Δύο πιθανά περιστατικά κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας – Αρνητικό το περιστατικό που νοσηλεύονταν χθες

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού  στην Ήπειρο 

   ( Παρασκευή 10  Απριλίου)

 

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα  ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Παρασκευή 10 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

 

 1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

 

 1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ο ασθενής από τα Ιωάννινα, ο οποίος είναι διασωληνωμένος και η υγεία του παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. 
 2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται από  χθες ο ηλικιωμένος από την Άρτα, αφού η κατάσταση της υγείας του είναι  σταθερά βελτιωμένη. 
 3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται  τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
 • Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με την υγεία του ασθενή να είναι σταθερά βελτιωμένη.     
 • Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας,  με την υγεία του ασθενή να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. 

Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή . 

 1. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα τέσσερα   νέα δείγματα, που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. 

 

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 

 

 • Τα τέσσερα  δείγματα που στάλθηκαν εχθές είναι αρνητικά.
 • Σήμερα  στάλθηκαν έξι νέα δείγματα  για εξέταση. 
 • Από το σύνολο των εκατόν είκοσι ένα     δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα έξι ανωτέρω.  Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

 

Γ. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 

 

 • Τα είκοσι   δείγματα που στάλθηκαν  χθες για εξέταση είναι αρνητικά. 
 • Σήμερα  στάλθηκαν είκοσι νέα δείγματα  για εξέταση . 
 • Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
 • Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
 • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια σαράντα εννέα (349) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα είκοσι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

 

Δ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 • Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται δύο   πιθανά περιστατικά SARS-COV-2, των οποίων τα αποτελέσματα δειγμάτων αναμένονται.
 •  Ένα   δείγμα πιθανού περιστατικού επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2.
 • Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται  από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 
 • Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020. 

 

     Ε.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

 

 • Σήμερα   στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση . 
 • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα ένα  (31) δείγματα εκ των οποίων τα είκοσι εννέα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω. 

 

Στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται πλέον τριάντα επτά   άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα 17 νέα άτομα προσήλθαν από την περιοχή της Πάργας, όπου διέμεναν με τροχόσπιτα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους. 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρόσληψη 35 ατόμων ΙΔΟΧ για την καθαριότητα σχολικών μονάδων από τον Δήμο

05/08/2022, 11:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαιρετικές ερμηνείες από το κουαρτέτο εγχόρδων στο Βοτανικό Κήπο

05/08/2022, 11:24 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μικρά Ασία, η γη μας”  στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης 

05/08/2022, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου ξεκινάει ο δεύτερος ψεκασμός του προγράμματος δακοκτονίας στην Π.Ε. Πρέβεζας

05/08/2022, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε αυτά τα σχολεία θα λειτουργήσει το νέο διευρυμένο Ολοήμερο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία μέχρι 5:30μμ

04/08/2022, 1:00 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites