Σάββατο, 19/09/2020

Μια αλλιώτικη Πρέβεζα μετά τον Κορωνοϊο

Το κλείσιμο των καταστημάτων ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Κορωνοϊου δημιούργησε εικόνες πρωτόγνωρες και στην Πρέβεζα.

Το άλλοτε, γεμάτο ζωή Ιστορικό Κέντρο της πόλης ερήμωσε και οι εικόνες με τα «κατεβασμένα ρολά» στις βιτρίνες είναι αποκαρδιωτικές.

Ωστόσο, μέτα από κάθε μπόρα  ξεπροβάλλει ένα ουράνιο τόξο. Έτσι και μετά την «μπόρα» του κορωνοϊου μια διαφορετική, μια αλλιώτικη Πρέβεζα θα ξεπροβάλλει.

Η κυβέρνηση ήδη μελετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα 4 Μαΐου, με την λειτουργία των καταστημάτων να είναι πρώτη στη λίστα.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα βρει το Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας έτοιμο για μεγάλες αλλαγές, καθώς ξεκινά το πρόγραμμα OPEN MALL.

Το επόμενο διάστημα, πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο, το Ιστορικό Κέντρο της πόλης πρόκειται σιγά – σιγά να αλλάξει «πρόσωπο» μέσα από την δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, την οποία έχει αναλάβει ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο.

Η εγκατάσταση υπόγειων κάδων, η δημιουργία 5 σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων,η Παιδική χαρά ΑΜΕΑ απέναντι από το Κηποθέατρο, η προμήθεια νέων μηχανημάτων για τον Κινηματογράφο στην Θεοφάνειο και ο νέος φωτισμός στο ιστορικό κέντρο είναι μερικές από τις αλλαγές που θα δώσουν έναν αέρα ανανέωσης στην πόλη και θα αναβαθμίσουν αισθητά την εικόνα της.

Αξίζει να σημειωθεί πως το OPEN MALL είναι μία δράση που στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, κάτι απολύτως απαραίτητο μετά την καραντίνα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: ,

1 σχόλιο για “Μια αλλιώτικη Πρέβεζα μετά τον Κορωνοϊο”

  1. Ο/Η Ζερμιωτης Δημήτρης λέει:

    Όσο μένουν αναξιοποίητα τα φιλέτα του δημοσίου μέσα στην πόλη τίποτα δεν θα αλλάξει πραγματικά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ