη σημερινή δημοτική αρχή και τον σημερινό δήμαρχο να αφήνουν για το πρόβλημα των αδέσποτων αιχμές στην προηγούμενη δημοτική αρχή : «Στις περιπτώσεις που έχουν παραλάβει έτοιμα έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τα εκτελούν, δεν βλέπουμε να κάνουν αναφορά. Που είναι ο πολιτικός πολιτισμός;»
Εδώ θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι η επικοινωνία όταν υπολείπεται της δράσης και της αποτελεσματικότητας είναι καταστροφική για όποιον την επιχειρεί. Το οξύτατο πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Πρέβεζα αποτελεί πια δυστυχώς μέρος της καθημερινότητας των δημοτών Πρέβεζας και είδαμε πάλι καμαρωτούς τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Κουμπή, να ποζάρουν σε …λουλουδάκια… στα αυτονόητα. Τα συμπεράσματα μπορούν να τα βγάλουν πλέον οι δημότες Πρέβεζας.
Την ίδια περίπου ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, είχαμε ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε νεαρό παιδί, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ο καθρέπτης του οξύτατου προβλήματος με τα αδέσποτα στην Πρέβεζα. Μια πραγματικότητα που φανερώνει ξεκάθαρα πλέον τις χτυπητές αδυναμίες της σημερινής δημοτικής αρχής και του σημερινού δημάρχου, να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.
Η επικίνδυνη αδράνεια της δημοτικής αρχής μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε θλιβερά φαινόμενα και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου από νωρίς. Απευχόμαστε το σενάρια να βρεθούμε μπροστά σε φαινόμενα δολοφονίας αδέσποτων σκύλων και τότε οι ευθύνες θα βαραίνουν τα μέγιστα τη σημερινή δημοτική αρχή και τον σημερινό δήμαρχο που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Μην πυροδοτείτε τέτοιες καταστάσεις εξαιτίας της απάθειας και της αναλγησία σας. Μην εξωθείτε με την αδράνειά σας και την αδυναμία σας την κατάσταση στα άκρα! Μην Να μη φτάσουμε μέχρι εκεί! ΣΤΟΠ!
Διαβάσαμε με έκπληξη σε site ότι τα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων, θα πρέπει να μη φοβούνται και να έρχονται στο δημαρχείο και να συναντούν τον κ. Γεωργάκο. Στην ψυχική οδύνη των θυμάτων, στα τραύματά τους θα πρέπει να έχουν ως πρωταρχική σκέψη πως να πάνε στο δημαρχείο; Στο δημαρχείο Πρέβεζας θα γίνεται και αντιτετανικός ορός; Θα γίνονται και ράμματα; Θα τοποθετούνται και γάζες στα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων; Στο δημαρχείο Πρέβεζας όλα αυτά; Η θλιβερή πραγματικότητα του οξύτατου προβλήματος των αδέσποτων σκύλων στην Πρέβεζα, επιτάσσει και επιβάλλει σοβαρότητα! Πόσα παραβατικά αδέσποτα υπάρχουν; Πότε και πόσα μαζευτήκαν για να ελεγχθούν; Ποιος έκρινε ότι έπρεπε να αφεθούν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον;
Η ευθανασία στα παραβατικά αδέσποτα είναι πλέον μονόδρομος, τι περιμένετε να θρηνήσουμε αθώους δημότες μας;
Κύριε δήμαρχε, κύριοι και κυρία της παράταξης που διοικείτε σήμερα τον δήμο Πρέβεζας, είναι δυνατόν να «πρωτοπορείτε» με τέτοιον απίθανο τρόπο; Είναι δυνατόν ολόκληρη η ανθρωπότητα να τρέμει στο να μη κολλήσει κορονοϊό και οι δημότες Πρέβεζας να τρέμουν στην ιδέα ότι θα αποτελέσουν τα επόμενα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων; Σε τι δήμο Ζούμε κύριοι της δημοτικής αρχής; Σε Δήμο … Ζούγκλας να φοβόμαστε τα… άγρια θηρία!!!; Και σε καμία περίπτωση βέβαια δεν φταίνε τα άμοιρα τα ζωντανά. Ειδική μεταχείριση, τροφή, νερό και αγάπη χρειάζονται.
Αυτή η πραγματικότητα των «Μοιραίων» του Βάρναλη που παρουσιάζει η σημερινή δημοτική αρχή Πρέβεζας με το πρόβλημα των αδέσποτων καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε συζήτηση με αναπτυξιακό πρόσημο για τον δήμο Πρέβεζας. Είναι εντελώς οξύμωρο να μην μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με αδέσποτα και να θες να συζητήσεις για «ανάπτυξη»
Για την «Ανάπτυξη Τώρα»

TAGS:


2 σχόλια για “Την ευθανασία των παραβατικών αδέσποτων ζώων ζητά η παράταξη του Γιώργου Νίτσα”

  1. Ο/Η Ιωάννου Ιωαννης λέει:

    Τα αδέσποτα δεν επίτιθονται χωρίς λόγο. ΜαΛλον τα προκαλούν .

  2. Ο/Η Μάκης Βαγγέλης λέει:

    Πρέπει να υπάρξει ξανά ο μπόγιας. Ζώα που επιτίθενται απρόκλητα θα πρέπει να οδηγούνται στην ευθανασία. Το ίδιο για τα γέρικα και άρρωστα. Τα αδέσποτα θα πρέπει να μαζεύονται και να στειρώνονται οποιαδήποτε. Τα νεαρά θα πρέπει να φιλοξενούνται σε κυνοκομεία του δήμου για διάστημα 6-8 μηνών, όπου ο δήμος θα ανεβάζει φωτογραφίες και τα λοιπά στοιχεία τους σε σελίδα στο διαδίκτυο για όποιον ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο. Μετά θα πρέπει κι αυτά να εξολοθρεύοντε εφόσον δεν υιοθετήθηκαν. Οι δήμοι να κάνουν επισταμένους ελέγχους για το αν οι ιδιοκτήτες σκύλων τους έχουν στειρωμένα επιβάλλοντας γερά πρόστιμα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites