Παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Πρέβεζας

Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου Πρέβεζας για την εξυπηρέτηση στην παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμος Πρέβεζας ανακοινώνει ότι συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοιού και της υγειονομικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί και σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, προχωρά στη λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού κέντρου που θα καταγράφει τα αιτήματα και τις ανάγκες ώστε να παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας για τους συμπολίτες μας που τις χρειάζονται. 

Στο συγκεκριμένο τηλεφωνικό κέντρο, οι πολίτες γενικά που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται λόγω της έκτακτης κατάστασης που βρισκόμαστε να μετακινηθούν από τις οικίες του, θα δηλώνουν ότι θέλουν να εξυπηρετηθούν ως προς τη διανομή φαρμακευτικού υλικού, την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης και τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και θα αναφέρουν τις ανάγκες τους.

Ειδικά στους άπορους και οικονομικά αδύνατους θα παραδίδεται στις οικίες τους δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και υλικό, μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου ή εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ η δωρεάν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Οι υπηρεσίες φροντίδας θα παρέχονται από το προσωπικό του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου. Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους, με απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας, οι δομές αυτές έχουν ήδη ενισχυθεί με προσωπικό άλλων δημοτικών δομών που η λειτουργία τους έχει υποχρεωτικά ανασταλεί. 

Οι αριθμοί του τηλεφωνικού κέντρου και οι αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις είναι: 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Γραφεία ΚΑΠΗ Πρέβεζας/Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι

Τηλ: 2682027523, e-mail: kfdp@1485.syzefxis.gov.gr

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΛΟΓΓΟΥ 

Πρώην Δημαρχείο Ζαλόγγου/Κανάλι 

Τηλ: 2682360428, e-mail: makou@1485.syzefxis.gov.gr

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΡΟΥ

Πρώην Δημαρχείο Λούρου/Λούρος/ Γραφείο Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι 

Τηλ: 2682360533, e-mail : boetheialourou@gmail.com 

 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, με αφορμή τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαν Δήμος βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος για να συνδράμουμε την Πολιτεία σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη. Πήραμε ήδη, έγκαιρα, πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και θα συνεχίσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση προσλαμβάνοντας ακόμη και έκτακτο προσωπικό ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα. Τώρα, αναλαμβάνουμε μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, τις ευπαθείς ομάδες και γενικά αυτούς που έχουν ανάγκη. Το τηλεφωνικό κέντρο που δημιουργήσαμε θα συντονίσει αυτή την πρωτοβουλία. 

Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου που ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά του αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Θα το ξεπεράσουμε όταν όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά σταθούμε υπεύθυνοι. Μείνετε λοιπόν ασφαλείς στα σπίτια σας, μείνετε ενημερωμένοι και εφαρμόστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.”

 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Π.Ο.Ε -Ο.Τ.Α καταγγέλλει τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο

30/11/2021, 4:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ΣΕΗ Πρέβεζας συμβουλεύει για ασφαλή Χριστουγεννιάτικο στολισμό

30/11/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΟΜΙΔΑ – ΕΙΑΝΑ και Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Πρέβεζας στο 24ο Forum Ανάπτυξης στην Πάτρα

30/11/2021, 3:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Plan B του Στράτου Ιωάννου για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

30/11/2021, 3:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανάπτυξη Τώρα: “Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

30/11/2021, 3:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πάγια και σταθερή διεκδίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου η σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια και η κατασκευή των οδικών αξόνων Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι, Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

30/11/2021, 2:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites