Καινούργιοι κάδοι ανακύκλωσης και σύγχρονο απορριμματοφόρο στον Δήμο Πρέβεζας

Με  ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο   το οποίο παρέλαβαν σήμερα ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος   και ο Διευθυντής του Τμήματος Καθαριότητας, Πρασίνου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελος Καζούκας ενισχύθηκε ο στόλος οχημάτων του Δήμου. 

Το απορριμματοφόρο   διαθέτει σύστημα συμπίεσης  τύπου πρέσσας με ενσωματωμένη χοάνη   υποδοχής απορριμμάτων , κόστισε 138.880,00 ευρώ με χρηματοδότηση από  ιδίους πόρους του Δήμου ενώ θα δοθεί στην κυκλοφορία αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Το σύγχρονο όχημα θα ενισχύσει σημαντικά τον υφιστάμενο στόλο που αποτελείται ως ένα μεγάλο βαθμό από  παλαιά απορριμματοφόρα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στην εκτέλεση των προγραμμάτων αποκομιδής  συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και των αυξημένων τιμών εκπομπών ρύπων των παλαιών  οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας   κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

“Ο Δήμος  υλοποιεί σταδιακά την αντικατάσταση των   οχημάτων που παρουσιάζουν προβλήματα, δεν είναι λειτουργικά και επιπλέον ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Η ολοκλήρωση  της προσπάθειας αυτής θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας  και δε σταματάμε εκεί.

Πρόσφατα παραλάβαμε 75  καινούριους κάδους ανακύκλωσης  που θα αντικαταστήσουν παλαιούς ή χαλασμένους κάδους ενώ  στόχος μας παραμένουν πάντα οι καινοτόμες δράσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των απορριμμάτων”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο  Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας ο ετήσιος έλεγχος γνώσης κολύμβησης των σπουδαστών/τριών της ΑΕΝ Ηπείρου 

12/06/2021, 6:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δευτέρα και Τρίτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει Rapid test σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό αντίστοιχα

12/06/2021, 5:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Απόστολου Κατσανάκη προς τους υποψήφιους/ιες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

12/06/2021, 5:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιστρέφει η μουσική από σήμερα στην εστίαση

12/06/2021, 5:22 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

12/06/2021, 5:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την ιστορία και την παρουσία της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας Πρέβεζας θα ερευνήσουν και θα καταγράψουν Δήμος και Κ.Ι.Σ.Ε

12/06/2021, 4:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites