Συμβολική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για τις ελλείψεις στην Υγεία 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συμβολική διαμαρτυρία απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια εικόνα ότι όλα είναι λυμένα, ότι τα μέτρα που παίρνονται  αντιμετωπίζουν την τραγική κατάσταση στον χώρο της υγείας προχώρησαν τα σωματεία του Νοσοκομείου Νομού Πρέβεζας , των ΟΤΑ Νομού Πρέβεζας, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας , των Οικοδόμων Νομού Πρέβεζας, των Οδηγών Νομού Πρέβεζας , των Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πρέβεζας, του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Πρέβεζας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας. 

Στην συμβολική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας που η ιατρική κοινότητα έχει εκπονήσει με βάσει την επικινδυνότητα της κατάστασης ,αλλά και κάνοντας καθαρό ότι το ταξικό  συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπαίνει στον «πάγο», αναδείχθηκαν οι ευθύνες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για την εμπορευματοποίηση της υγείας , τις ευθύνες για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό την διαχρονική υποχρηματοδότηση ,την έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καταδικάζοντας τις πολιτικές που και στην σημερινή μάχη υποβαθμίζουν την κρατική ευθύνη για την κατάσταση του συστήματος υγείας και αναγάγουν την ατομική ευθύνη σαν κύριο.

Οργάνωση- απάντηση απέναντι στην επίθεση των εργασιακών μας δικαιωμάτων .

Απαιτούμε 

      – Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.

-Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.                           Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

-Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

-Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».

-Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. 

-Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.                                        Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. 

-Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση.

– Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. 

-Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

       -Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.


1 σχόλιο για “Συμβολική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για τις ελλείψεις στην Υγεία ”

  1. Avatar Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Τι να σχολιάσει κανείς για αυτούς τους ανθρώπους; Ότι κάποιοι τέτοιοι πέτυχαν την πλήρη αποστροφή του λαού από τους αγώνες διεκδικησης;ότι έχουν εμμονή με το να φωνάζουν επί παντός επιστητού;ότι ΠΟΤΕ δεν προτείνουν κάτι εφαρμόσιμο.οτι οι αγκυλώσεις τους φτάνουν στα επίπεδα θρησκοληψίας ισλαμιστικών κινημάτων;περιθωριακοί θα παραμείνουν. όσο και αν προσπαθούν ΑΝΗΘΙΚΑ και ΠΡΟΣΤΥΧΑ να δημιουργούν γκρουπουσκουλα με τίτλος όπως ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΩΝ για να μπερδέψουν τις ομάδες – στόχους ….Σε αλλά αδικήματα αυτού του επιπέδου κανονικά θα εμπλεκόταν ο εισαγγελέας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο  Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας ο ετήσιος έλεγχος γνώσης κολύμβησης των σπουδαστών/τριών της ΑΕΝ Ηπείρου 

12/06/2021, 6:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δευτέρα και Τρίτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει Rapid test σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό αντίστοιχα

12/06/2021, 5:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Απόστολου Κατσανάκη προς τους υποψήφιους/ιες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

12/06/2021, 5:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιστρέφει η μουσική από σήμερα στην εστίαση

12/06/2021, 5:22 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

12/06/2021, 5:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την ιστορία και την παρουσία της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας Πρέβεζας θα ερευνήσουν και θα καταγράψουν Δήμος και Κ.Ι.Σ.Ε

12/06/2021, 4:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites