Χωρίς ξενόγλωσσα βιβλία Γαλλικών και Γερμανικών τα Δημοτικά Σχολεία της Πρέβεζας

Τις τέσσερις τελευταίες σχολικές χρονιές υπάρχει πρόβλημα με την παραγγελία των βιβλίων της β΄ Ξένης Γλώσσας (γαλλικά ή γερμανικά κατά περίπτωση) για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του νομού μας.

Πιο συγκεκριμένα κατά τις σχολικές χρονιές 2016-17 και 2017-2018 τα παραπάνω βιβλία είχαν παραγγελθεί και δόθηκαν στους μαθητές των σχολείων χωρίς αυτά να εξοφληθούν σύμφωνα με την καθορισμένη διαδικασία. Τις σχολικές χρονιές 2018-19 και 2019-20, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιδόθηκαν σε μία ατέρμονη ανταλλαγή εγγράφων χωρίς μέχρι στιγμής –κι ενώ πλησιάζει το Πάσχα του 2020– να έχει προκύψει λύση μέσα απ’ αυτόν τον γραφειοκρατικό λαβύρινθο, αφού ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραγγελία των βιβλίων, με αποτέλεσμα:

 

  • Οι μαθητές του νομού Πρέβεζας –μόνοι αυτοί απ’ όλη την Ελλάδα– να μην έχουν βιβλία β΄ ξένης γλώσσας ενώ έληξαν ήδη τα δύο πρώτα σχολικά τρίμηνα.
  • Οι εκπαιδευτικοί –οι οποίοι μετακινούνται μέχρι και σε πέντε σχολικές μονάδες– να μη μπορούν να κάνουν όπως πρέπει το μάθημά τους.

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας “Ο εμπαιγμός μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του νομού μας, συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Μόνο στο νομό Πρέβεζας απ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, δε φτάνουν στα χέρια των μαθητών μας τα ξενόγλωσσα βιβλία γαλλικών και γερμανικών και κανένας δεν μπορεί να λύσει τον «γόρδιο» αυτό δεσμό. Δεν πάει άλλο! Επιτέλους οι αρμόδιοι ας δώσουν μια λύση!Είναι απαράδεκτο , εδώ και τέσσερα χρόνια τώρα, τα σχετικά κονδύλια να επιστρέφονται πίσω αχρησιμοποίητα, ενώ  μαθητές και εκπαιδευτικοί μένουν χωρίς βιβλία. Κι ενώ λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα φαινόταν ότι με το νέο ημερολογιακό έτος θα δινόταν επιτέλους μια λύση, ξαφνικά προέκυψε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. και άντε πάλι τα ίδια… Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το πρόβλημα μόνο στο νομό μας, για τέταρτη μάλιστα συνεχόμενη σχολική χρονιά, ενώ στους άλλους νομούς η παραγγελία και η προμήθεια των βιβλίων γίνεται ομαλά;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

  • Να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες που απαιτούνται από τους αρμόδιους, για να λυθεί το πρόβλημα και όλοι οι μαθητές να έχουν το συντομότερο τα βιβλία στα χέρια τους.

 

 

  • Τα ξενόγλωσσα βιβλία να εκτυπώνονται όπως και τα υπόλοιπα σχολικά εγχειρίδια με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και να τελειώνει έτσι μια απίστευτη ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών”.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Έφυγε” από την ζωή ο Βαγγέλης Καραμανίδης – Αύριο το τελευταίο αντίο

15/01/2021, 9:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επεκτείνεται και στην Πρέβεζα η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. – Ξεκινά μονάδα για την ανακύκλωση αποβλήτων εκσκαφών

15/01/2021, 4:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Ανάπτυξη Τώρα”: Έχει έρθει η ώρα ο Δήμος Πρέβεζας να αναπτύξει συγκεκριμένες πολιτικές για την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία του τόπου μας”

15/01/2021, 4:05 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κατολίσθηση έκλεισε τον δρόμο στο Σκεπαστό

15/01/2021, 3:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοβαρό πρόβλημα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Πρέβεζας – Έχουν “παγώσει” οι μεταβιβάσεις οχημάτων

15/01/2021, 3:22 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

15/01/2021, 11:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites